Roman knjižničarke Gradske knjižnice Rijeka Vesne Kurilić "Izazov krvi" (SFera, 2017.)

ponedjeljak , 09.10.2017.




Nakladnik SFera, izdavač prvenstveno posvećen znanstvenoj fantastici i fantastičnoj književnosti, objavio je roman knjižničarke Gradske knjižnice Rijeka Vesne Kurilić "Izazov krvi".

Radnja romana događa se na području Gorskog kotara u drugoj polovici 19. stoljeća. Neobična žena spašava mladog čovjeka kojega su napali vukovi i donosi ga u izolirano konačište u šumi koje nakon muževe smrti vodi sama uz pomoć mlade nećakinje. U danima koji će uslijediti, borba za preživljavanje u svijetu koji se intenzivno mijenja donosi sve veća iskušenja za vučji čopor kojemu je gospođa Snježana na čelu.

Vesna Kurilić rođena je 1987. godine. Piše kratke priče, romane, a poznata je kao autorica serije tekstova Stranica 33 posvećenih originalnim pogledima na rad i iskustvo jedne knjižničarke. Za sebe kaže da voli čitati tinejdžerski nadnaravni treš, najradije vukodlake, i fanfiction, svira (gitaru, električni bas i ukulele) i šiva (za larp, cosplay i plišane zečeve). Odrasla je u Dječjem odjelu Stribor, a svoje knjižničarsko usmjerenje potvrdila u Zagrebu i nikad ne odbija poziv na kavu.

Izvor: Magazin Gradske knjižnice Rijeka



<< Arhiva >>