Design: *Marija.* // Pikčr: *DeviantArt.*
  svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (7)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (3)

Os/nes komentare

Opis bloga




Image and video hosting by TinyPic

Katarina voljela si konje ,našla sam jednog slatkog za tebe danas,bit će ih još.Volimo te , s tobom počinje i završava dan,ljubavi moja vesela i razigrana...

Image and video hosting by TinyPic



Za uspomenu na našu preminulu Katarinu...

Image and video hosting by TinyP       <br />
<br />
<a href=Image and video hosting by TinyPic




Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr


AUDIO VIJESTI:
Totalportal.hr

Video zapis vještačenja
Moj portal
Jutarnji list

Malena zvijezdice
Josip Beljan
Emocija
Stiv Naglav
Protiv nasilja-blog
Stradali u prometu


free hit counter

hit counter

who's online





Katarina i Martina dva mjeseca prije tragedije

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

četvrtak, 29.05.2008.

- 23:44 - Komentari (1) - Print - *


srijeda, 21.05.2008.

DRAGA MOJA KATO

Kada liježem u krevet , mislim na tebe,molim se ,molitvom upućena
tebi anđele moj .Kad se dižem u jutro opet si mi ti u mislima , idemo na posao tata i ja a Branimir u vrtić prolazimo pored tvoga groba (teško mi je ireći tu riječ)pozdravljam te znakom križa i kažem sebi Kato moram dalje, koliko god teško ja moram,tu je tvoja sestra i tvoja braća koji me trebaju.
Matej i Branimir se uvijek prepiru tko će paliti svijeću , tko će nositi cvijeće.
Matej ti svaki puta poslije vjeronauka ide sa svojim prijateljem paliti svijeću.
Svaki dan s bolom prolazimo tata i ja ono mjesto gdje si poginula,a ja se stalno mučim djete moje s pitanjem kakvu si bol pretrpjela tad a mene nije bilo da ti pomognem.
Danas je točno 7 mj. i 21 dan a za mene kao da je vrijeme stalo onog dana
01.10.2007 na tatin rođendan.Ja vjerujem da si tu negdje oko mene i često
ti se obraćam u mislima ,prebirem po zajedničkim trenucima i tad mi je još teže što se tvoj mladi život ugasio na tako neobičan način.Imala si godinu i pol kad smo doselili iz Zagreba,bila si tako mala i krhka, ti ,Mateja i Sara bile
ste najmanje i uvijek nerazdvojne prijateljice.Bila sam presretna što ste živjeli na selu .u prirodi,igre do besvjesti, djece puno oko nas,vrtić i škola
blizu, nema gužve na cesti kao u Zagrebu, 5 min do busa. Upravo su nas
te pogodnosti za zdravo i sigurnije odrastanje djece potakli da se doselimo u Zagrađe. A što sad ,tuga i bol , očaj, razočarenje a moramo skupiti
snage da podižemo još četvero djece koji idu u vrtić i školu.
Meni daje snagu nada da će naša vlada donijeti ispravne odluke
po pitanju sigurnosti djece u prometu,poglavito u prijevozu do i od škole,da će preventivnim mjerama omogućiti sankcionuranje tehnički neispravnih i starih autobusa koji ne zadovoljavaju uvjete prijevoza školske djece, osobito
osnovnoškolce koji nisu svjesni opasnosti kada stoje u autobusu ako već moraju.
Molim sve osobe koji dijele naše zalaganje za bolje sutra naše djece da zajedničkim akcijama i djelovanjem prema određenim tijelima i državnim organima daju svoj doprinos svojim prijedlozima,sugestijama,primjedbama,preporukama itd.roditelji, MIHALJEVIĆ DAMIR I ANA,





- 13:26 - Komentari (2) - Print - *


ponedjeljak, 19.05.2008.

Tog jutra je jecala trava
I nebo je plakalo.
Vjetar je tiho šaputao
O jednom bolnom rastanku.

Tog jutra je ponovno sklopila oči,
Na rukama mojim kao da spava.
U školu danas neće doći
Otišla je u nebesa plava.

Tog jutra na cesti gdje život se dijeli
Katarina je živjeti prestala.
Život je smrt i anđeli bijeli
Tiho je tiho nestala.






Mihaljević Damir
Zagrađe 02.10.2007.



Već je prošlo sedam mjeseci, a kao da si nekuda otišla i mi te još uvijek čekamo pod okriljem našeg doma. Dani prolaze, a ti se ne vraćaš, dani prolaze, a nama kao da su stali onog dana na cesti na putu do škole.
Kao da je jučer bio onaj dan kad si se budila i spremela za školu, kao da je jučer bio onaj dan kad se nisi vratila iz nje. Tvoja obitelj još uvijek osluškuje i moli za tebe.
Sve je ovo jedan ružan san iz kojega se nikad nećemo probuditi.
Nisi imala ni 14godina a za tebe je život već završio, a taj dan si samo željela sa svojim prijateljicama otići u školu.




Nesreća se dogodila oko 7,30 sati na državnoj cesti prema Slavonskom Brodu kod mjesta Frkljevaca, blizu mosta preko rijeke Orljave.

Na mjesto događaja s istražnim sucem Županijskog suda u Požegi Branimira Miljevića izišao je i policijsku službenik Tomica Mrđenović, voditelj Operativno-komunikacijskog centra požeško-slavonske Policijske uprave. Od njega se doznaje da su djevojčice ispale iz autobusa pod još neutvrđenim okolnostima. Taj autobus, u vlasništvu tvrtke BT Transporti, prevozio je učenike iz obližnjih sela Frkljevaca, Zagrađa i Bučja u Pleternicu.

"Za sada ne možemo reći pod kojim su se okolnostima vrata otvorila. Autobus će biti vještačen", rekao je Mrđenović.

Objema djevojčicama pomoć je pružena u Općoj županijskoj bolnici u Požegi. Kako se doznaje od ravnatelja te bolnice Željka Glavića, djevojčice su primljene s teškim tjelesnim ozljedama koje su posljedica prometne nesreće. Jedna je već operirana, a druga je pod operativnim zahvatom.

"Obje su zadobile teške ozljede glave i mozga, a jedna i tešku
ozljedu lijeve noge. U obje ima i drugih unutarnjih ozljeda, tako da je njihovo stanje neizvjesno i u životnoj su opasnosti, osobito djevojčica s teškim ozljedama glave. Njezini izgledi za oporavak su vrlo maleni", rekao je ravnatelj Glavić.

Na mjesto događaja pozvan je i prometni vještak za cestovni promet, a i sam autobus bit će poslan na vještačenje kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi s tim nemilim događajem.
width="420" height="355">



Image and video hosting by TinyPic

Djevojčica Katarina Mihaljević (14) preminula je u požeškoj bolnici, zbog ozljeda zadobivenih kada je ispala iz jurećeg školskog autobusa.

Djevojčica Katarina Mihaljević (14), koja je u ponedjeljak ispala iz jurećeg školskog autobusa u Frkljevcima nedaleko od Požege, preminula je noćas u 00.50 u Općoj županijskoj bolnici Požega, rekao nam je ravnatelj bolnice Željko Glavić.

U nesreći koja se dogodila na putu do škole, kada su se u vožnji otvorila stražnja vrata autobusa, teško je ozlijeđena još jedna djevojčica, koja više nije izravno životno ugrožena, te je stabilno, iako joj je život i dalje u opasnosti.

Zbog teških ozljeda lijeve noge, djevojčica će vjerojatno danas biti prebačena u KB Dubrava u Zagreb, a lijeva će joj noga najvjerojatnije biti amputirana, rekao nam je ravnatelj Glavić.

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice, u ponedjeljak je potvrdio teške ozlijede djevojčica, te je rekao kako druga djevojčica ima ozljede glave, grudnog koša, trbušne šupljine i noge, ali ima više izgleda da će preživjeti.

Preminula Katarina Mihaljević u bolnicu je zaprimljena bez traka i pulsa, te zbog teških ozljeda djevojčice jučer nisu mogle biti transportirane u Zagreb.

Tko je otvorio vrata autobusa?

Kako su se u vožnji otvorila zadnja vrata autobusa? Prema prvim neslužbenim informacijama, mehanički je to bilo veoma teško.

Autobusu starom 18 godina tehnički pregled istekao je 31. kolovoza, a prema zakonu, takvi autobusi moraju imati obvezni tehnički pregled svaka tri mjeseca, međutim zakonom nije ograničena starost školskih autobusa, javlja HRT.

Prema Pravilniku Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka o uvjetima koje moraju ispunjavati vozila kojima se prevoze djeca, u ovakvim autobusima, ne smiju se koristiti mjesta za stajanje.
Izvor: www.javno.com

- 20:53 - Komentari (0) - Print - *


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.