nedjelja, 25.02.2007.

Bossa Nova večer – Lisinski 24.02.2007.

Budući da, eto članovi naše zadruge sa zadovoljstvo pohađaju raznorazne kulturno-umjetničko-koncertne događaje u našoj maloj metropoli, i redovito Vas obaviještavaju o doživljajima i ugođajima sa istih, odlučili smo se javiti i nakon jučerašnjeg uživanca u zvukovim bossa nove u izvedbama Terese Salgueiro, portugalske pjevačice anđeoskog glasa, Jasne Bilušić, naše (stvarne) dive pozornice (i kao glumica i kao pjevačica), i velike španjolske glumačke zvijezde Victorie Abril, koja se dokazala kao solidna pjevačica ali još i više kao fantastični šou-maher.

Za one koji nisu upoznati sa bossa novom-to je vrsta samba-jazza iz 60-ih i 70-ih iz Brazila, a ako niste čuli originale zasigurno ste čuli raznorazne obrade „Mas que Nada“, „Brazil“, „Girl from Ipanema“, „Desafinada“ i dr.

Dakle – definitivno jedan od ponajboljih koncerata u zadnje vrijeme. Svaka od dama je imala 45 minuta da nas uvede u svoji pogled na bossa novu.
Kao domaćica prva je nastupala Jasna Bilušić koja nas je krasno uvela u ritam i lepršavost bossa nove i poznatih djela A.C.Jobima, de Moraesa, Chico Barquea i Caetana Velosa. Nakon nje svojih 45 minuta dobila je jedna od zvijezda fada Teresa Salgueiro koja je sa svojim Lusitania Ensemble-om prikazala jedan sasvim drukčiji doživljaj- kombinaciju gudačkog kvinteta, udaraljka i svog prekrasnog glasa.
I, naravno, za kraj ostala je velika Victoria Abril, većini poznatija kao jedna od omiljenih glumica Pedra Almodovara. Abril, nema velikog pjevačkog umijeća, ali strast i veselje njezinog pjevanja jednostavno je zarazno...nije se moglo a da ne vidite kako se svi lagano migolje u svojim stolicama (s time da su prije napravili pauzu tak da to nije bilo zbog wc-a.....molim lijepo). Za kraj izvela je i po pjesmu sa Teresom Salguiero – „Doralisa“, bossa nova obradu “Fly me to the Moon“ sa Jasnom Bilušić, i „Mas Que Nada“ uz isprva tihu ali kasnije svesrdnu pomoć publike.

Uglavnom, cijena karata od 240-280 kn uopće nije bila previše (isplatila se svaka lipa) za ovakve 3 dame koje su nas oduševljavale puna 2 i pol sata plus pauze.
Ako ste se oko 23:30 našli u blizini Lisinskog mogli ste čuti još mnoge kako pjevuše „oba...oba...oba...“.

Michelle thumbup

- 21:50 - Kokokokokodaaaak (7) - Snesi na papir - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.