Knjižničari 2.0

četvrtak, 18.09.2008.

Zločesta knjižničarka

Svi žele kopirati izgled ‘zločeste knjižničarke’
Već smo dosta riječi potrošili o izgledu, ponosu i predrasudama o knjižničarkama i knjižničarima, no nije zgorega primijetiti. Znam, teta nije knjižničarka već političarka, ali nas kopira a onda kopiraju nju. Kad već nemamo svoga konja za trku, neka drugi jašu umjesto nas.
Otkako se žena koju je John McCain odabrao za potencijalnu potpredsjednicu vlade pojavila na nacionalnoj konvenciji republikanske stranke u Daytonu u Ohiju s naočalama, kose skupljene ukosnicama i u crvenim salonkama otvorenih prstiju, prodaja modnih dodataka koje je nosila vrtoglavo je narasla, a frizerski saloni i proizvođači perika bore se s navalom mušterija koje žele izgledati kao Sarah Palin.
Premda su neki napali Palin da je namjerno nataknula naočale i uklonila kosu s lica kako bi je na konvenciji doživjeli kao ozbiljnu političarku, a ne kao bivšu ljepoticu (Palin je bila Miss Wasille i druga pratilja Miss Aljaske 1984.), Amerikanke ipak žele kopirati taj izgled koji su već opisali kao izgled “zločeste knjižničarke”, a pojedini modni eksperti predviđaju da će Palin više utjecati na modu nego Jackie Kennedy šezdesetih godina s Halstonovim tokama i haljinama Olega Cassinija.

Pročitajte cijeli članak na: Svi žele kopirati izgled ‘zločeste knjižničarke’

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.