Klub mladih IDS-a Liburnije

petak, 04.02.2011.

Medijsko predstavljanje 6. Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira i humanitarne akcije "Olakšajmo život obitelji Bašić"

Dana 4.02.2011. godine održana je tiskovna konferencija povodom održavanja 6. Liburnijskog malonogometnog humanitarnog turnira , u sklopu kojeg će biti održana i humanitarna akcija "Olakšajmo život obitelji Bašić"

Klub mladih IDS-a Liburnije u suradnji sa Malonogometnim klubom "Kvarner" iz matulja najavljuje održavanje 6. Liburnijskog malonogometnog humanitarnog maškaranog turnira , koji će se održati 12.02.2011 g, u dvorani Gorovo, u Opatiji. Turnir započinje u jutarnjim satima nastupom dječjih ekipa , a nastavlja se u popodnevnim kada nastupaju seniorske ekipe.

Turnir je ove godine namijenjen tročlanoj obitelji Bašić iz Lovrana (Lokve 47, Grad Opatija), te će posjetitelji umjesto plaćanja ulaza moći donirati određena sredstva za humanitarnu akciju pod nazivom "Olakšajmo život obitelji Bašić" , koja će se koristiti za nabavku hrane i ostalih potrepština tročlane obitelji Bašić

Gđa Marija Bašić samohrana je majka dvojice sinova , nezaposlena je , te je korisnica stalne novčane pomoći u Centru za socijalnu skrb (CZSS) Opatija. Obitelj živi u podstanarstvu. Kontakt tel: 293-527
Petar Bašić 27- godišnjak , ima laku mentalnu retardaciju , pohađao je po prilagođenom programu srednju školu V: C. Emina u Lovranu , te je završio za pomoćnog kuhara. Od tada je nezaposlen. Jedno je vrijeme pohađao Centar za rehabilitaciju u Rijeci , no ne zadugo jer ga je zbog zlostavljanja drugih štićenika majka ispisala.
Ivan Bašić 25- godišnjak , bolestan ima shizofreniju. Završio je hoteljersko-turističku školu u Opatiji za konobara. Radio je u hotelu Millenium 5-6 mjeseci. Otpušten je sa posla kao tehnološki višak , te od tada počinje napredovati njegova bolest.

Obitelj mjesečno preživljava od 2000 kuna. Zbog loše financijske situacije primorani su jesti jednom dnevno , što dodatno ugrožava zdravstvenu sliku obitelji.

Cilj akcije je osigurati barem polugodišnju nabavku hrane ili plaćanje režija.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći sredstva možete uplatiti na Žiro-račun obitelji Bašić (2402006-320557-8597 Erste banka) ili na MNK "Kvarner" Matulji (2484008-1104581541 Raiffiesen banka)
Unaprijed se zahvaljujemo svim donatorima za pomoć pri organizaciji turnira , promoviranju liburnijskog maškaranog identiteta , te u ime familije Bašić kojima je turnir posvećen.

MNK "Kvarner" Matulji i KM IDS-a Liburnije


Članak Liburnija.net

Članak Novi List (klik na sliku)


- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #