20 prosinac 2015

Gotov semestar nisam se eto javio prosli tjedan, pa evo uhvatio sam vremena. U Cincinnati sam sada, treniram na univerzitetu Cincinnati u dvorani odlicno je sve, univerzitet je ogroman, omogucili su mi sve uvjete da dobro treniram kroz ove praznike.



Pogled na Cincinnati iz Kentuckya



Pogled s najvise zgrade u Cincinnatiu



Cincinnati

Sto se tice ocjena ocjene su odlicne




Kada je ptica ziva, ona jede crve. Kada ptica umre, nju pojedu crvi.
Vrijeme i okolnosti se mijenjaju u svakom trenutku. Ne ponizavajte i ne povredujte nikoga u zivotu. Mozda ste mocni danas. ali zapamtite, vrijeme je mnogo mocnije od Vas. Od jednog drveta se napravi milion sibica, ali samo jedna je dovoljna da se zapali milion stabala. Stoga budite dobri i dobri!

Nikola

Jos 2 dana i semestar gotov

06 prosinac 2015

Zavrsila predavanja ovog tjedna, jos u ponedjeljak imam 2 ispita i u utorak jedan. I sluzbeno gotov prvi semestar ovdje. Proletilo je brzo, nisam se tako nada, nadam se da ce ocjene biti dobre sve, da ce bitibolje nego na polovici semestra.

I dalje treniramo na nogometnom igralisu, vise je blate nego icega, ali dobro je, valjda ce bit bolje sledece godine, a tijekom zimskih praznika nadam se da cu ici u dvorano od Cincinnati univerziteta. To bi mi bile odlicne pripreme. Praznici traju do 11 sijecnja 2016.

Nogometasi su osvojili americko prvensto, to je dokaz da nije bezvezan univerzitet.

Sveti Nikola zaštitnik je djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.

Spomendan mu je 6. prosinca. Toga dana, njemu u spomen, roditelji darivaju djecu. A legenda kaže ovako:

Sv. Nikola imao je susjeda koji je bio bogat i preko noći osiromašio. Imao je i tri kćeri kojima više nije mogao spremiti dotu. Nikola je to saznao i prikrao se prve noći pa pred vrata stavio čizmu punu zlatnika.

Učinio je to i drugi put, druge noći za drugu susjedovu kćer. Treće noći je znatiželjni susjed Nikolu čekao u zasjedi da vidi tko donosi novac na njegova vrata, ali Nikola je to saznao i zlatnike bacio kroz dimnjak.

Legenda kaže da su ljudi od tada počeli čizmice vješati oko kamina ne bi li sv. Nikola donio darove njihovoj djeci.

Ako pokusavate nesto da postignete, uvijek cete imati barikade. Svi su ih imali, ali one ne moraju da vas zaustave.

Nikola

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.