Novi Pavličićev krimić

ponedjeljak , 20.09.2004.


Pavao Pavličić najproduktivniji je domaći pisac koji godišnje izbacuje i do 3 naslova raznorodnih književnih vrsta i žanrova. Tako će ljubitelje kriminalističkog žanra razveseliti vijest da je na police knjižara u izdanju Mozaik knjige upravo dospio novi Pavličićev krimić naslovljen Krvnik u kući.

Kad netko na zagrebačkom Filozofskom fakultetu počne ubijati profesore uredniku crne kronike i istražitelju Ivi Remetinu neće biti lako.
Prvi će biti ubijen njegov poznanik, profesor Pasarić, a to prvo ubojstvo vezat će za sobom nova. Kad istražitelj shvati da su osvjetljeni fakultetski kabineti idealne mete za ubojicu koji puca iz mraka drugih, zamračenih, dijelova fakuleta znat će da je krvnik u kući, da je ubojica netko od djelatnika fakulteta, možda čak i koji ugledni profesor...


Krvnik u kući još je jedan vrstan kriminalistički roman Pavla Pavličića, najpopularnijeg i najčitanijeg autora ovoga žanra u nas.


O autoru

Pavao Pavličić (1946) jedan je od najčitanijih i najproduktivnijih suvremenih hrvatskih književnika. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i redovni profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Piše romane (Večernji akt, Škola pisanja, Nevidljivo pismo, Diksilend, Numerus Clausus, Zaborav, Pokora, Nepovrat, Pasijans, Tužni bogataš, Kronika provincijskog kazališta, Melem), autobiografske proze (Dunav, Šapudl, Kruh i mast, Vodič po Vukovaru), knjige pripovijedaka (Dobri duh Zagreba, Radovi na krovu, Skandal na simpoziju, Kako preživjeti mladost, Vesele zgode djeda i bake, Otrovni papir), filmske scenarije (Ritam zločina, Treći ključ, Osuđeni, Treća žena), kazališne drame (Lopov u mraku, Kazališni život, Olga i Lina), knjige feljtona (Inventura, Svoj svome, Prolazna soba, Leksikon uzaludnih znanja) te brojne knjige s područja znanosti o književnosti.
Pisao je mnogo i za djecu, a to su romani: Trojica u Trnju, Zeleni tigar, Petlja, Lopovska uspavanka, Mjesto u srcu.
Živi i radi u Zagrebu.

<< Arhiva >>