Istina je ljubav https://blog.dnevnik.hr/istinajeljubav

ponedjeljak, 25.04.2016.

Djeca su na izvoru

Često roditelji smatraju da djeca ne znaju ništa, da oni sami najbolje znaju što djetetu treba i često zbog svakodnevnih izazova funkcioniraju po programima koje vuku još od svojih roditelja te se baš tada povijest ponavlja, zaboravljaju kako su si tisuću puta obećali da će biti drugačiji roditelj kada sami budu imali djecu.
Bitno je osvijestiti programe koji ne koriste i mijenjati uvjerenja za ona koja će vam bolje služiti na ovom putovanju.



Nemojte se ovdje hvatati u zamku žrtve niti u zamku krivnje. To i onako neće poslužiti nikome.
Oprostite sebi i oprostite svojim roditeljima sve što zamjerate, sada im oprostite, riješiti se tog kofera prošlosti jer oni su tada radili najbolje što su znali iz ljubavi prema vama. Ako želite biti drugačiji onda to i budite svojom odlukom i svijesno mijenjate svoje uvjerenje o odgoju i životu uopće.
Ne tražite podršku i odobravanja od drugih već slušajte šapat s izvora, ne dopustite da vas razočara očekivanje, jedini način je da vlastitim primjerom utrete put koji vaši roditelji, profesori nisu poznavali a to možete odbacivši programe.
Kada se vi sami promijenite i vaš će se svijet početi mijenjati jer svijet je i onako naš odraz.
Ne odgađajte i ne ostajte u nezadovoljstvu pitajući se kada će biti pravi trenutak. Mijenjajte sebe sada.. SADA je KADA!
Osvijestite ono što je u vama ostalo od vaših roditelja, profesora i svih odgojnih figura u vašem životu, kao uvjerenje i program koji vam ne koristi.
Uvjerenje KREIRA vašu realnost, ona koja vam ne služe mijenjati za ona koja vam služe.



Sada kada ulazite u odnose iz drugog ugla, sada kada iz ljubavi krećete u sve što činite, odnos ljudi koji vas okružuju prema vama će se isto mijenjati.
Tako je i s vašom djecom.....nije kasno koliko god vaša djeca imala godina, nikada nije kasno početi djelovati iz ljubavi.
Kako djelovati iz ljubavi? Radom na sebi spoznajete istinu da je ljubav u vama, tek tada možete vidjeti očima duše. Ako znate tko smo zaista, od kuda smo potekli, samo je ljubav jedina opcija...Samo tada nećete dopustit strahu da vas obuzme jer posjedujete spoznaju o sebi.



Učite od svoje djece, promatrajte kako dijete uvijek živi samo u sadašnjem trenutku i bodrite svoju djecu, ne utišavajte plamen njihove vjere i šapat njihove duše jer oni znaju od kuda su došli i znaju da se Bog u njima nalazi kao i oni u Bogu. S takvom lakoćom koriste zakone univerzuma potpuno prepušteni vjeri. Nemojte im nametati svoja uvjerenja i vjerovanja koja su vama nametnuta i pustite ih da budu ono što jesu.
Nemojte ih uspoređivati s drugima jer svatko od nas je poseban na svoj način, učite ih da se uvijek usporede samo sa samim sobom i da uvijek nastoje funkcionirati iz svoje inspiracije ..
Pustite ih da uživaju u životu i vi uživajte s njima, probudite dijete u sebi i plešite, igrajte se, smijte se...uživajte u sada...jer samo sada uistinu i postoji jučer i sutra je tek iluzija uma.

Jednom kada djeca odrastu uvijek će vam se obratiti s velikim povjerenjem jer vaš je zadatak da budete sigurno gnijezdo kojem se ptići uvijek mogu vratiti..
Povjerenje je najvažnije.




Sretna sam da imam takve roditelje koji su uvijek u nas imali povjerenja. Nikada nam ništa nisu branili, čak smo ponekad sestra i ja znale reći kako je čudno da nikad nemamo kazne dok naši prijatelji svi imaju. No sada shvaćam da su naši roditelji tako samo u nama samima pojačali odgovornost, poštovanje i ljubav prema sebi i svima oko nas. Nemojte misliti da nas nisu čekali po povratku iz izlaska ali su nas pustili da budemo sami odgovorni...ýB
Naravno da nije za svako dijete jednak pristup dobar no ako istinski želite biti najbolji roditelj svom djetetu, odlučite djelovati uvijek iz ljubavi tada ćete i biti najbolji roditelj..Vaša će vas duša voditi a vi samo utišajte um i slušajte šapat svoje duše.
Opet se ovdje vraćamo radu na sebi, jedino spoznajom sebe možete spoznati druge..Svi smo mi u istom oceanu, povezani..



Ljubav je jedina istina i samo iz ljubavi reakcija može biti korisna.
Bez Ljubavi prema sebi i bez pronalaska Ljubavi u sebi nemoguće je voljeti druge.
Ono što sami nemamo ne možemo dati drugome.



Što je uopće nabrajanje mana nekome donjelo?! Da li je igdje zabilježeno da je taj princip ikoga uspio motivirati..nije li onda bolje svoje dijete bodriti, govoriti mu da je pametno, da je mudro i samostalno, da se zna čuvati jer ono će tada i samo htjeti ostati takvo pošto to i prepoznaje u svom srcu kao istinu.

Zahvalna sam jer smo suprugu ja kao roditelji spoznali sve ovo prije nego je naš dječak odabrao baš nas i sada znam, sve se događalo u najbolje vrijeme za nas i one koji su dio našeg života jer kreirajući svoj život mi smo kokreatori života drugih i zato imamo odgovornost uvijek činiti ono što je najbolje za nas i sve druge, imamo odgovornost uvijek kreirati iz ljubavi i živjeti iz duše.

Svi smo povezani nevidljivom niti..Nekada se možda ne čini tako ali i vjetar je nevidljiv, zar ne..



Evo jedan lagan i zabavan test koji će sigurno približiti malo ovu povezanost o kojoj metafizičari govore.
Pokušajte kamo god idete poslati blagoslov ispred sebe, svemu i svakom čovjeku.
Sigurno imate i neku osobu u uredu ili susjedu, poznanika/poznanicu koja vam nije sklona niti vi njoj/njemu.
Pokušajte prije susreta s tom osobom poslati njoj/njemu iskreni blagoslov. Ako će vam dodatno olakšati, postavite pitanje: "što to nju/njega toliko boli da misli da može proći ako se loše ponaša prema drugima?"...(neki će prvo morati sami sebi odgovoriti na to pitanje ali i to je dio puta spoznaje <3 )
Nakon što pošaljete blagoslov i ljubav svjedočiti ćete promijeni. 100%
Možda će trebati nekoliko blagoslova više kod nekih ali sigurno će doći do promijene.
Kada ovaj zadatak uspješno izvršite učvrstit ćete svoju vjeru u Ljubav/Bog i bit će vam jasno kako pokuda a kako lijepa riječ djeluje na vaše dijete i općenito sve one koji vas okružuju.

Neću pričati kako biste trebali odgajati dijete jer svatko će činiti kako misli da je nabolje ali ću opet reći ljubav je jedina istina i svaki izazov pada kad se nađe s njom oči u oči.
Ako krenete iz ljubavi uvijek ćete biti vođeni inspiracijom duše i znat ćete što činiti.

Kao i u svemu naša realnost je odraz naše vibracije i privlačimo u svoj život ono što stalno spominjemo, osjećamo, o čemu pričamo, ono na čemu nam je fokus.
Ako stalno ponavljate da se vaše dijete neprikladno ponaša takvom ćete ponašanju i dalje svjedočiti. Kakva vam je vibracija to dobivate tj takvoj realnosti svjedočite. Ako vam se ne sviđa neki segment vašeg života, mijenjate fokus. Budete li sjedili i kukali samo ćete još takvih situacija za kukanje dobiti jer sami kreirate svoj život, vibrirate na nivou problema dok je riješenje na višoj vibraciji..
Nemojte prepričavati što vas muči već pričajte o onome što vas usrećuje, na čemu ste zahvalni..
Tako i sa svojom djecom razgovarajte. Nabrajanje mana nikome nije popravilo raspoloženje. Pohvalite ih, pitajte kako su, razgovarajte..samo ćete pokazujući interes zauzvrat isto i dobiti.
Sve što daješ primit ćeš....

Nije dovoljno žudjeti za nečim, vi prvo trebate vjerovati da možete doći do realnosti koju želite živjeti. Tek tada se sve slaže u vašu korist ili drugim riječima Bog vam odgovara: neka tako bude..zato Obratite pažnju koje vam misli služe a koje ne..Promatrajte ono što mislite i izgovorite..
Vaša su djeca vaše ogledalo i manje će vas slušati ali će vas gledati.

Podijelite s djecom riječi ljubavi i zahvalnosti, dajte im do znanja da ste zahvalni na onome što imate, da ste odgovorni za sve što živite, da svjesno kreirate svoj život.



Kada njegujete cvijet i s ljubavlju ga zalijevate on će cvasti i rasti a ako ga ostavite u kutu i oko njega naslažete lijepe lončiće njemu to ništa neće značiti, dijete se neće razmaziti ljubavlju i pažnjom već ćete ga prije razmaziti gomilanjem igračaka i manjkom pažnje.



Zalijevate svoju djecu ljubavlju i pažnjom, smijehom, pjesmom i igrom, provoditi vrijeme skupa i oni će cvasti i izrasti u divne ljude.



Znam da ovo može zvučati bajkoviti no ništa ne košta testirati.
Evo npr. pokušajte na svaku pokudu u danu dodati pet pohvala..probajte par dana pa ćete vidjeti kako će dječije oči zasijati od sreće i ljubavi.
Ne kažem da trebate raspustiti sve, to nikako nije ljubav, vjerujte da ignoriranje i ne poklanjanje pažnje potpuno jednako utječe na nas kao i pokude, čak i gore.... čovjek je 70% voda i voda u nama reagira na vibraciju riječi i emocije....
Uvijek objasnite djetetu ako neko ponašanje nije prihvatljivo i zašto je to tako ali neka to isto ide iz ljubavi. Uvijek naglasite da je ponašanje neprihvatljivo a nikako dijete samo. Dijete je savršeno, uvijek..
I nemojte gledati na dječje nestašluke kao da su upućeni vama za inat, kada ih prestanite shvaćati osobno otvorit će vam se novi vidici..


Kao i za sve segmente života i za odnos s djecom možete kreirati ljepšu realnost.
Nije bitno što je bilo jer to je i onako proizašlo iz prošlih izbora i to ostavite u prošlosti.
Danas kreirati budućnost jer samo danas uistinu postoji.
Probajte! Pišite ono što želite živjeti! Pisanje ima veliku moć i čudima ćete svjedočiti. (pisanja u čudesnu bilježnicu ćemo se dotaknuti više u sljedećim tekstovima)
Što možete izgubiti osim malo vremena a vrijeme je i onako iluzija ;-)

Pišite nove priče, pišite u bilježnicu koju ćete onda prelistati s vremena na vrijeme kako bi se mogli zahvaliti na svemu što ste iskreirali sami..
Pišite u sadašnjosti kao da sada to već živite, pišite o tome kakav život želite živjeti kao da se to upravo odvija, sa što više detalja, o djeci i odnosima u obitelji, o zdravlju, o onom čemu želite svjedočiti u svojoj realnosti i vidjet ćete kako će se sve početi mijenjati..S vremena na vrijeme, kad bacite pogled u svoju knjižicu čuda, iznenaditi će vas koliko ste toga ostvarili..Bitno je biti uporan i dosljedan..
Budite zahvalni i nasmijani, život je putovanje, vi mu dajete predznak svojom odabranom vibracijom (svjesno ili nesvjesno odabranom).

Mi smo 70% voda a znanstveno je dokazano da voda reagira na vibraciju, što više volite sebe i druge to ćete biti zdraviji, imat ćete više energije i ljepši život i svi koji vas okružuju..Što više lijepih riječi i zahvalnosti unesete u svoj život, život će vam vraćati istom mjerom jer mi i jesmo taj život, voleći život, volite sebe.
Tako je i s vašim djetetom što mu više ljubavi i pažnje dajete i što više razgovarate i slušate svoje dijete više ćete od djece ljubavi i poštovanja dobiti za uzvrat.

Evo probajte sami napraviti jedan eksperiment. Uzmite dvije teglice u njih stavite kuhanu rižu do trećine teglice i teglice zatvorite. Na svaku napišite jednu od ove dvije riječi ( vodootpornim markerom ili zalijepite papirić na kom piše riječ)" Volim te" na drugu pišite neku ružnu riječ poput" mržnja" i ostavite neka stoje 30tak dana.
Možete umjesto riže isto učiniti sa svježom jabukom.(pogledajte slike ispod teksta)
Ogromna snaga je u nama...





Bit će mi drago da svoja zapažanja podijelite ovdje.
blagoslovljeni bili i stay tooned to love <3



25.04.2016. u 20:08 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Studeni 2016 (1)
Lipanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Veljača 2016 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Istina je ljubav.....



Istina je da se sve događa s razlogom, u pravom trenutku za nas, onda kada povjerujemo da smo vrijedni toga što tražimo.
Povjerujemo li, započinjemo putovanje života, najvažnije putovanje za svakog čovjeka, putovanje unutar sebe.
Dijelim s vama svoj osjećaj života.Ne dijelim savjete niti upute jer to će svatko pronaći za sebe, samo treba pratiti putokaze i slušati suptilni šapat svoje duše:
"Ti si ljubav koju tražiš" (Rumi) <3


Linkovi