Klub mladih IDS-a Liburnije

utorak, 13.01.2009.

4. Liburnijski malonogometni maškarani turnir posvećen je Gordanu i Ivani Bužanić

4. Liburnijski malonogometni maškarani turnir i humanitarna akcija "Mladi za mlade" održat će se ove godine 24.01.2009 g. u dvorani Gorovo u Opatiji. Dječji turnir započinje u 8.30 h, a seniorski u 13.00 h.

I ove godine turnir je humanitarnog karaktera te je posvećen bratu i sestri Bužanić koji su teško bolesni. Ivana Bužanić je djevojka stara 17 g. koja boluje od cerebralne paralize, tetrapareze te je psihomotorno zaostala odnosno potpuno nepokretna te ovisi o pomoći bližnjih. Gordan Bužanić (10 g.) je slijep, boluje od celijaklije ne govori te je psihomotorno zaostao u razvoju. Potrebna je cjelodnevna briga i posvećivanje pažnje oko svakodnevnih potreba.
U obitelji je jedino otac zaposlen dok o djeci brine majka. Od financijskih sredstava obitelj dobiva dječji doplatak i naknadu za brigu o invalidima što iznosi oko 2.500 kn mjesečno. Spomenuta sredstva umnogome su nedostatna za nabavku specijalne dizalice za Ivanu kojom bi se roditeljima olakšalo nošenje djeteta (npr. u kadu i iz nje, u krevet, na kauč itd.), a za koju je potrebno izdvojiti oko 15.000 kn, te za potrošni materijal kao što su pelene, sonde za hranjenje, podmetači... dok je za Gordana potrebna didaktička oprema od kojih samo jedna slikovnica primijenjena njegovom stanju košta oko 500 kn te posebna prehrana, a što HZZO kroz svoj program pomoći ne pokriva.

Stoga Vas molimo ukoliko želite olakšati život Ivani i Gordanu da potpomognete organizaciju turnira i provođenje humanitarne akcije na način da u skladu s Vašim mogućnostima uplatite određeni iznos na ž.r. MNK Kvarner 2484008-1104581541 ili direktno na ž. r. obitelji Bužanić 2402006-3101714695 odnosno donacijom potrepština za svakodnevnu uporabu. Sve informacije možete dobiti na br. telefona obitelji Bužanić 051 276 532.

Svi donatori, ukoliko žele, biti će objavljeni na plakatu turnira te imaju pravo na isticanje propagandnih materijala u dvorani. Generalni sponzori biti će spomenuti u medijima.

Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima za pomoć pri organizaciji turnira, promoviranju liburnijskog maškaranog identiteta te u ime Ivane i Gordana kojima je turnir posvećen.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #