18

petak

kolovoz

2006

Deppu u životu najviše pomogli gusari

Johnny Depp zadnje dvije godine živi najuspješnije razdoblje svoje karijere, a to može zahvaliti velikom komercijalnom uspjehu "Pirata s Kariba", smatra redatelj filma "Charlie i tvornica čokolade" Tim Burton. On obožava raditi sa slavnim glumcem, ali je uvijek morao voditi bitku sa producentima koji su bili prestravljeni Deppovom nepredvidljivošću i njegovom nezainteresiranošću za status celebrityja.

"Uvijek se znalo da je Johnny dobar glumac, ali, znate kako je, Hollywood je zajednica koja uvijek igra na sigurno. Studijima se sviđao njegov izgled, osim u mojim filmovima, naravno, gdje je doživljavao totalnu preobrazbu. Izgledao im je više kao Lon Chaney nego suvremena filmska zvijezda", ispričao je Burton, koji je angažirao Johnnyja za nekoliko svojih filmova: "Edward Škaroruki", "Ed Wood", "Charlie i tvornica čokolade". "Naravno, sve se promijenilo sa uspjehom "Pirata". Sada ga žele vidjeti u svim mogućim filmovima".

Da je to istina, pokazuje i podatak da je Terry Gilliam za glavnu mušku ulogu u "Braći Grimm" htio Deppa, a tek kad je odbijen, odlučio se za Mata Damona, koji je sad užasno nesretan jer je bio 'zamjensko rješenje'



<< Arhiva >>