10

nedjelja

lipanj

2007

Johnnyev 44. rođax!smijeh cerek

Johnny Depp(rođen 09.06.1963)jučer je navršio 44 godine.Ovim putem mu čestitam rođendan i želim da i dalje bude uspješan,da odglumi još mnogo, mnogo uloga i da bude sretan u braku s Vanessom i da i dalj voli svoju dječicu.kiss

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


BIOGRAFIJA

Odrastao je na Floridi. Majka mu je s dvanaest godina poklonila gitaru koja mu postala opsesija. Kad je imao 15, roditelji su mu se rastavili, a sa 17 je odustao od srednje škole i pokušao ostvariti glazbenu karijeru svirajući u bandu The Kids (nekoliko puta svirali su kao predgrupa velikom Iggy Popu). Zajedno s bendom, nadajući se slavi, seli u Los Angeles gdje se vjenčao sa vizažisticom Lori Allison. No karijera ne napreduje, a i razvod braka je uslijedio vrlo brzo.


Još dok je bio u braku, Allison ga je upoznala s Nicholasom Cageom. Mada se nisu odmah svidjeli jedan drugome, kasnije su postali odlični prijatelji. Nicholas ga je nagovorio da se okuša kao glumac i preporučio mu svog agenta. Prva audicija i dobivena uloga bila je u Ves Cravenovom filmu 'A Nightmare on Elm Street' (1987). Agent ga je nagovorio da prihvati ulogu u teen serijalu '21 Jump Street' i, mada je serija postigla veliku popularnost, Depp je napušta jer se želi fokusirati na veliko platno.

1990. mu to i uspijeva s dvije odlične, pomalu čudne, uloge u filmovima 'Cry Baby' (r: John Waters) i 'Edward Scissorhands' (r: Tim Barton). Depp će se i u budućnosti dokazati kao vrlo izbirljiv glumac, bilo da je riječ o scenarijima ili režiserima s kojima radi: 'Arizona Dream' (1992) Emira Kusturice, 'Benny and Joone' (1993) Jeremiah Chechika, 'What's Eating Gillbert Grape' (1993) Lasse Hallstroma, 'Ed Wood' (1994) Tim Burtona.

Dok uloge u 'Don Juan DeMarco' (1995) i 'Nick of Time' (1995) nisu privukle posebnu pažnju, uloga FBI agenta u 'Donnie Brascu' (1997), uz Al Pacina, ocijenjena je vrlo pozitivno i okarakterizirana kao prva ozbiljna. Iste godine napisao je, odrežirao i glumio u 'The Brave'. 1998. s Beniciom Del Torom glumio je alter ego Hunter S. Thompsona u relativno nezapaženom 'Fear and Loathing in Las Vegas', a 1999. se okušao u SF-u 'The Astronaut's Wife'.

2000. radi s Romanom Polanskim 'The Ninth Gate' i s Tim Burtonom 'The Sleepy Hollow' koji je postigao fantastičan uspjeh, a Depp narednih nekoliko godina radi film za filmom mada mu je glumačko ostvarenje u oba filma ocijenjeno kao blijedo i anemično. S prijateljem Sean Pennom glumi u Schnabelovom portretu kubanskog pisca Reinalda Arenasa u 'Before Night Falls' (1999), u Potterovom 'The Man Who Cried' (1999) s Christinom Ricci (druga suradnja, prva u 'The Fear and Loathing in Las Vegas'), u Ted Demmeovom 'Blow' (2000) igra George Junga, američku vezu kokainskog kartela argentinca Pabla Escobara. Iste godine ponovo surađuje s Lasse Hallstromom i Juliette Binoche na filmu 'Chocolat'. S braćom Hughes radi ekranizaciju Jacka the Rippera, film 'From Hell' (2001), a 2003. je godina avanturističkog hita 'The Pirates of the Caribbean'.

Deppov privatni život oduvijek je privlačio isto toliko pažnje koliko i karijera, čemu je pridonijelo nekoliko romantičnih veza i zaruka s poznatim kolegicama (Jeniffer Grey, Sherylin Fenn, Winona Ryder) od kojih je najpoznatija ona s top modelom Kate Moss. Par je punio novinske stupce detaljima svoje turbulentne veze (najpoznatija je situacija Deppovog uhićenja nakon što je demolirao predsjednički apartman u hotelu Manhattan 1994).

1993. je također bio u centru pozornosti zbog smrti predoziranjem drogom mladog i talentiranog glumca, Deppovog prijatelja, River Phoenixa, koja se desila ispred Deppovog kluba Vipers Room u New Yorku. Trenutno živi u Francuskoj sa suprugom Vanessom Paradis, francuskom glumicom i pjevačicom s kojom ima dvoje djece Lilly Rose Melody (1999) i sina Jacka (2002).


P.s.
Danas konačno idem pogledati Pirate:))))
Pa ću vam pisati kako mi je bilo..:))))))))))))))))))))))))

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>