15.10.2009., četvrtak

Svečanost svečana!

I treća godina je prošla! Najplodnija do sada; 103 posta. Putovali smo Europom, vidjeli Lily Allen u Dioni, preživjeli bezobrazno dug srpanj, razriješili marmelada-džem-pekmez trilemu, okupali se goli, trčali Maksimirom u tajicama. No, i sami znate da ova večer nije posvećena meni, već vama.

Ove godine imamo novitet – glazbenu podlogu, možete čak i birati:
izlog 1: nagnat će vas da krenete pisat mjuzikl (govore španjolski, pjevaju engleski)
izlog 2: tak je izgledala Lily Allen u Dioni (najbolja vizualna izvedba bilo koje pjesme ikad)
izlog 3: post kasni dodatnih pol sata jer nemrem bit miran i ne čagat i izvlačit glupe face i pokrete na ovu stvar


Najuzbudljivija Komentatorska sezona u povijesti natjecanja. Ljestvica od samih početaka dijeli blogere i čitatelje. Neki smatraju da nije „zdrava“ (ljubomora, izdaja, niski udarci, preljub, osjećaj zakinutosti), dok drugima pričinja iznimno zadovoljstvo osvanuti na vrhu. Zato žrtvujem nezadovoljstvo lošijeplasirane većine za oduševljenje pojedinca na vrhu. A i tko bi me uopće čitao da se ne mora brinuti da će pasti na ljestvici.

Sezona ukratko: Šima je krenula opasno i par mjeseci čvrsto držala vodstvo, no tada je platila danak par-tjednom izbivanju s bloga pa je na prvo mjesto došao... netko (ne sjećam se tko). Znam samo da je Raymondica na vrlo kratko mjesto držala vrh. Onda je došla Ruska i nije se micala. I Šima i Ribac i Ray su prijetili, no bili su nedovoljno redoviti da bi to bilo opasno. Tada dolazi ljeto i Šima ima vrlo malo godišnjeg što dobro koristi na planu bloganja. Ostali su ljetovali i otpali. Opet se pokazalo da je ključ dobrog plasmana redovitost. Finiš je bio šokantan; Šima u pravi tren povlači najjače adute („... španjolskim serijama (iz kojih smo naučuli da je uvijek pametno biti dobar prema kućnim pomoćnicama jer nam je to najvjerojatnije majka) ...“) i u zadnji čas poravnava se s Ruskom na vrhu. Mislio sam organizirati nekakvo pripetavanje, ali prevelika bi to tragedija bila (za bilo koju).

Prije svečanog proglašenja pobjednica, imamo još nekoliko nagrada za uručiti.

Najviše bodova tokom ljetnih mjeseci osvojila je LaRamie pa je time za trud zaslužila nagradu Nisam bila na moru – dečko mi na kraju svijeta – ubit sam se htjela. Ajmo, pljesak!

Titulu najdebitantice zaslužila je Kojotica, dok je titulu najvicedebitantice osvojila Slatka! Još jedan aplauz, molim!

(Ovo do sad su bili ko oni Oscari kaj se dodjeljuju prije glavne ceremonije pa ih mi vidimo samo u onoj 3-sekundnoj snimci. Nemojte se ljutiti, vidite da i ovako kasnim!)

Sad prelazimo na glavne nagrade.

Nagradu Imam isto bodova k'o Kneginjica, a nisam tol'ko lijep osvojio je jedini pripadnik muškog spola na ljestvici – Ribac. Ovo je njegovih par sekundi, poslušajmo.
Hvala, hvala, zahvaljujem Bogu, roditeljima, akademiji i svima ostalima koji su prepoznali potencijal Naomi Klein... bla, bla, bla... *suze ko u Halle Berry na Oscarima* bla, bla, bla... *publika zjeva, režija spava*... i također u svoje ciljeve ucrtavam da postanem ljep k'o Kneginjica... ili da joj uništim ljepotu, ovisno što je financijski isplativije u ovim teškim recesijskim vremenima...

..i mir u svjetu!

Bravo, Ribac!

Najviše 20-ica (komentare inače bodujem s 10, 15 ili 20, iznimno 30) dobila je Raymondica koja će zato ponijeti titulu Da nema Kneginjice, bio bih zaljubljen u tebe! Pljesak jedan!
No, ona neće iskoristiti pravo na par riječi. Protestira zbog mog „patronizirajućeg tona“ kojim sam započeo prošli post. Kaže: „imam mozak. podcjenjuješ svoje čitatelje i to mi se ne sviđa xD“. I u pravu je. Podcjenio sam vas (tako me vuče da napišem „podcijenio“, al ne usudim se kad ona nije stavila „i“).
Zapravo sam jako zadovoljan vama. Nema vas puno, al niste oni debili koji se okupljaju na nekim blogovima. Zato mi se i sviđa kaj nisam popularan, samo bi se nasrali oni proljevi dosadni, neinventivnih razmišljanja.

Vratimo se nagradama.

Titulu Naj-anonimka- komentatorica dobila je – Gemini!
Pomalo rezervirana kakva jesam, probat ću zatomit erupciju jedinstvenog osjećaja ushićenja koji me upravo preplavio i suzdržano reći:
hvala ti Junac što si mi uljepšao dan i sretna ti treća godisnjica pisanja šarmantnih zgoda i nezgoda koje čitam s neobjašnjivim veseljem.

Nema na čemu! Aplauz!

Nagradu Još 45 dana i napokon punoljetna osvojila je, a tko drugi – Kneginjica! Ona nam neće ništa reći večeras. Otišla je kupiti kondome. 30.11. je Romansa u Seattleu na telki.

I tu smo, na vrhuncu ove skromne, ali emocijama razbuktale ceremonije! Problem s dvostrukim pobjednicama je tko ima prednost biti prvi odnosno zadnji. Zato ću prvo proglasiti Šimu, ali bit će pljesak za Rusku, a onda ide Ruska, ali na kraju pljesak za Šimu.

Najkomentatorica sezone 2008./2009. ili Imam od Kneginjice više bodova i veće sise (90D)Šima!
Poštovani uzvanici, Dragi Naš Junče
Za ovu prigodu pripremila sam dva govora, jedan duži: u kojem se prisjećam kako sam prije točno 2 godine i 10 dana ostavila prvi komentar na ovoj adresi, pa napredovanja na komentatorskoj ljestvici i tako do današnjeg dana kad se moje ime nalazi na broju 1, i jedan kraći u kojem samo želim reći:
Hvala ti Dragi Naš Junče bilo je pravo zadovoljstvo komentirati te savršene postove!
U nadi da će se ovo naše druženje nastaviti još dugo, šaljem ti jedan veliki ljubac!

Ajmo, pljesak za Rusku!

Nakomentatorica sezone 2008./2009. ili Imam od Kneginjice više bodova i veće sise (85C ili 85D)Ruska!
Dragi Moj Junac, poštovane čitateljice i čitatelji Dragog Mog Junčevog bloga!
Neizmjerna mi je čast primiti nagradu Komentatorice godine za koju sam se, moram priznati, tokom ove godine dana jako trudila i žestoko borila; bivala simpatična, šarmantna, pismena, zanimljiva... Ne bez razloga, jer svi znamo koja je čast biti Komentator godine (naravno, nešto manje nego Prvi komentator godine (voljena i poštovana smisao života 42)).
Kao što je Junac spomenuo, moju sreću za nijansu umanjuje to što nisam jedina dobitnica, ali valjda se nešto računa i to što sam većinu vremena bila 1. na ljestvici (molim gospodičnu Šimu, uz dužno poštovanje!, da se ne uvrijedi zbog mojih riječi i čestitam joj na nagradi! :) ), bar se ja, u nutrini duše moje, time tješim. :)
Za kraj, u ovom svom govoru, želim spomenuti preslatku i simpatičnu gospodičnu Kneginjicu koja je cijelo ovo vrijeme bila moj favorit i nadam se da će sljedeće sezone baš ona biti pobjednica.

I sad veliki pljesak za Šimu! Bravo, bravo!

Jedino moram ispraviti da je prva najkomentatorica bila Bamby (koja je netragom nestala pred godinu dana), sž42 je bila sezonu iza.

To bi bilo to! Prošla je još jedna prilika za pokazati do gdje ste uznapredovali s vašim govorom za Oscara kojeg vježbate svaki dan prije spavanja s četkicom za zube. Za par dana kreće nova sezona, novi postovi, noviteti u natjecanju... u konkurenciju se vraća sž42, Gemini otvara blog, graM prelazi u cheerleadersice, mirišim krv!

- 21:48 - Stavi u košaricu (13) - Sadržaj košarice - Blagajna

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.