JJA

petak, 17.11.2006.

Kozmetika petkom

Nastavak estetske kirurgije od proslog petka. E da azaleja je crkla. Ja sam genije. I pustila mi jutros masina vodu po cijeloj kupaoni.

A ja brze bolje polovila 3-4 rucnika i kupim to da ne ode susjedu. Nesto je cudno poskocila, ja u dva koraka bila na drugom kraju stana (taman sam htjela otpiti prvu jutarnju), gasim masinu i imam sto vidjeti. Sad razmisljam jel da zovem majstora (masina je stara nekih 4 i nesto godine, bila je jeftina, jer si skupu nismo mogli priustiti), dakle majstora koji ce doci, reci da je masina pokvarena i za to traziti 80 eura, ili da vidim koliko kosta popravak i ako nije puno dam popraviti ili da odmah odem po novu. Novcem za susilicu, znaci susilice nece biti tako skoro. Jel vi ostavljate ves da se pere dok vas nema doma? Ja sam to prije stalno radila, onda sam imala prije 2 godine doslovce poplavu i sad mi ovdje ni osiguranje ne da da masina radi ako nikog nema doma, tj. da skuze da nikog nije bilo ne bi oni placali susjedima stetu. U protivnom bi nadoknadili do nekih 1 milion eura. To osiguranje placamo svega par eura mjesecno.

Kolagenske injekcije (dermal fillers)
Pune se raznim supstancama, doslovce se uspricaju u boru i tako ju pofutraju. Nema najboljeg tretmana, nego je najbolji tretman individualna odluka s obzirom na stanje vase koze, na vjestinu doktora, svotu koju zelite izdvojiti, koliko rizika ste voljni podnjeti itd. Rezultati nisu trajni i tretman bi se trebao ponavljati najkasnije svakih pola godine. Najbolje je s ovakvih tretmanima poceti prije 40 i prije velike najezde bora, ovaj tretman se rijetko koristi za potpuno naborano lice, za to se koriste neke druge metode. Mozda sam vec dosadna s jednim te istim savjetom – ali radite ovo kod dermatologa. Ovih injekcija ima vise vrsta od one ciji je kolagen zivotinjskog porijekla – a ako googlate ove cete tretmane naci pod Fibrel, Zyplast ili http://www.beautyfarm-schoenheitsfarm.de/schoenheitsfarmen_beautyfarmen/beauty_kosmetik_wellness/info_falten_unterspritzung.html. Ne znam jel vas cudi ali sprice ovoga mozete kupiti na americkom ebay-u. Uglavnom sto o tome mislim pise u tekstu od proslog petka.

Jedna od jeftinijih varijanti, u Europi su ovu metodu uglavnom napustili zbog skandala oko govedjeg ludila, u Americi se ova metoda koristi. Vazno je imati pretest nekoliko tjedana prije nego cete si to dati ubrizgati na lice, najbolje ubrizgati u nadlakticu i promatrati kako vase tijelo reagira na taj sastojak. Ako se mjesto upali, natekne ili ospe, ovo nije metoda za vas.
Kolagen ljudskog projekla cete naci pod imenom Isolagen, Autologen i slicno.
http://www.arandassociates.co.uk/isologen.html i http://www.lipaugmentation.com/bioimplants.htm
Ovdje je za razliku od zivotinjskog kolagena mogucnost alergijske reakcije minimalna, zato tretman kosta duplo vise nego prvi ALI ako nemate srece moze se zgrudati pod kozom. Obicno se radi od stanica vase vlastite koze. Uklone vam malo koze s nekog ne tako vidljivog mjesta (velicine lipe) i u laboratoriju kroz nekoliko tjedana uzgoje kolagen, ovdje se i nakon tretmana i dalje dogadja poboljsanje, isolagen koristi zive stanice koje i dalje ravnaju bore, danima nakon tretmana. Jos jedna patentirana formula se zove Dermalogen koji se dobiva od mrtvog tkiva (mrtvog ljudskog tkiva) i sve tri vrste navodno imaju dulje efekte od zivotinjskog kolagena. Dodatna prednost zadnjeg je da vam ne moraju micati nista vase koze, niti cekate da uzgoje kolagen – naravno ukoliko mozete zivjeti sa mislju da vam uspricaju nesto s tudjeg mrtvog tijela.
Treca metoda – ako niste bacili masnocu s liposukcije recimo, sad ju mozete prakticno iskoristiti, na google-u cete tretman naci pod imenom Microlipoinjection
http://www.adsci.com/fat%20transfer.htm i http://www.yourpersonalbest.com/fattransfer.html.
Rizik ovog tretmana je u oduzimanju masti, obradjeni dio tijela moze privremeno izgubiti mogucnost osjeta, moze nateci ili upaliti se okolno tkivo. Postoji i rizik asimetricnog izgleda. Tijelo apsorbira 2/3 uspricane masti i 1/3 ostaje duze. Uklanjanje nezeljene masnoce i istovremeno zagladjivanje bora moze zvucati kao dream akcija ali proces redistribucije masti nije bas skroz jednostavan. Inace mast nakon liposukcije se moze dugo cuvati (na hladnom), pa recimo stanjite guzu sa 35 i tu mast iskoristite par godina kasnije za anti age tretman. Mnogi doktori tendiraju da vas prefilaju, jer znaju da ce se kroz pola godine apsorbirati 2/3 istog i time sto pocetno ustrcaju previse masti zele postici bolje dugotrajne rezultate.
Nazalost nisam napisala vise od polovice planiranog o ovim vrstama injekcije, napisatu cu vise sljedeci put, moram na posao.

Napomena:
U "to buy" rubriku ulaze SAMO proizvodi koje osobno smatram dobrima, dakle testirani su, nisu agresivni, nisu preskupi i rade ono sto proizvodjac obecava.

- To Buy:

Revlon - Revlon Age Defying Performance Skincare, Face Cream SPF 15

12 i nesto dolara
Onda linija vitamin C, narandjasto pakiranje, poznati miris citrusa, shema sa antioksidansima, i to MAP verzija (magnesium ascorbyl phosphate). Jer klasican c vitamin je los za kozu, ako ne vjerujete pokusajte nakapati narandjinog soka na mjesto gdje ste se upravo porezali.
- Revlon Vitamin C Absolutes Daily Radiance Cream i cijena od 12- 14 dolara za 45 ml

-iz iste linije ocna kremica te overnnight radiance cream SPF 15 (ili forma losiona za masniju kozu.
-Sminka – 3 glavne linije Age Defying (za one iznad 35) ColorStay (za one ispod 35) i New Complexion za one u sredini - koji imaju presuhu kozu za ColorStay i premasnu za bogatu anti age liniju. Na ovom counteru mozete kupiti vise od polovice stvari jer su odlicne, jedino im maskare nisu hit (ali nisu ni katastrofalno lose, solidne ali bez wow efekta), bolje uzmite Maybelline. Glavni konkurent po drogerijama ovoj firmi je L’Oreal.
-Puderi: Age Defying Makeup with SPF 10 – odlican za suhu kozu cijena 11 eura
-Age Defying makeup and Concealer Compact SPF 20 13 eura
, cream to powder, odlicno za suhu kozu, prirodni tonovi, ako ste jako svjetloputi malo cete se namuciti oko tih nijansi. Ja sam imala Nude beige.
-Age Defying All Day Lifting Foundation SPF 20 za 12 eura, ako imate masnu kozu klonite se ovoga, ja nemam masnu nego mjesovitu ali zimi blago suhu, pa je ovo za meine odlican zimski makeup, pokriva dobro.

Odlicni su i lakovi iz linije Top Speed imam doma boju Shazam (nije boja sa slike). Jedan od mojih prvih parfema je bio cijenom pristupacan Charli white, moglo ga se povoljno kupiti kod stadiona i ekonomskog faksa u ducanu koji je jako povoljno nudio Amai proizvode. Njihove make up cetke su odlicne cijene za solidnu kvalitetu (u rangu onih iz drogerije) ako naidjete na te cetke i ne zelite potrositi mnogo na iste -
ColorStay Lite Makeup SPF 15 Jako brzo se upija, s ovim puderom morate biti brzi, cijena oko 12 eura, odlican za masnu kozu, ne razmazuje se, dapace nije ga lako ni skinuti. Iz iste linije imaju i stickove, ali ja stickove ne volim jer su prava nevolja ako naginjete pristicima, a ako imate masnu kozu, onda tek nisu za vas!
New Complexion One Step Compact Makeup SPF 15 cream to powder, identican Clinique-ovom s tim da Revlon ima vise nijansi za ponuditi.
te tekuca verzija iz te linije

Korektori: ColorStay Concealer SPF 6 za manje od 10 eura!
, ako imate suhu kozu, hidratizirajte podrucje oko ociju prije korektora, mogao bi vam biti presuh. Svima ostalima bi mogao biti super jer ne klizi niti se razmazuje.

Solidna stvarca (vise kao iluminator je i ovo)
SKINLIGHTS® ILLUSION WAND sa SPF 12, dobar je i onaj iz Age Defying linije, ako ako imate masnu kozu, zaobidjite ga
Od kompaktnih verzija ima osrednji bronzer, korektivni kompaktni puder, za pristojne cijene, dusu daje za testiranje da li vama uopce ovakva vrsta proizvoda treba i ako da, lako kupite drugi put skuplje. Ako ne – niste bacili previse novaca.
New Complexion Shine Control NEW COMPLEXION® POWDER, oodlicne nijanse za svjetlopute.
ovo kremasto rumenilo zaobidjite ako imate masnu kozu ili ste skloni pokojem pristicu. Wine with everything je od klasicnog rumenila krasna prirodna boja kao i Naturally Nude.

ILLUMINANCE® CREME SHADOW, nije lako napraviti prijelaz izmedju dvije boje ako su sjenila kremasta ali ima nekih krasnih nijansi pa mozda su vrijedne pokusati cijena 6-9 eura. (recimo paleta Skinlights)
Vise o tome na www.revlon.com.
- Olovka za oci; jedna strana je gel za oblikovanje obrva ili vodootporna TIMELINER® FOR EYES.
Ruzevi – moja slaba tocka,
Moon Droops Moisture Creme za manje od 10 eura Heather Frost i Copperglaze Sienna. Odlican je i ColorStay Lip Liner koji drzi ruz na mjestu, dame nakon 40, ovo bi moglo biti vase tajno oruzje. Dalje SUPER LUSTROUS® LIPSTICK sa 72 nijanse i to za manje od 8 eura!!!!
Moji favoriti – Blushed, Bluch Chrome, za navecer crveni ruz Mulled Wine, za dan Deep Nude. Sjajilo sa 12 nijansi ne zaostaje ni za Lancomovim Juicy Tubes.


Od trajnih ruzeva, bolje se drzite Max Factora i Lipfinity-ja. Cetke su manje od 10 dolara, Bobbi Brown je ipak cetiri puta vise i ako se jos studentica bez stalnih primanja, mogli bi ovom cijenom i kvalitetom biti zadovoljni.

Za one koji zele sjaja, koji u ured ne spada nikako, a moje je osobno misljenje ni na lice nakon 30-ete evo nekoliko povoljnih ideja: linija Skinlights koja uz pomoc mica-e dodaje shine vasem licu
Alternativa klasicnom tekucem puderu ima SPF 15 i kosta malo preko 10 eura. Ne pokriva previse, vise bi vas trebalo osvjeziti, ivory je boja koju sam ja odabrala za sebe, ovo je ipak jeftinije nego M.A.C. HyperReal koji kosta skoro tri puta vise a i nema SPF. Najbolje je ovakve stvari nositi navecer. SKINLIGHTS® DIFFUSING TINT FOUNDATION ili

U ovom drugom ima upola manje bljestavila, dakle moze proci i po danu. Za posebne dane u godini koji dolaze, nesto za staviti na obraze, oko ociju i tako zasjati


Vidjeli smo da imaju i iluminator iz linije Skinlights i jos sa SPF-om!
sjajilo dobar value for money, nedavno vidjeh u mojoj drogeriji za 7 eura . Imaju i puder u prahu, isto se svjetluca a ispod poklopca je prakticno parkirana mala cetka za nanosenje, nema vise da ju trazite po cijeloj torbici i uvijek je s vama.

O bojama za kosu cu vise kad dodje na red serijal o kosi – zasad testiram High Dimension Haircolour i to Deep Copper Blonde ili COLORSILK® PERMANENT HAIR COLOR Birght A.

Pozdrav zadnjim posjetiteljima:
Pliva, Srbija – krstarica, Rijeka, Zagreb, Europronet Bosnia D.o.o, Bosnia And Herzegovina, 3.maj Network England, London / Ina, Amsterdam, Traumatology Clinic -Grad Zagreb, Maribor, Berlin, Bern, Danska, Zürich, Split, Illinois, Ohio, Massachusetts, Brcko, Ptt Saobracaja Srbija, Rotterdam, Novi Sad, Lisboa, Portugal, Zug – Svicarska (valjda je to mjesto, a ne prijevozno sredstvo LOL), München, Italija, Cestama isto pozdrav ;-), Hrvatske vode, Pichincha, Quito, Ecuador, Dortmund, California, Mountain View,, Beograd, Skopje, Iowa, Livermore. Singapur, Bec, Euroherc Zagreb, Ministarstvo obrane Zg, HRT, Zadar, Stuttgart, Dusseldorf, Zrenjanin, Banja Luka, Hrvatski studij, Fribourg.

Danas slika jednog meni posebno dragog svijecnjaka, dobivenog na poklon, te spajze (sad ste otkrili moju tajnu- a zove se flyladyduster cerek). Ono plavo srce, je jedan od primjera sto on radi kad mu je dosadno, uzme boju i farba.







Ponovila sam se za dvije stvari, ich Schnäppchenjägerin smokin, balerinke snizene sa 55 na 30 eura i torba snizena sa 50 na 15 eura, u stvarnosti im se boje super slazu, evo da ne bi bilo da si samo muskaste ili djecje stvari kupujem....ovo cu nositi na neke super trapke i na neku decentnu kosulju, crnu ili tako nesto, da se torba istakne...


- 07:07 - Komentari (15) - Isprintaj - #