Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • pegy

    Meni je sve jasno. Pjesme, kako sam već rekla, često i nisu, ali na kraju krajeva, nekad nam i vrlo jednostavne rečenice koje su nama SASVIM jasne, prođu neshvaćeno. Pjesme ne znam pisati (osim onih sklepanih da se rimuju, recimo boljih od onih koje Minea pjeva :))). Ali lijepe pjesme znam čitati, a ovisno i o emcionalnom trenutku u kojem se nalazim, znaju ostaviti dojam. Popriličan.

    avatar

    11.06.2005. (21:11)    -   -   -   -  

  • espadrila

    Odličan post i potpuno se slažem s tobom. Imamo pravo i na subjektivni doživljaj, kao pjesme tako i bilo kojeg drugog djela, ali u shvaćanju samog autora potrebno je poznavati i autorov život i okolnosti u kojima je djelo nastalo i još milijun detalja.također mi je drago da si kao primjer uzela jednog od meni najdražih naših pjesnika:) I što na kraju kažeš, slažeš li se sa pojedinim našim nazovi intelektualcima koji tvrde da postoji ispravno i pogrešno tumačenje određenog djela?

    avatar

    11.06.2005. (22:58)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Kažem da nema točne interpretacije! Mislim da postoje elementi koji se mogu proučavati (stih, stilska sredstva itd.), neki kontekst (biografija), ali točne interpretacije nema, kao što na kraju svi mi znamo i što je ljubav, ali svatko je doživljava i osjeća na svoj način!

    avatar

    11.06.2005. (23:03)    -   -   -   -  

  • espadrila

    slažem se u potpunosti.jedno je pokušavati saznati 'što je pisac htio reći' a drugo je naš doživljaj nekog djela. na koji, baš kao što si ti rekla, imamo potpuno pravo.

    avatar

    11.06.2005. (23:24)    -   -   -   -  

  • gdy

    Nije loše, nije loše... Donekle se slažem s tobom, a meni uvijek za kraj ostaje onaj "Pjesnici su čuđenje u svijetu..." Sebe nikada nisam smatrao pjesnikom, ali tu i tamo nešto se drznem i ja naškrabati... ali to se uglavnom može nazvati "impulsivni, ničim izazvani trenutak nadri-stvaralaštva"! Jednostavno me klepi neki film, i ako su papir i olovka u blizini, crtice same krenu i nitko ih nemože zaustaviti... nako nekog oblika te crtice počnu dobivati neki oblik, i nerijetko, kada je sve gotovo rezultat iznenadi i mene samoga... Pusa od krampusa...

    avatar

    12.06.2005. (17:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...