Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • xiola bleu

    Zato ja ne glasam kao dijaspora (konkretno, nemam pravo glasa u Hr jer nisam hrvatski drzavljanin nego slovenski): nikada nisam niti cu ikada. A ovdje isto nemam pravo glasa jer nemam UK drzavljanstvo, tako da nikada u zivotu nisam glasala, osim sad proslog lipnja u europskim parlamentarnim izborima (jer je sad Slo u EU). Sve najbolje u (sad vec i ne tako) Novoj godini. :-)

    avatar

    08.01.2005. (11:33)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Bila sam u Zagrebu i nisam glasala jer kao diaspora sto si i sama rekla je bespredmetno glasati. Sad sam nekako skepticna pa mi se cini da cemo u drugom krugu ipak glasati da smanjimo mogucnost da Suzana pobijedi jer je ocito da svaki glas predsjedniku dobro dodje :))

    avatar

    08.01.2005. (14:39)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Hm, vidiš xiola, zbog takvih primjera kao što je tvoj mislim da bi se to sve trebalo nekako logičnije organizirati, nemam pojma po kojem modelu, dosta je to sve kompleksno....sretno i tebi.

    avatar

    08.01.2005. (15:30)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Bugenvilija, ne mislim da je za sada bespredmetno glasati kao dijaspora, ako već postoji takva zakonska osnova. Jer se onda događaju baš takve situacije kao što si opisala koje zbog apstinencije dijela glasača dovode i do drugog kruga, ako svi (u toj dijaspori i inače) ne izađu na izbore. Samo smatram da je taj zakon nelogičan. Iako opet s druge strane je blesavo ako Hrvatska oduzme to pravo svojoj dijaspori, a druge zemlje ne učine to isto sa svojim dijasporama i ne daju pravo onda da se glasa kod njih. Kriterij državljansta je upitan, jer mogu ovdje živjeti i nikada ne uzeti austrijsko državljanstvo. Plaćanje poreza? To opet može netko činiti privremeno kome uopće nije stalo koji politički sustav je u Hrvatskoj, a ja mogu u Austriji plaćati porez i ulagati novce u Hrvatskoj, pa onda moram i u domaji plaćati neka davanja. Još ako sami hrvatski državljanjin...sorry totalno sam zbunjena, ali mislim da je dobro izaći na izbore u svakom slučaju, dok god sačinjavamo neki dio glasačkog tijela. Ako to ne učinimo mi, to naše pravo će "popapati" netko drugi...taj problem dijaspore je zapravo dosta sličan sa problemom glasačkog tijela u domaji. Oni koji ne izađu, nisu ništa napravili, a odlučuju samo oni koji su dali svoj glas. Bez obzira gdje se nalazili...kaj ne? Pusa

    avatar

    08.01.2005. (15:49)    -   -   -   -  

  • Hedgehog

    Pozdravljam te. Imam pravo glasa, kao dijaspora, ali zaista ne razumijem zašto bih ja, koja živim tu gdje živim, trebala vama, koji živite tu gdje živite, birati vlast. Mislim da bi to pravo trebalo brisati iz naših ustava, ali očito je za to još rano. U svakom slučaju želim da izaberete predsjednika koji će biti dobar i vama i vašim susjedima!

    avatar

    08.01.2005. (22:40)    -   -   -   -  

  • blond lady

    normalno da treba diaspora da ima pravo glasa jer ipak smo hrvatski drzavljani (imamo hrvatsku putovnicu) jer gdje bi drugo glasali ako ne za hr a ako nezelim da uzmem stano drzavljanstvo znaci tada nepripadamo nigdje a to sto nijemci prave tajnu za koga su glasali nisam bas tako dozivila njih nemoras ni pitati oni vec se sami fale za koga su glasali :))

    avatar

    08.01.2005. (23:24)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Sto se tice tajnosti, ja vec godinama nikom osim muzu i roditeljima ne govorim za koga glasam, a ni za vecinu svojih frendova to ne znam. Ako sami kazu, kazu, ali ih ne pitam. :-) Kad malo bolje razmislim, za velik broj frendova nemam pojma koga podrzavaju.

    avatar

    09.01.2005. (03:14)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Hvala ljudovi na komentarima o izborima u dijaspori. Moram priznati da sam bila dosta zbunjena time, ali mi je nekako kroz komunikaciju s vama (najviše mi se lampica upalila kada sam odgovarala Bugenviliji, pa molm da se ne ljuti na moje naoko kontradiktorne izjave) postalo jasnije da je istinitija slika stvarnosti, ako što više ljudi koji imaju to pravo, daju svoj glas. Iako se potpuno slažem s Quod, radije bih da i ona da svoj glas, kada to već čine i drugi u dijaspori. I na kraju, i ja se nadam da ćemo izabrati predsjednika koji će nam biti, ako ne dobar, a ono barem ne loš i zao...pozdravlja vas ljubiteljica vesterna s ne tako divljeg zapada

    avatar

    11.01.2005. (00:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...