31.12.2012., ponedjeljak

Zavodnik sa šibicama

Pokazao mi pred 3 mjeseca frend jednu curu, voli pričati i filozofirati, bila bi baš za mene. Čak ona i pitala za mene. Rekao on, moram doći tamo - hajde doći ću - ne, ne, doći će oni ovdje - ali nikako da dođu - ali ovaj petak će doći - neće - nek dođem ja na doček tamo - okej dolazim ali nek svakako ona bude tamo. Bit će ona tamo sigurno. Evo, upravo mu javlja: sa svojim dečkom.

I tak, ne.

Ali u dobroj sam fazi: u dva tjedna pokupio sam dva broja, zaljubio sam se u ozbiljnu plavušu s hipsterskim naočalama, a u igri je i nekakav blajnd dejt.

Sto planova, sto kava.

Žarim i palim dejting scenom.

Ne uspijevam ništa razgoriti, više manje se samo igram sa šibicama, ali tu sam, u "igri". Toj prokletoj igri u kojoj, imam osjećam, većina gubi, a tek pojedinci uživaju u slasti pobjede. Kao i u kapitalizmu, nekolicina moćnika obogaćuje se na leđima malodušne vojske proletera. Ovdje se ne radi o lovi i tekućim računima, samo o samopouzdanju, patnji, očaju i vjeri u holivudske filmove. Tako to kakti treba biti, igru kakti svi vole, ona kakti mora biti tako mistična, prepuna nepoznanica, inače ne bi bila zanimljiva. Da nije zanimljivo, neću reći, ali da sam spreman "igru" mijenjati za čiste i egzaktne odnose bez ikakvih nepoznanica - iste sekunde. Vrijeme će reći koliko mi je ona dobrog donijela i što će tek donijeti, ali iz ove perspektive, puno bih sretniji bio da se igralo po striktnim suhoparnim pravilima koja izvlače baš svu zabavu.

Ali kad se već moramo zabavljati, ha, dok ne smislimo nešto bolje, zabavljajmo se.

Kak ono kažu, ako ti daju limune, napravi limunadu. No svi znamo da iscijeđeni limuni sami po sebi ne valjaju ništa ako ne dodamo vode i ne pošećerimo. Što u ovoj metafori predstavlja voda, a što šećer, nemam pojma. Možda zato i stalno gubim. Još k tome - ko za vraga, da mi upropasti ionako labavu metaforu - limunadu pijem bez šećera.

Želim vam konzistentnije metafore i puno te "zanimljive" zabave u sljedećoj godini. Igrajte, pobjeđujte, ne očajavajte ako gubite - još jedna nepotrebna i neutješna uzrečica: važno je sudjelovati. Nadam se da ćete što više puta uspjeti sva četiri pijuna ufurati u kućicu. A i jedan je super ako je kućica lijepa.

Sve najbolje, najdraža šačico odahih čitatelja!

- 13:15 - Stavi u košaricu (4) - Sadržaj košarice - Blagajna

< prosinac, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.