Mrs. Galaxy

19.09.2023., utorak

Pravednici na odmoru

200

Dijete želi dokazati ocu da skoro svi iz generacije u njegovoj Osnovnoj
školi kupuju duhanske proizvode i imaju pristup na prodajnim mjestima diljem grada.

Do prije par mjeseci nisam znala što je popularan Wiip, a da ne spominjem "snus". Na žalost mnogih roditelja i svih drugih odgovornih građana prisutni su, novi i nepojmljivi trendovi, čim stignu u više razrede osmogodišnjeg obrazovanja, o kojima se doista premalo govori.

Odlazi na prodajno mjesto i traži duhanski proizvod. Zamalo kupi, ali otac reagira i zamoli da se maloljetnicima ne prodaje ono što nije primjereno. Ukazuje da je na prodajnom mjestu jasno istaknuta oznaka na kojoj stoji da je zabranjena prodaja maloljetnicima.

Zaposlena osoba ima ispad bijesa jer tvrdi kako ne smije zatražiti osobnu ispravu, smatra cijelu situaciju napadom na radnom mjestu i zove policiju.
Stiže policija; tumače i zaključuju da je zaposlena osoba u pravu jer nema pravo tražiti ispravu na uvid. Situacija završava isprikom.

U pročišćenom tekstu "Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda" koji je na snazi od 1. travnja 2019. stoji da prodavač može zatražiti osobnu ispravu kako bi se dokazala punoljetnost.

Tko je tu lud?


200
- 00:59 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi