25

srijeda

listopad

2006

Kako to radi Johnny Depp – ništa bez glazbe



Glumac koji je inače poznat po svojim bizarnim ispadima na snimanjima između ostalog voli kada su određene situacije popraćene odgovarajućom glazbom. To se, naravno, odnosi i na snimanje vrućih scena.
Tri sata smo ležali zajedno u krevetu i samo smo se upoznavali, kaže njegova partnerica u filmu 'Iz pakla' Sophia Myles i dodaje, bio je jako osjećajan, nježan i šarmantan, ali je cijelo vrijeme inzistirao na glazbenoj podlozi. Na snimanjima on uvijek ima čovjeka čiji je zadatak samo da mu pušta glazbu.



20

petak

listopad

2006

Novo u videotekama-San za životom

San za životom J. M. Barrieja
Originalni naslov: Finding Neverland

Drama
Trajanje: 102 min.
Rating: PG

Produkcija: Miramax / UCD / SAD 2004.
Redatelj: Marc Forster
Uloge: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman
Sadržaj:



Neverland je zemlja Petra Pana, Kuke i vile Zvončice. Ovo nije još jedna ekranizacija dječje bajke. Ovo je ekranizacija jedne ljudske sudbine.
Pustolovine s magičnog otoka Neverland tematizirane su u brojnim (više ili manje) uspješnim pokušajima brojnih autora. Redatelj Marc Forster za razliku od njih ne stavlja u središte zanimanje dječaka koji nikada ne odraste već pisca koji je cijeli taj svijet osmislio, opisao i objavio. Škotski književnik James Matthew Barrie dakle središnji je lik filma 'Finding Neverland' a u glavnoj ulozi dobro se snašao jedan od najcool glumaca danas: Johnny Depp. Poduprijet snažnom ekipom cijenjenih kolega (Kate Winslet, Dustin Hoffman i Julie Christie) i pod uvijek budnim okom redatelja Forstera uspio je učiniti biografsku priču o piscu s početka prošlog stoljeća podjednako zanimljivom i začudnom. Istovremeno i dirljivom.
James Matthew Barrie rođen je 1860. godine kao deveto dijete u velikoj škotskoj radničkoj obitelji. U sedmoj godini izgubio je brata, majčinog ljubimca, što je uvelike utjecalo kako na njega tako i na roditelje. Počeli su ga oslovljavati bratovim imenom, a u želji da osvoji roditeljsku pažnju i sam je maleni James oblačio odjeću mrtvog brata. To neobično, jednim dijelom i morbidno, djetinjstvo na pisca i dramatičara ostavilo je posljedice koje su ga pratile čitavog života. Jedna od njih bila je i vlastita osobina koju je pretočio u lik Petra Pana: dječak koji nikada nije odrastao.
Film 'Finding Neverland', odlično primljen kod publike i kritike ugurao se na brojne popise najboljih prošlogodišnjih američkih naslova. Hvaljen je zbog odličnih glumačkih rola i vještog spajanja stvarnosti i mašte. A u to da je toplina oko srca nakon filma zajamčena uopće ne treba sumnjati.

14

subota

listopad

2006

CRY-BABY



(CRY-BABY 1990)
HTV1 22:25
Subota 14.10.
Drama, Glazbeni
Trajanje: 85 min
Ocjena: 6.1/10





Redatelj: John Walters
Glumci: Johnny Depp, Amy Locane, Susan Tyrrell, Polly Bergen, Iggy Pop, Tracy Lords, Ricki Lake, Kim McGuire, Stephen Mailer, Kim Webb, Joe Dallesandro





Glazbena romantično-satirična komedija. Baltimore, 1954. Cry-Baby Walker vođa je skupine tinejdžera u crnim kožnim jaknama, koji slušaju i sviraju senzualni rock'n'roll i ponosni su na svoje delinkventno ponašanje. 'Dobra djevojka' Allison Vernon-Williams zaljubi se u Cry-Babyja, što isprva šokira njezinu baku i skrbiteljicu, te razljuti njezinog dečka Baldwina. Između Cry-Babyja i Allison rađa se ljubav, a Baldwin i njegovi pajdaši napadaju Cry-Babyjevu ekipu... Kultni maestro nezavisne filmske trash-camp poetike John Walters (Pink Flamingos, Sprej za kosu, Pimp(l)lek) režirao je svoj prvi film u produkciji nekog velikog hollywoodskog studija. Bila je to ova romantična rock 'n' roll satira za studio Universal, film u kojem je Walters odao istodobno iskrenu i parodijsku počast vremenu nastanka nove subkulture predvođene rock'n'roll buntovnicima, vremenu kad se i sam formirao. Film je prepun uvrnutih karaktera i humora tako karakterističnih za Waltersovu poetiku, ali i neke duboke nježnosti, a suštinski pronosi gotovo konzervativne poruke. "Cry-Baby" značajan je i kao prva velika filmska uloga današnje megazvijezde Johnnyja Deppa (Edward Škaroruki, Ed Wood, Sanjiva dolina, Što izjeda Gilberta Grapea?, Pirati s Kariba 1 i 2), koji je u to doba bio tek zvjezdica popularne tinejdžerske krimi-serije 21 Jump Street, a koji je već prvim filmskim nastupom jasno odredio svoj put. U filmskoj ekipi pojavljuju se i rock legenda Iggy Pop te porno-diva Traci Lords, kojoj je to bio jedan od prvih nastupa u standardnoj kinematografiji.

11

srijeda

listopad

2006

Johnny Depp se napokon ženi

Zvijezda 'Pirata s Kariba' i mnogih drugih uspješnica konačno će se oženiti sa svojom dugogodišnjom partnericom Vanessom Paradis













Johnny Depp i Vanessa Paradis konačno će se vjenčati
Vjenčanje će se navodno održati sljedećeg ljeta u njihovoj francuskoj vili, a s obzirom da slavni par ne uživa pretjerano u medijskoj pompi, vjerojatno će biti riječ o vrlo intimnoj ceremoniji na kojoj će se naći samo njihovi najbliži.
Johnny Depp i Vanessa Paradis zajedno su već osam godina i imaju dvoje djece – sedmogodišnju Lily Rose i četverogodišnjeg Jacka. Žive na relaciji Los Angeles – Francuska i uz njihovu se obitelj ne vežu nikakve kontroverze.
Iako mu je ovaj put dugo trebalo, nije prvi put da se ime Johnnyja Deppa veže uz vjenčane planove, budući da je 1983. bio u kratkom braku s glazbenicom Lori Anne Allison, a kasnije je bio zaručen s Winonom Ryder i Jennifer Grey.
Tijekom veze s Vanessom Johnny je više puta izjavio da 'ako ste s nekim, volite ga i sretni ste s njim, zapravo ste već vjenčani'. Očito mu je s godinama papir ipak počeo nešto značiti, pa je promijenio mišljenje.






šmrccc...nonogreedygreedygreedygreedygreedycerekcerekcerekcerekcerekkiss

09

ponedjeljak

listopad

2006

Četvrtak 12.10. - 2 in1

Hay ljudovi evo ja sam skoro poludila kad sam vidla što će biti na TV-u!!!!!Konačno neki Deppov film!cerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekcerekYumi!!!!!
Nadam se da ćete pogledati ove filmove(ako već niste)!


ASTRONAUTOVA ŽENA (THE ASTRONAUT'S WIFE)
RTL 21:05
Godina: 1999.
Trajanje: 111 min.
Redatelj: Rand Ravich
Uloge: Johnny Depp, Charlize Theron, Joe Morton, Clea DuVall, Donna Murphy, Nick Cassavetes, Samantha Eggar, Gary Grubbs, Blair Brown, Tom Noonan



Dvije minute pune tmine i užasa razdvojit će Spencera i Jillian Armacost. Daleko u svemiru astronaut Spencer gubi svijest i kontakt s letjelicom na dvije dugačke minute. Po povratku na Zemlju on više nije isti, a Jillian kreće u neizvjesnu bitku za zdrav razum i istinu!
Spencer Armacost (Johnny Depp) član je nove misije na Space Shuttleu. Strahovi njegove supruge Jillian (Charlize Theron), ostvaruju se kada ona dozna za nezgodu koja je na letjelici ugrozila živote Spencera i njegovog kolege Strecka (Nick Cassavetes). Pošto joj se muž uspješno oporavlja od te kratke nesvjestice, Jillian pomisli kako je sreća ipak bila na njihovoj strani. Uskoro Streck pogine od zagonetnog moždanog udara, a Spencer se počne neobično ponašati. Tada se u Jillian probude prvi znaci sumnje, a potvrda stiže kada shvati da Spencer želi nešto od nje… njihovo nerođeno dijete! Uz sumnju da je u Spencerovu tijelu izvanzemaljac, Jillian se pokušava othrvati silama izvan njene spoznaje...
Nakon što je njezina supruga u hitu "Đavolji odvjetnik" vrbovao sam sotona, lijepa Charlize Theron ("Čudovište", "Dobar posao u Italiji") i dalje nema sreće: ovaj put je u supružnikovo tijelo ušao izvanzemaljac! Zagonetno lice Johnnyja Deppa ("Charlie i tvornica čokolade", "Finding Neverland") zrcalo je strave trudne i bespomoćne Jillian kojoj nitko ne vjeruje. Ovaj izniman spoj drame i znanstvene fantastike intrigantan je i svjež te ruši šablone bez ikakvih oklijevanja!
Dok napetost raste, a sudbina astronautove supruge postaje sve neizvjesnija, postaje nam jasno kako je riječ o vrhunskom križancu žanrova, nevjerojatno potresnoj priči čiji se univerzalni motivi lako mogu iščitati. Moj suprug je stranac, moto je mnogih drama, pa tako i ove neobične priče o kraju jedne veze!



STRAH I PREZIR U LAS VEGASU
(Fear and Loathing in Las Vegas 1998)
HTV1 00:05
Avanturistički, Drama, Kriminalistički
Trajanje: 115 min
Ocjena: 7.3/10
Redatelj: Terry Gilliam
Glumci: Johnny Depp, Benicio Del Toro, Tobey Maguire, Ellen Barkin, Gary Busey, Christina Ricci, Craig Bierko, Flea, Mark Harmon, Cameron Diaz



Humorna drama. Raoul Duke (J. Depp) je novinar koji kreće u Nevadu kako bi ondje pratio zbivanja vezana uz pustinjsku utrku. S Raoulom je u automobilu njegov najbolji prijatelj dr. Gonzo (B. Del Toro), odvjetnik sa Samoe, a uskoro im se pridruži i mladi autostopist (T. Maguire). Jureći prema Las Vegasu njihov je automobil pravo skladište najrazličitijih opijata koje prijateljima služe za neprestano drogiranje i lamentiranje o životu početkom sedamdesetih. Kad drogirani Raoul napokon stigne na odredište ne sluti da je mjesto u kojem će odsjesti ugostilo godišnju konvenciju policije posvećenu borbi protiv droge... U veljači 2005. samoubojstvo je počinio jedan od najkontroverznijih američkih publicista posljednjih pola stoljeća. To je pisac i reporter Hunter S. Thompson (rođ. 1937.), rodonačelnik tzv. gonzo novinarstva kojim se označuje prepletanje beletrističkog i publicističkog pristupa, točnije poistovjećivanje pisca s opisanim događajima pri čemu se briše svaka granica između bilježenja stvarnosti i njezine umjetničke interpretacije. To je u Thompsonovu slučaju značilo odlazak u nepoznatom smjeru, uzimanje svih dostupnih narkotika te duhovito opisivanje doživljenog i umišljenog. Njegovo najpoznatije djelo nastalo na taj način je autobiografski roman Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream objavljeno 1971. Nakon uspjeha s filmom "Dvanaest majmuna" režije se prihvatio Terry Gilliam (Brazil, Kralj ribara), član kreativnog tipa kultnog Letećeg cirkusa Montyja Phythona. Pokušavši što vjernije dočarati ozračje Thompsonova romana, Gilliam je prepleo dnevnički pristup, iskričave halucinacije i profiliranje cijele galerije pomaknutih likova na čelu sa središnjim (anti)junakom Raoulom čiji se boravak u Nevadi svodi na nizanje nepovezanih događaja čija je jedina konstanta Raoulova drogiranost. U glavnoj je ulozi J. Depp (serijal Pirati s Kariba, San o životu J. M. Barrieja) koji se spretno uklopio u psihodelične manifestacije i pozadinski društveni komentar filma. Deppov je partner oskarovac B. Del Toro (Traffic, 21 gram), a u epizodnim ulogama su poznata imena: T. Maguire (Spider-Man, Kućna pravila), E. Barkin (More ljubavi, Johnny Handsome), G. Busey (The Buddy Holly Story, Carny), C. Ricci (Obitelj Adams, Čudovište) i C. Diaz (Nebo boje vanilije, Charliejevi anđeli). "Fear and Loathing in Las Vegas" je uvršten u službenu konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu 1998. gdje je dobio različite kritike. Inače, za dvije će godine biti posthumno ekranizirano još jedno djelo Huntera S. Thompsona, ponovno s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi. Riječ je filmu "The Rum Diary" u režiji Brucea Robinsona.

06

petak

listopad

2006

JO-HO-HO!!!SRETAN ROĐAX!!!



Jo-ho-ho Anđi ovo je tvoj dan!!!!Želim sretan rođendan!!!UŽIVAJ!!:))



































Zar je potrebno nešto reći??(ipak je to Johnny!)

03

utorak

listopad

2006

Johnny Depp spreman kupovati travu svojoj djeci



'Ja sam se udarao reketom i citirao Poea, pa bih svoju djecu poštedio toga...'



Ne samo što ih štiti od bezobzirnih paparazza, nego ih je spreman štititi i od bezobzirnih dilera, po sistemu 'bolje da tata prvo proba ono što ćeš pušiti'. Kad bolje razmislimo, moglo bi se reći da i u tome ima pravo.
Djeca Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis još su uvijek "mala" (kći Lily-Rose i sin Jack ), ali ljepuškasta glumačka zvijezda već zna što će učiniti kad njegovo potomstvo dođe u doba kad se klinci zainteresiraju za lake droge - on će im nabaviti marihuanu.
Naime, Johnny, koji je svašta probao u životu, najbolje zna kolike su šanse da ulični diler drogom proda mušterijama nešto loše, a ne želi da njegova djeca s lakih droga pređu na teže stvari. Kako on sam lijepo kaže: "Na ulici nikad ne znaš što ćeš dobiti; popušiš robu, a dva dana kasnije odjednom se lupaš teniskim reketom po glavi, oblačiš u ručnike i citiraš Edgara Allana Poea. Ne želim da se to dogodi mojoj djeci." Valjda to zna iz vlastitog iskustva.






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>