Design: *Marija.* // Pikčr: *DeviantArt.*
< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (7)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (3)

Os/nes komentare

Opis bloga




Image and video hosting by TinyPic

Katarina voljela si konje ,našla sam jednog slatkog za tebe danas,bit će ih još.Volimo te , s tobom počinje i završava dan,ljubavi moja vesela i razigrana...

Image and video hosting by TinyPic



Za uspomenu na našu preminulu Katarinu...

Image and video hosting by TinyP       <br />
<br />
<a href=Image and video hosting by TinyPic




Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr


AUDIO VIJESTI:
Totalportal.hr

Video zapis vještačenja
Moj portal
Jutarnji list

Malena zvijezdice
Josip Beljan
Emocija
Stiv Naglav
Protiv nasilja-blog
Stradali u prometu


free hit counter

hit counter

who's online





Katarina i Martina dva mjeseca prije tragedije

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

subota, 10.01.2009.


Podignuta optužnica protiv vozača autobusa
Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće kvalificiranog smrtnom posljedicom Općinsko državno odvjetništvo u Požegi ovog je tjedna podnijelo optužni prijedlog protiv Ilije Marčinkovića, vozača autobusa iz kojeg su ispale Katarina i Martina, Antuna Bazine kao odgovorne osobe BT-Transporta čiji je autobus prevozio učenike i BT-Transporta kao pravne osobe. Tehničkim je vještačenjem utvrđeno da djeca nisu mogla tijekom vožnje otvoriti vrata, nego je to učinio vozač mijenjajući brzine jer se kod tog tipa autobusa dugme za otvaranje vrata nalazi s prednje strane komandnog pulta. - Predugo se čekalo s optužnicom iako je za mene vrijeme stalo onog časa kada je Katarina umrla. Nju nam ništa ne može vratiti, ali neka se zna tko je kriv za stradanje mog djeteta – rekao je Katarinin otac Damir Mihaljević

07. 01. 2009. | 15:59

ČVRSTA VOLJA Martina Rukavina, koja je ispala iz autobusa i pala u komu, prohodala
'Želim da mogu bolje hodati i završiti 8. razred'
Autor Vesna Milković
Baka Kata s unukom miljenicom: Vidite kako se moja Martina dobro oporavila!
Foto: Duško Mirković
Odlično smo se zabavljali, nisam se ni sjetila zaželjeti si nešto u Novoj godini u ponoć. Sad kad me pitate, pa... voljela bih da mogu bolje hodati i da završim osmi razred! – kazala nam je Martina Rukavina, 15-godišnja djevojčica koja je teško stradala u prometnoj nesreći u listopadu 2007. na putu do škole.
Od tada se uglavnom nalazi na liječenju i rehabilitaciji. Već je gotovo dva tjedna sada je kod kuće u Zagrađu, gdje je s obitelji provela božićne i novogodišnje blagdane, a u Krapinske toplice će ponovo potkraj tjedna jer joj završavaju školski praznici. Ne zna se tko je sretniji zbog Martinina buđenja iz kome i oporavka - ona sama, njeni roditelji i braća, ili baka i djed.
U školskoj klupi
- Vidite kako se moja Martina samo oporavila! Evo, ide i u školu – ponosno je kazala baka Kata.
Podsjetimo, Martina i njena najbolja prijateljica Katarina Mihaljević ispale su iz autobusa na putu do škole u Pleternici kada su se na autobusu u tijeku vožnje iznenada otvorila vrata. Od ozljeda Katarina je ubrzo umrla u požeškoj bolnici, a Martina je nastavila liječenje, no nitko od liječnika nije želio prognozirati ishod.
Neko je vrijeme bila u komi, a kada se probudila, nije se mogla kretati, govoriti ni jesti. Svojom čvrstom voljom i upornošću liječnika i roditelja, Martina je počela izgovarati riječi i jesti. Prošlog travnja, nakon 204 dana po bolnicama, prvi je put za vikend došla kući. Iako nešto sporije, razgovjetno izgovara rečenice pa je jesenas pošla u školu u Krapinskim toplicama.
- Vraća joj se snaga i sada uz našu pomoć može pomalo hodati. Više nije više potrebno da je netko prenosi po kući pa je mogla ostati s bakom i djedom kod kuće, a muž i ja smo za Novu godinu pošli u Međugorje – sretno je ispričala mama Snježana.
Još jedna operacija
Martinu redovito posjećuju prijatelji iz bivšeg razreda, a s nekima od njih i sestričnama Martom i Anom dočekala je Novu godinu. Uz nju su i braća Pero i Marko, uvijek spremni pomoći joj i ispričati vic.
Kako je na rehabilitaciji bila godinu dana, HZZO Martini više ne može plaćati troškove liječenja, ali ona će se ovog tjedna ipak vratiti u Krapinske toplice.
- Želimo da završi osmi razred pa ćemo plaćati sami, a nadam se da će nam pomoći i Centar za socijalnu skrb jer za to postoje zakonske osnove. Martinu čeka još jedna operacija noge, što bi joj trebalo pomoći da bolje hoda.
Nedavno smo bili u bolnici na Šalati na kontroli i liječnik je bio prezadovoljan njenim oporavkom. Doslovce je rekao: Martina, ti si jedno čudo - kaže otac Mija. Dodaje kako Martina nestrpljivo čeka vikende da može kući, ali se nada kako će ipak izdržati nastavak liječenja.

Komentari
Što mislite o ovoj temi?
Komentirajte članak


-tekst iz večenjeg 07.01.2009


- 09:57 - Komentari (4) - Print - *


četvrtak, 01.01.2009.

- 12:22 - Komentari (7) - Print - *


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.