PVC stolarija - istina i mitovi

četvrtak , 02.08.2018.

Sigurno ste već primijetili da je kvalitetna pvc stolarija najpopularniji izbor kada su u pitanju zamjena vrata i prozora novima. U idućih nekoliko rečenica ćemo pokušati objasniti neke od uvriježenih pogrešnih mišljenja i zabluda o pvc stolariji.

Prvi od njih je da pvc stolarija zahtjeva stalno održavanje. Ovo je potpuno netočno, bez obzira koju boju odaberete. PVC prozori i vrata će Vam služiti dugi niz godina bez gotovo ikakve potrebe za nekakvim specifičnim održavanjem. U usporedbi sa aluminijem, a da ne spominjemo drvo, pvc stolarija odnosi ujerljivu pobjedu.

Slijedeći mit je da je pvc stolarija ekološki neprihvatljiva. Ovo je djelomično točno. Naime, sam po sebi pvc nije ekološki štetan proizvod. No, kada dođemo do situacije da se dotaknemo teme o zamjeni starih prozora za nove, tu pvc prozori i vrata u odnosu na aluminij i drvo gube bitku, zbog problema oko zbrinjavanja stare stolarije. Unatoč činjenici da se pvc stolarija može reciklirati, čak i do deset puta, ipak drvena i naročito aluminijska stolarija odnosi pobjedu.

Iduća neistina o pvc stolariji koja kruži "u narodu" je da pvc stolarija blijedi. Ovo je netočno. Napretkom tehnologije ali i odabirom pravog proizvođača, nećete se susresti sa spomenutim problemom.

Tako dolazimo do iduće uvriježene neistinite tvrdnje o pvc stolariji, a to je da pvc stolarija izgleda neatraktivno. Ovo definitivno nije točno. Napretkom tehnologije izrade, danas imate mogućnost izbora različitih dezena i boja, u kombinaciji sa roletama istog dizajna. Nakon aluminija, pvc stolarija ima najveći izbor boja i dekora.

Osim navedenog, prednosti pvc stolarije su mnogobrojne, a najveća od njih je cijena. Uz izbor kvalitetnog dobavljača, po našem mišljenju pvc stolarija je najbolji izbr.

Oznake: stolarija, pvc, pvc prozori, pvc stolarija stolarija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.