Proza "Fragmenti života" Irene Lukšić premijerno na radiju

subota , 01.10.2016.




Hrvatski radio 3.program
03.10.2016. 22:03 - 22:30

emisija : Hrvatska proza


U večerašnjoj emisiji premijerno će biti objavljena proza "Fragmenti života" suvremene hrvatske književnice Irene Lukšić.
Autorica je rođena 10. ožujka 1953. godine u Dugoj Resi. Diplomirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Piše prozu, drame, eseje, TV i radio drame, filmske scenarije, stručne i znanstvene radove, te prevodi s ruskog. Proza joj je prevođena na engleski, makedonski, njemački, slovenski i turski jezik. Zastupljena u antologijama. Urednica je Biblioteke Književna smotra i Na tragu klasika, članica redakcija nekoliko domaćih i stranih časopisa, te suradnica više međunarodnih znanstvenih projekata. Suradnica je američke Encyclopedia of World Literature in the 20th Century i Dictionary of Literary Biography, te najvažnijih domaćih enciklopedijskih izdanja. Od 1981. do danas objavila je dvadesetak knjiga, ponajviše romana, pripovijedaka i eseja, ali i znanstvenih radova.

"Fragmenti života", duhovita i nenametljivo satirična proza organizirana je u minijature, od kojih je svaka na različit način dojmljiva sličica iz albuma svakodnevice.

Tekst Irene Lukšić interpretira Dunja Sepčić.
Urednik: Boris B. Hrovat.



<< Arhiva >>