Šta se to tu događa
redovna zajebancija by
grinch a.k.a. baba I , če-loo a.k.a. baba II, jagermeister, huanita, tuvok, žiža,bumbili, rejdogado,boca, tamburix, rojs, nyugi, doktor, debela, litl grl, žiža, curly, sweetgirl, uglješa, prehrambena tehničarka a.k.a. PT,flegma, gogiche, barbarita, sisa, žena alkohol
Priča mi prijatelj sve iz prve ruke nekidan u gomili cugali na eks.....



kontakt: kakodaneblog@yahoo.com


Hit Counter
broj samo broji



grinch a.k.a. baba I



če-loo a.k.a. baba II



jagermeister



rejdogado




žiža



tuvok





bumbili



huanita




litl grl




barbarita




uglješa



debela




prehrambena tehničarka a.k.a. PT




curly





tamburix




sweetgirl





smele




nyugi




doktor



boca




sisa



baobab




đeki





flegma




rojs



gogiche

kako da ne

srijeda, 11.05.2005.

Ostanite dinamični!

"Čovjek može preživjeti potres, epidemiju, strašnu bolest, svaki oblik duhovne muke; no najrazornija tragedija koja ga može zadesiti bila je i ostat će tragedija spavaće sobe."
(Tolstoj)


Razvijanje zdravih odnosa s partnerom


Povezanost je dugotrajan proces, ali vrijedan truda, iako ponekad frustrirajući, zbunjujući, dovodi u konačnici do osjećaja zadovoljstva, sreće, samopoštovanja i pripadnosti.


Seksualnost je snaga koja pokreće, utječe, vodi i obilježava naš život u punom smislu, svakoga trenutka našeg postojanja bilo na svjesnoj ili nesvjesnoj razini. Iako je to tema o kojoj ne bismo mogli otvoreno i sasvim iskreno razgovarati na nedjeljnom obiteljskom ručku,
sve dimenzije naše spolnosti čine našu bit, jezgru, centar našeg življenja i postojanja.

U nekim situacijama spolnost je potisnuta (npr. bolest djeteta, egzistencijalni problemi, rat i sl.), no ona nikada ne nestaje; možda se pritaji, ili pak nam upravo ona pomogne u izlaženju iz krizne situacije.

Odnosi među partnerima su kompleksni, dinamični i teško ih je uokviriti u definicije; imaju dobre strane, adute ili imaju slabosti, opasnosti, ali i prijetnje. Česta je usporedba odnosa s biljkom koju treba njegovati ako želimo da nam cvjeta i uljepšava prostor. Skala definiranja kvalitete odnosa s partnerom kreće se od "u redu", "prijateljski", "ugodan" do "intiman".

Kada govorimo o ponašanju pojedinca u društvu, sociolozi često koriste termine "normalan" za uobičajen, najčešći, a "nenormalan" za rjeđe prisutan, drugačiji pa se tako definira i spolno ponašanje.

Psiholozi i psihijatri često analiziraju djetinjstvo i odrastanje, odnose među roditeljima kako bi proniknuli u razloge (ne)normalnoga spolnog ponašanja neke osobe.

Međusobna komunikacija i izražavanje emocija razlikuju se od para do para. Za jedan par iskazivanje ljubavi i privrženosti predstavlja zajedničko uređenje vrta i pomoć u kući, za drugi par je to briga i odgoj djece, dok je trećem paru važno da svaki ima zadržanu svoju individualnost? No svakom je od ovih primjera zajednička težnja za spolnom intimom i tjelesnim zadovoljstvom koje čine krunu njihove veze. Ukoliko je spolna komunikacija poremećena, kroz neko vrijeme poremetit će se cjelokupan odnos. Neki su parovi spremni suočiti se s problemom i prevladati ga te tako nastaviti živjeti zajednički skladan život. Drugi zbog slabosti, nezrelosti, nestrpljivosti, sebičnosti ili pak nekog drugog razloga u tome ne uspijevaju, pa se takve veze uglavnom prekidaju.

Da bismo uopće mogli uspješno razviti odnos i intimnu komunikaciju s nekim, bilo bi dobro i pošteno prvo analizirati sebe i svoje potrebe kako bismo ih što bolje mogli s partnerom zadovoljiti. Nagoni koji postoje u partnerskom odnosu variraju od strasti, rekreacije, nezainteresiranosti, navike, financijske ovisnosti, pa čak i izrabljivanja. Ti nagoni su povezani s emocijama kao što su ljubav, sreća, tuga, ljutnja, mržnja, strah od gubitka, ljubomora, sebičnost itd. Bračni i seksualni terapeuti podsjećaju da velik broj parova živi u bračnoj zajednici bez emotivne povezanosti, bez intime. Povezanost je dugotrajan proces, ali vrijedan truda, iako ponekad frustrirajući, zbunjujući, dovodi u konačnici do osjećaja zadovoljstva, sreće, samopoštovanja i pripadnosti.





Mijenjaju li se s vremenom odnosi u vezi?

Biti par ne znači nužno odreći se sebe, ali zasigurno znači prilagoditi se i konstantno se mijenjati i rasti - zajedno.


Biti par ne znači nužno odreći se sebe, ali zasigurno znači prilagoditi se i konstantno se mijenjati i rasti - zajedno.

U početku veze, svatko donosi dio sebe, svoju osobnost, stavove, očekivanja od života, stil, mane i vrline, svoju prošlost; svatko je pripadnik određene rase, naroda, kulture, vjere, društvenog sloja, svatko je stekao određeno obrazovanje i svatko ima svoje potrebe. Sve navedeno svakoga od nas razlikuje i sve navedeno može utjecati na razvoj spolnih odnosa.

Mladi parovi se u početku suočavaju sa samom definicijom partnerstva: što znači biti par; je li to automatski odricanje svoje osobnosti, slobode; kako izbalansirati novo zajedništvo, a ne odreći se sebe?

Parovi koji su dulje u vezi, sazrijevanjem i učenjem jedan od drugoga, zajedno rastu i stvaraju intimnu zajednicu. Poznavanje sebe i partnera, zajedničko "ulaganje" u zajednicu, omogućuje da svaki za sebe uspijeva izgraditi svoj svijet (poslovni, društveni i sl.) koji ne remeti zajednicu već doprinosi kvalitetnom odnosu i kvalitetnom spolnom životu.

Parovi s djecom u početku se suočavaju s velikom promjenom i često se upravo u tom životnom periodu razilaze, jer više nisu i ne mogu biti upućeni samo jedan na drugoga. Emotivno zrele osobe znaju se nositi s time i nalaze vremena jedni za druge usprkos djeci i svakodnevnom stresu. To nije lako i često se nailazi na prepreke i probleme, no ukoliko ih uspješno prevladate, osjećaj zadovoljstva koji će vas ispuniti još će više oplemeniti vašu vezu i obogatiti vaš spolni život.

Parovi srednje i starije dobi ukoliko su im djeca samostalna, imaju vesele brige s unučadi, pri završetku su svog radnog vijeka i obično u toj "zreloj" ili "zlatnoj" dobi, proživljavaju u vezi "novu mladost". No često se u toj dobi javljaju kronične bolesti (npr. visoki krvni tlak, visoki kolesterol i sl.) pa je i spolni život promijenjen. Žene u klimakteriju osjećaju suhoću rodnice, smanjen im je libido, muškarci zbog poremećaja cirkulacije mogu imati problema s potencijom.

Tada se javljaju poznati mitovi:


"Sve je to samo psihološki ..."
" Pravi muškarci? nemaju takvih problema ..."
"To je neizbježno kad-tad, a pogotovo u starijoj dobi ..."
"Najbolje je nastaviti normalno živjeti s tim problemom ..."
"To nije nešto o čemu bi trebalo raspravljati s partnericom ..."
"Liječenje je prekomplicirano i zahtijeva previše liječničkih pregleda ..."


Na sreću, to su samo mitovi, i u brošuri Erektilna disfunkcija možete pročitati kako se problemi s potencijom mogu uspješno liječiti.

www.erekcija.com.hr



Jagermeister u suradnji s PLIVA doo.

- 19:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


The WeatherPixie