BooksBox

Grimizna Kraljica

Nakon brojnih ratnih i obiteljskih drama koje sam pročitala u prethodnim mjesecima, trebalo mi nešto da pobjegnem od realnosti. Kategorija Young/Adult je idealan izbor za takve faze. Roman Grimizna Kraljica pojavljivao mi se na mnogim portalima i blogovima opisan kao: Najbolji YA roman godine, knjiga koju morate pročitati, roman koji se ne ispušta iz ruku i slično. Ušetala sam u knjižnicu, uzela nekoliko romana i sa police me gledala Grimizna Kraljica. Pomislim "Dat ću joj šansu".
Sinoć sam je završila i još slažem dojmove. Knjiga me nije oborila s nogu iako ne mogu reći da je loša. Naime, knjiga se brzo čita, ima radnju koja te vuče da čitaš dalje i pretpostavljaš što bi se moglo dogoditi, iako je na nekim djelovima dosadna. No, sam početak mi je bio nedovoljno zanimljiv. Priča krene opisivati svijet u kojem žive Crveni. Mislim kako autorica nije dovoljno dobro opisala te svjetove, jer kada sam počela čitati zamislila sam svijet sličan onome iz Igara prijestolja. Dakle, izmišlen svijet u kojem siromašni nemaju ni hrane, ni vode i hodaju u dronjcima. Tada opisuje svijet Srebrnih, odnosno elite, koji više nalikuje svijetu Igre Gladi ili nešto slično. Tu sam se borila s maštom, je li svijet povijesni ili futuristički?! Očito ima svega po malo. Tada nam dolaze Srebrni, koji izgledaju kao junaci iz Sumrak sage, a imaju moći kao X-Meni. I to ne slične moći, već identične. Dakle, imaju čak i Wolverinea (iscjelitelji), Magnetka (upravljaju metalom), Xaviera (ulaze ti u misli) i tako dalje. Slične moći imaju junaci iz spomenute Sumrak sage koja me osvojila više od ove priče. U recenzijama čitam kako se radi o ljubavnom trokutu, a ja se pitam koja su to trojica: Mare i braća kraljevići ili Mare, Cal i Kilorn. Ili se pak radi o četverokutu, gdje su tri muškarca zaljubljena u jednu djevojku. Taj dio nije baš detaljno razrađen. Možemo samo pretpostavljati da je Kilorn zaljubljen u Mare i da Maven ipak krije mrvicu ljubavi u sebi. No, od samog početka jasno je ko dan koga Mare voli. Ono što mi se svidjelo u cijeloj priči je priča o Mavenu. Za njega sam navijala od samog početka, sviđao mi se njegov nastup i tu me autorica uspjela iznenaditi. Iako je moja pretpostavka bila da će Maven umrijeti, jer sam tu bila naivna baš kao i Mare, tako sam bila oduševljena s prevratom. Ono što mi je falilo u priči je malo više romantike. Dobili smo jedan ples i dva poljupca. Nedostajala mi je dubina ljubavne priče. Vidim da priča ima još 2 nastavka i pretpostavljam da će tu biti razriješena priča o Mavenu, možda još koji obrat radnje. Jedino zbog njega me zanimaju nastavci. Možda pročitam, a možda i pričekam najavljivanu ekranizaciju.

Oznake: Grimizna kraljica, knjiga, x-men. sumrak saga, young

29.01.2018. u 12:46 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2018 (1)
Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Dobrodošli na moj blog. Ovo je blog o filmovima, knjigama, serijama, glazbi i slično. Svaki Vaš komentar je dobrodošao. sretan

Linkovi