Istina je ljubav https://blog.dnevnik.hr/istinajeljubav

utorak, 15.03.2016.

Tajna je u osjećaju

Tajna je u osjećaju, osjećaj je tajna...

U kakvom osjećaju je tajna?

U osjećaju nepokolebljive vjere da već negdje živite vašu željenu realnost a jedino što je baš vaš zadatak, da podignete vibraciju kako biste se uskladili...

Kada u vjeri zatražio već si dobio.....



Da..tajna je u osjećaju, govorio je još Neville Goddard 50tih godina prošlog stoljeća i to sa takvom jednostavnošću kako bi ga svatko mogao razumjeti..
Govorio je o moći vizualizacije, o vjeri, o tome tko smo zaista, a njegove su tehnike pomogle mnogima da dosegnu svoje željene realnosti..
"When I tell you the Bible is your biography, I am actually saying that you are God, and I mean it. We are told in the 82nd Psalm: "I say, 'You are gods, sons of the Most High, all of you; nevertheless, you shall die like men, and fall like any prince." So I mean exactly what the psalmist said: that you are gods. But man has such a strange concept of the word "God."



Ako smo stvoreni na sliku Boga onda mi i jesmo kreatori svojih života. Nije li onda bolje biti toga svjestan, biti zahvalan i vjerovati u taj Izvor od kojeg svi potječemo. Vjerovati da se sve događa s razlogom, i da učimo iz tih kontrasta te dalje nastavimo kročiti odabranom realnošću još snažniji u vjeri...Ne postoji život bez kontrasta jer oni nam služe za ekspanziju. Nakon svakog kontrasta dolazi ekspanzija ali samo ako smo budni. Samo budni ćemo u kontrastu ostati minimalno znajući da je to nešto kreirano u prošlosti i znajući da ovoga trena kreiramo svoju budućnost.
A kakvu budućnost želimo živjeti takve nam misli trebaju, takve riječi i takva djela..
Npr. Želimo li bolje zdravlje na pitanje "kako si?" odgovorit ćemo "odlično! Svakim danom sve bolje.", nastojat ćemo tako i živjeti.
Ljudi najčešće odustaju jer primjećuju da nema promjena ali tu nastupa ona " Fake it till you make it" jer što više primjećujemo da promjene nema promjene neće biti..baš po vjeri našoj..


Ako je više različitih realnosti i ako ih mi biramo svojom vibracijom nije li onda naš cilj djelovati iz vjere, ljubavi i zahvalnosti?...

Plastično prikazano: u koliko se stalno žalimo, u koliko smo puni ljutnje, strahova, u koliko nam je fokus na nepravdi i drugima samo ćemo još toga dobiti...Ljutnja privlači odnosno reflektira ljutnju natrag...tako je i sa zahvalnošću...Što ste više zahvalni i što ste veseliji, vidite li u drugima dobro, takve ćete vibracije oko sebe privlačiti...
Pokušajte samo 2-3 dana promatrati svoje izgovorene riječi praćene emocijom i pokušajte u svakome vidjeti nešto dobro..Pokušajte sebi reći "susrećem samo dobre i drage ljude" ...testirajte...Svijet oko vas će se početi mijenjati..

Kako je i Neville rekao, a sada već i mnogi znanstvenici poput Brucea Liptona, Gregga Bradena, svijet je u nama, naša vizualizacija udahnuta osjećajem i vjerom zapravo Božanski je dio nas jer kako je Bog stvorio sve, mi stvaramo svoju vlastitu realnosti..
Bog nije negdje izvan naše sfere života i ne gleda na nas s visoka, Bog je ljubav, život, dah, On je ovdje i sada u svima nama, On je to stvaralaštvo koje mi posjedujemo...

"I have brought the two together and identify God with human imagination. By identifying the two and making them one, I rubbed out the vision that has plagued man. For we are told: "All things were made by him, and without him was not made anything that was made." Then we discovered that we could imagine ourselves to be what we want to be and - remaining faithful, remaining loyal to that assumption - it became an external fact in our world."

Dokazano je da kada se spoji misao i osjećaj naše želje, sa vjerom kao da to već posjedujemo tj sa sigurnošću znamo da je već naše jer je nama i namjenjeno, naša će se želja i materijalizirati.
Drugim riječima kad povjeruješ da si zaslužio, dobit ćeš.



No što mi uopće trebamo zasluživati?

Zapravo ništa, jer sve nam je od Boga već dano no bit je u vjerovanju nas samih na koje smo dopustili da utječu razni tuđi programi.
Bit je u uvjerenjima koja u našoj podsvijesti čuče. Što ih više osvijestimo lakše ćemo ih mijenjati...

Želja za posjedovanjem ne vodi sreći jer tako vibriramo manjkom a mi i onako svo obilje imamo u sebi..Vibrirajući na željenoj vibraciji se usklađujemo sa željenom realnošću i živimo ju..Zato je bitna svijest o tom obilju. U koliko smo zahvalni vibriramo tako da nam u život dolazi obilje onoga što u nama izaziva osjećaj zahvalnosti i obrnuto...Znajući jasno svoju suštinu, znamo da možemo sve sami uz pomoć Božje ljubavi, jer tom spoznajom i svijet se oko nas posloži u smjeru ostvarenja naše želje. Tada više ništa ne činimo grčevito, već prepušteni u vjeri ZNAMO da je naše odrediti cilj i uskladiti vibraciju i vjerovati bez ostatka..

Osjećamo li zahvalnost i za ono što imamo ovoga trenutka kao za ono što nam tek dolazi možemo biti sigurni da ćemo živjeti željenu realnost..

E to je molitva, osjećaj nepokolebljive vjere i duboke zahvalnosti da već imate ono što tražite bez ikakve sumnje i u tome i je bit.

Vi sve to već i imate u sebi, potrebno je osvijestiti i biti u miru a to možete tek kad vam je jasna vaša suština.
Jasnoća otvara put ka obilju onoga što vi uistinu jeste.

Uopće nije potrebno ustezati se od želja jer uvijek ćete nešto željeti, potrebno je osvijestiti da ništa ne trebamo za mir/ljubav/sreću jer smo sinovi Božji, na sliku Oca stvoreni i sami smo kreatori. Bog jest u nama i mi jesmo u Bogu te samim tim sve što želimo već imamo od trenutka kad povjerujemo.

Evo jedne zanimljive priče koja će vam približiti bezuvjetnu vjeru..
Bila je velika suša te godine i seljani su se odlučili okupiti u centru sela da mole za kišu, došlo je cijelo selo moliti a u velikoj skupini u oko je upadao samo jedan otvoren crveni kišobran, samo je jedan maleni dječak došao s kišobranom..
Samo je on bezuvjetno i bezrezervno vjerovao da će kiša uistinu i pasti....

Molimo li mi u vjeri uopće?
Zahvaljujemo li dovoljno?

Evo kako Indijanci mole za kišu:
Oni na mjestu koje smatraju svetim stanu na zemlju bosim nogama i zatvore oči i zamisle miris kiše, zamisle njen zvuk, prisjete se kakav je osjećaj kad kiša pada po koži, po kosi,po suhoj zemlji i kakav je osjećaj stajati u blatu, kako mirisu biljke dok pada kiša i kako se taj miris širi, zatim se iskreno zahvale...
To je molitva..to znači kad povjeruješ, vidjet ćeš...Vjerovati i prije nego si dobio znači istinski vjerovati sve drugo su samo puste priče...

Vjerujete li u ono što vam služi svjedočiti ćete obilju onoga što želite živjeti, ako su vam uvjerenja neadekvatna i čine vas ustrašenim i nesretnim onda ćete obilju takvih situacija i svjedočiti. Dano nam je obilje a svojom slobodnom voljom sami odabiremo obilje čega.

Sjetite se, svijet je odraz nas, vanjski svijet je odraz našeg unutarnjeg i ništa i nitko nas drugi ne može usrećiti do nas samih.
Kada krenete mijenjati svoja ustajala uvjerenja koja ste kao onu prtljagu, o kojoj smo ranije govorili, pokupili od drugih za ona koja vam služe, stvarati ćete nove sinapse u mozgu i vaša će se percepcija svijeta mijenjati.



Znanstveni dokazi su tu, zato je na nama da primijenimo sve što nam je dano na svom životu jer predugo smo bili uvjerenja da se život događa nama ne znajući svoju snagu, zapravo, zaboravljajući da smo mi taj život.



Poznajući svoju suštinu, mi tada djelujemo samo iz ljubavi i uvijek za sebe i druge želimo samo najbolje. Znajući svoju suštinu, isto tako znamo da onaj koji iz duše živi samo dobro može činiti.
Znajući svoju suštinu, mi poznamo i svoju snagu...
A ima li veće snage od istinske vjere u ljubav u nama koja nas vodi i sve nas jednako obavija, to osjećamo kada smo prepušteni, jer sve je po našoj volji, zapravo.



Istinski vjerovati znači da uistinu zaslužujemo to za što molimo a jasnoćom i spoznajom, tko smo zaista, sigurno znamo da nam je dano, našim postankom, sve obilje blagostanja koje sami bezuvjetnom vjerom ostvarujemo...Sve što u sebi nosimo to dajemo, te samim tim, primamo natrag a primati samo najbolje možemo ako volimo sebe.
Voleći sebe mi jesmo u miru sa samim sobom, tada smo u ljubavi, ispunjeni Bogom.



“God detached and dropped you in love, for God is love. And when he did, he buried the gift of his creative power – your imagination – in you. So now, like him, you can create, and as you do, your creation comes to life. Then you know that you no longer have to argue with the world, but can instantly change it to conform to the ideal that is in your being.” ~ Neville Goddard

....stay tooned to Love <3




15.03.2016. u 09:25 • 2 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 14.03.2016.

O sreći na putovanju života

Sreća je u nama?

Ovu smo rečenicu pročitali i čuli nebrojeno puta no znamo li uistinu njeno pravo značenje?

Sreća je uistinu u nama jer sve je u nama...
No da li je baš sreća ta kojoj težimo ili je to ipak mir..Težimo li mi potpunom miru do kojeg se dolazi jedino jasnoćom, spoznajom tko smo zaista.
Sjetimo li se da je već sve u nama pa i taj mir, ostaje nam samo potražiti ga oslobađanjem od starih kofera uvjerenja.
Oslobodimo li se ovih raznih propagandnih materijala koji nam podvaljuju pod sreću lako dostupne nenamjenske kredite;-), oslobodimo li se od vanjskih odvlačitelja pažnje, dođemo li do naše suštine koja je i uvijek će biti vječna ljubav, e tada spoznajemo mir koji jest jednako sreća.
Mir koji nam daje spoznaja da je sve u redu, da mi sve što želimo možemo i ostvariti no samo ako preuzmemo svoju kreaciju u svoje ruke..

Svi u zadnje vrijeme pričaju o sreći, no malo će njih primijeniti sve ponuđeno da se do sreće dovedu..Ipak je to rad koji nije uvijek lak..
Možda je sreća precijenjena...
Mir nikako ne može biti precijenjen, iako mnogi na mir potpuno zaborave jer uvjerenjima poneseni svi tragaju baš za srećom, čak nisu ni sigurni da li je to tek legenda "biti sretan" ...eh ta uvjerenja...samo srce nema uvjerenja, ono živi istinu, beskonačno je i ispunjava sve potpunim mirom..
Tu se poteže i ljubav, i ona se tumači na razne načine kao da ih ima bezbroj...
Ne dajte se uhvatiti u tu mrežu iluzije, zapamtite LJUBAV=MIR, jer ako je drugačije tu ljubavi nedostaje.
Tako je i u partnerskim odnosima sve što vam srcu ne donosi mir, daleko je od ljubavi. Ljubav je mirna, sveispunjujuća, sveprožimajuća, ljubav je sloboda..Sloboda da budeš ono tko zaista jesi kraj onoga tko je isto onaj tko zaista jest.



Dana nam je slobodna volja, zar ne?!
Zar nije krajnje vrijeme da se tako počnemo i ponašati, odgovorno za naše izbore...
Sada odlučujemo, sada kreiramo, sada se sve događa..
Kraljevstvo Božje je u nama sada, ne sutra, jer jedino što postoji je sada, sada, sada....



Fokus je na onome što je unutra kao bi ono vani bilo u balansu iz ljubavi/izvora.



Zar nije pravo vrijeme da počnemo živjeti baš iz inspiracije, iz ljubavi, iz izvora od kojeg potičemo i konačno odaberemo mir..

Da li je to sebično?...pa neki će vam sigurno reći da je, jer ćete konačno činiti sve iz svoje inspiracije pa možda nećete sjediti s nekim tko vam konstantno govori o svojim problemima ne slušajući uopće vas trud i savijet već samo istresa ono što ga tišti pred vas pa vi sada to ponesite sa sobom jer njemu više ne treba.
A nije li to sebično?
Mir nikako nije sebičan. Možda ste baš učinili uslugu okrenete li se od nekoga tko narušava vaš mir jer kako bi živjeli sreću/mir, prvo moramo shvatiti jedno:
Samo si ja sam mogu pomoći!

E sada kad smo ponovno preuzeli odgovornost možemo dalje :-)

Znanstveno je dokazana ona rečenica naš svijet je odraz nas samih.



Kako?
Sve je vibracija jer sve jest živo jer sve jest energija, i kamen i drvo, apsolutno sve u našem svijetu vibrira na odredjenoj frekvenciji, dakle sve što postoji u našim mislima ili sve što postoji na ovom svijetu ima vibraciju, tako i mi imamo, vibraciju, onako kako vibriramo mi ljude i događaje iste takve vibracije privlačimo oko sebe u svoju realnost..
Žalite li se na situaciju u državi, vi tome dajete svoju energiju, fokus vam je na tome, u to unosite svoju emociju-samo će još toga stizati...Jer bit će ti po vjeri tvojoj...



Sada već znamo da je nas svijet odraz nas samih i možemo si postaviti pitanje što vidim u svom svijetu, s čim se susrećemo u svom svijetu zašto sam to ja i čime ja to privlačim?!
Kako se ponašam? Što izgovaram? Koje su moje najčešće teme? Pričama li o problemima ili pričama o lijepim događajima?



Eto tu SAD dolazimo opet do one rečenice BIT ĆE TI PO VJERI TVOJOJ ili u prijevodu BIT ĆE TI KAKO VIBRIRAŠ...
Na ono na što ste fokusirani, tamo gdje su vam misli i osjećaji, ono što u vama izaziva duboki osjećaj e tamo je vaša stvarnost i toga će samo još više stizati i stizati sve dok ne promijenite uvjerenje a samim tim i tu vibracijsku stvarnost..



Prvo da si predočimo što je zapravo uvjerenje/vjerovanje...

To je nešto što ste slušali puno puta bilo od roditelja ili okoline i ono je postalo vaša istina. (to je ona tuđa prtljaga koju smo ranije spomenuli)
kako?
Vi istinski vjerujete ako je propuh u kući da ćete se sigurno prehladili i to je vaša istina (u ovom slučaju istina balkanskih naroda :-) ) i dogodit će se baš to da ćete se prehladiti.. Pitajte amerikanca da li je ikada čuo za propuh ;-)
VI ćete sada reći, ali stvarno sam se prehladio! Jeste, jer to je vaše uvjerenje koje kreira vašu realnost. Uvijek ćete dobiti potvrdu vašeg uvjerenja i moći ćete reći: "eto vam dokaza da sam u pravu!!!" Onda će amerikanac sjesti na trijem i otvorit će sva vrata u kući i polijevat će ga po vratu i ledjima a on će uživati u vjetriću koji si je sam napravio za prevrućeg dana...i reći će ujutro evo dokaza da sam fino osvježen :-)



Imate slobodnu volju, odabirete vašu realnost i Bog kaže na sve to: "neka tako bude" jer to si odabrao ili drugim riječima vibrirate da ćete se prehladiti i odjednom se budite na vibraciji prehlade koja se manifestirala u vašoj realnosti...Zapravo je jednostavno, ono si što vjeruješ.



Svoje realnosti kreirate sami..Ostali ljudi su vaši kokreatori kao što ste vi njihovi jer svi smo iz istog izvora i svi smo povezani..



Ako ti se tvoj život ne svidja mijenjaj uvjerenja!! Budi uporan, koristi sve dane alate i "Fake it tll you make it"!
Ponašajte se kao da već živite onu realnost koju želite živjeti.
Npr želite li povišicu vizualizirajte svog poslodavca kako vam dolazi reći da ste tu povišicu dobili..neka to bude sa što više detalja, čak možete i odglumiti telefonski razgovor..prisjetiti se kako ste s lakoćom kao dijete kreirali svoj svijet..



Vizualizacijom kreirate. Naravno potrebno je osvijestiti emociju koju bi probudila ta povišica.
Pitajte se: "kako bih se osjećala/o da dobijem povišicu , što bih radio/la, koja bi bila moja zaduženja na višoj poziciji" i sve upletite u svoju vizualizaciju.
Najbolje je vizualizirati pred odlazak na spavanje jer tada ste najopušteniji.
Neka to bude sa što više detalja..Nije nam Bog zabunom dao maštu, zar ne?


..prepustiti se u vjeri da to i zaslužujete.
Ne pričajte o malim plaćama, krizi u svijetu, lopovluku u državi jer tome ne želite svjedočiti a poznato je i to da su neki ljudi uspijevali u vremenima najveće krize..."bit će ti po vjeri tvojoj"...

Kinez, koji je došao u Hong Kong, kako nije znao dobro engleski, rečenicu "ovdje ima toliko vrijednih mogućnosti da možeš i milijun zaraditi" je shvatio kao "budeš li vrijedno radio sigurno ćeš postati milijunaš"..on je postao uvjeren da će kad tad biti milijunaš bude li vrijedno radio..i postao je milijunaš..



Možete željeti povišicu ili npr posao i za nekog drugog i time pomoći prijatelju kojem npr treba posao.
Dok god živite iz svoje suštine i želite drugome dobro, dobro će se vratiti vama.
Osjećaje radost i zahvalnost kao da već živite to što želite...

Vizualizirati a opažati da to što želite ne dolazi dovodi vas do frustracije jer niste savladali našu prvu lekciju - putovanje je bitno..
Osim toga nemate povjerenja u sebe a ni u Bog..
Vjerujte da zaslužujete najbolje i najbolje ćete dobiti..




Ako nešto želite mijenjati to prvo morate činiti na svjesnoj razini i to će u početku biti posao ali se uvijek sjetite uložiti dodatni napor da budete ustrajni u tom novom poslu jer do sada ste i onako kreirali više brigom nego lijepim mislima.
Ako se sada osjećate nesretno i nezadovoljno već ovog trenutka možete to mijenjati, svjesno..Možda se osjećate sigurno u tom svom osjećaju tuge i bola no ta sigurnost je najveća iluzija, jedina sigurnost koja vrijedi je ona u vjeru da zaslužujemo najbolje, sigurnost u bezuvjetnu vjeru da se sve događa za naše najveće dobro jer smo voljeni i u ljubav uronjeni a sve to jer iz te ljubav potječemo...


Kako sebe mijenjati:

Prateći svoje misli i osjećaje...
Ako ste od onih koji se puno žale na sve oko sebe obavezno je ponoviti lekciju zahvalnosti. Krenite s jutarnjim popisom svega na čemu možete biti zahvalni.
Ponavljajte afirmaciju:"moj mir ima rješenje za svaku situaciju".
Zastanite u svakoj situaciji koja vam predstavlja izazov i ponavljajte sebi ovu rečenicu: "nije li bolje ostati u miru nego gubiti snagu, spuštati si vibraciju u nekom konfliktu.
I onako posuđujući i osuđujući druge samo imamo osjećaj da sebe "oslobađamo" odgovornosti. No i tada kad smo u toj iluziji, "netko je drugi kriv" , čvrsti i dalje to ostaje samo iluzija..
Kada prestanite prosuđivati druge oslobodit ćete se iluzije da je tuđe mišljenje bitno.
Bitna je naša suština jer sve oko nas su iskustva jedne duše, jedne suštine. Odvojenost je tek jedna od iluzija.



Izađite iz iluzije, pokušajte biti promatrač u konfliktnoj situaciji i ponavljajte u sebi "u ovom trenutku biram ljubav, vjerujemo sebi i svom srcu" "za ovu situaciju postoji jednostavno rješenje" ...Testirajte ;-)

Sve gore navedeno činite no i dalje imate dojam da se sve odvija sporo na vašem putu promjene....ne brinite, ima tu još alata, jer samo radom na sebi promjenu možete živjeti..
Možete pisati i novu priču koju biste željeli živjeti i svjedočiti u svojoj realnosti: pišite sve čemu želite svjedočiti u sadašnjem vremenu, kao da se ovog trenutka dogadja..
I nemojte misliti da sebi tako lažete, predugo su nas uvjeravali da nemamo utjecaja na svoj život, no realnost manifestirana danas je kreacija iz prošlosti, tako da je to u stvari davna prošlost i istog ovog trenutka sve možete promijeniti, vlastitim izborom..
Ako nemata što drugo reći osim žaliti se, radije za početak šutite nego da stalno prepričavati svoje probleme.
Sjetite se da ostajući na vibraciji problema nikako ne možete doći do riješenje.
Problem i riješenje vibriraju različito.

Za početak učinite tih par koraka, jednostavno je.
Dovoljno je ignorirati i ne pričati ono sto vama ne odgovara i naglasak staviti na ono što vas čini sretnim i pričati svoju novu realnost, vizualizirati konačan cilj i ishod, vidjeti sebe na cilju i ako je želja iz srca onda će se i ostvariti jer sve što je iz vaše suštine namijenjeno vam je i već je tu za vas a sve što vi trebate je vjerovati bez rezervno, bez sumnje poput trogodišnjeg djeteta i tako se uskladiti na vibraciji željene realnosti.

Zapamtite, rasti će strah ako ste fokusirani na njega i sve što iz njega proizlazi...
Vi ste obilje i obilje onoga što osjećate, mislite i činite vam stiže.. ali jednako tako, raste i ljubav ako ste fokusirani na ljubav i sve što ona može stvoriti tome ćete i svjedočiti a izbor je na vama.
Izbor je na vama koju ćete realnost odabrati.
A zapravo ne privlačite ništa, to je samo izraz za ono što vam dolazi u vaš život i što živite.Vi svojom vibracijom birate između nebrojeno mnogo realnosti.
Poput TV-a, imate puno programa a u vašoj ruci je daljinski upravljač..
Birajte iz srca :-) i izbori će biti najbolji za vas..

Testirajte ove metode, nemojte vjerovati svemu što pročitate ;-)
Sretno & stay tooned to Love <3

14.03.2016. u 19:33 • 2 KomentaraPrint#^

nedjelja, 13.03.2016.

Zahvalnost na putovanju života

Zahvalnost je jako bitna jer i ona, kao i ljubav, mijenja percepciju naše realnosti. Kada krećemo iz zahvalnosti, nakon određenog vremena počinjemo uviđati da mi zapravo ništa više za sreću ni ne trebamo od onog što već imamo jer ona je već u nama…
Kako?
Vi ne težite za novcem, ne težite za autom, odjećom, kućom…
Vi težite za osjećajem sreće, radosti, bezbrižnosti, sigurnosti -za SLOBODOM... a ona ne dolazi sa svim gore navedenim, dolazi samo trenutak ushićenja koji se brzo gubi i opet iznova težite novom takvom trenutku.
Ali ako krenete iz točke zahvalnosti doći ćete do slobode...
Kada postanete zahvalni za ono što već imate, dolazite do sve te radosti i obilja koje je u vama, a nemate ni taj auto, ni tu plaću, ni tu kuću ili imate ali znate da nije to potrebno za vašu sreću....
Željeti a ne trebati, ne biti vezan za želju, znati da dolazi u pravom trenutku, vjerovati sa zahvalnošću znajući da ste već primili..



Promjenom gledanja na stvari, one se počinju mijenjati. Još jedan dokaz da je naš svijet zapravo samo odraz nas samih... I onda se događaju čuda...



Vi dobivate tu plaću, taj auto i tu kuću i stvari se poslože takvim sinkronicitetom da samo čudom to možete zvati jer u trenutku kad ste usklađeni s vibracijom zahvalnosti, usklađeni ste sa svim što tu zahvalnost u vama budi... Mi smo kreatori vlastite stvarnosti pa je bolje biti svjesno, nego nesvijesno kreator.



I onda se pitate: "Kako je sada to moguće?" a toliko ste prije grčevito sve činili da se ostvari, već ste bili i na na rubu očaja...
Ako osjećate očaj, svjesno odabirete očaj pa "neka tako bude" ili, drugim riječima, vi ste vibrirali očaj i još ste očaja dobili..



I onda, kada u trenutku promijenite pogled na ljude događaje i stvari koje vas okružuju počnete primjećivati sve dobro u vašem životu, zahvaljivati na svemu što imate, počinjete vibrirati radost i obilje svega što istinski želite.
Tada se vaša vibracija podigla na realnost u kojoj su vaše želje ostvarene i sada ih opet sa zahvalnošću možete živjeti... Ili drugim riječima, kad ste nabrojali sve na čemu ste zahvalni i to s radošću živite Bog vam je opet rekao "neka tako bude"... Bog/Ljubav/Izvor vam uvijek daje obilje, a vi birate čega, vi birate hoće li to biti obilje brige ili obilje slobode, kako? Svojom mišlju, riječju i djelom...





Postoji jedna bitna stvar, sebe i Boga ne možete prevariti (Bog je u vama,u svima nama). Sve dok ne težite balansu svih segmenata vašeg života, sve dok ne težite jasnoći postojanja nećete imati slobodu. Jer jednom kad vam postane jasna vaša suština, tek kad počnete živjeti iz svoje inspiracije, tek tada uistinu spoznajete balans u vama samima a time i van vas jer svijet koji vidimo je naš odraz.



Ako je svijet naš odraz onda ono što je u nama manifestira se na van..Obratite pažnju kakvo vam je okruženje na poslu, što se vrti na radiju dok vozite automobil, susrećete li raspoložene i nasmijane prolaznike i znat ćete služe li vam vaše misli...



Zapamtite, samo iskreno "hvala" vibrira najvišom vibracijom <3



Sve ovo je dokazao Masaru Emoto u svojim istraživanjima vode i kako ona odgovara na riječi koje su joj upućene.
Proučavao je kako se molekularna struktura vode mijenja na određenu pjesmu, određenu riječ.




Voda odgovara na emociju, na riječ, tj. na njihovu vibraciju.
Isto tako i voda u nama odgovara na volim te i na hvala i na svaku izgovorenu riječ i svaku misao...
Zato birajte svoje misli jer to što vam se vraća za uzvrat je zapravo ono što istočnjačke religije nazivaju karmom...



Osim toga, držite li u sebi zamjeranje ili želju za osvetom isto je kao da ste popili otrov, a čekate da taj kome želite loše, nastrada... Sve što date primiti ćete...



Ne znači da trebate trpjeti, to nikako. Želite li otići iz negativnog, dovoljno je biti u miru, u vjeri da se sve događa s razlogom i već samom zahvalnošću i fokusom na ono dobro u vašem životu, vibracija vam raste i stvari se poslože tako da vi ne morate više svjedočiti onome što ne želite.
Produbljujete li neki konflikt, fokusirate li se na to konstantno samo to ćete i živjeti, obilje toga na čemu vam je fokus, no prebacite li fokus na željeni ishod, sve se mijenja, u vama i time i izvan vas.
Tako spoznajete da, zapravo, ništa ne morate...
Bolje je reći "NE" nečemu śto ne želite iz srca, nego lagati sebe i druge i to učiniti bez srca.
Bolji ste čovjek i za sebe i za druge kad volite sebe i naučite reći "ne".



Kada naučite reći "ne" tada znate da ste zavoljeli sebe..a tek tada kada pronađete ljubav u sebi možete davati ljubav jer kako ćete dati neśto što ni sami nemate?....


Kako biti zahvalan?

Da biste bili zahvalni potrebno je vjerovati.



Vjerovati da se sve događa za vaše dobro i veće dobro i da širu sliku ne vidite, ali znate da je ona sastavljena od više puzli i da je sklapanje te slagalice proces...Možda je trenutno teže shvatiti zašto se nešto događa, ali Vam već sutra može biti jasno u koliko u vjeri zadržite fokus na cilju..



Samo vjerom ćete se učvrstiti i kada jednom vidite tu širu sliku, shvatit ćete da ste i na toj zahtjevnoj puzli mogli biti zahvalni...

.....Starac je uzgajao konje, jako ih je lijepo tretirao i volio, no netko je ostavio kapiju otvorenu i konji su pobjegli. Cijelo se selo okupilo žaleći starca „kakve li nesreće“, a on je samo mirno odgovorio "nesreća ili sreća, Bog će znati"... Zatim su divlji konji protutnjali kroz selo i zaustavili se tik do starčeve kuće, sin ih je utjerao na mjesto gdje su bili nekada njihovi konji, opet je selo došlo i komentiralo "koja te sreća snašla", starac će mirno "sreća, nesreća samo Bog zna"...Sin uzjaha konja i krene jednog po jednog krotiti, zadnji je konj bio zahtjevniji i zbacio je mladića te je mladić slomio nogu i selo ovaj put reče "Ajme nesreće, starče", a starac će mirno "nesreća, sreća, Bog zna"... Za nekoliko dana u selo je došla vojska i pokupila sve mladiće osim njegovog sina koji je imao slomljenu nogu, što mislite što je reklo selo?



Probajte se s vjerom prepustiti, u situaciji kad ne vidite izlaz, prepustiti se s vjerom u Božje ruke i svjedočit ćete čudesnom razvoju situacije..
Ne morate baš sve nastojati kontrolirati, otpustite, vi pratite svoj osjećaj u trbuhu, ako on nije dobar, mijenjate misli.

Nikada problem i rješenje ne mogu biti na istoj vibraciji pa probajte u situaciji koja vas muči reći sebi "svaka situacija ima rješenje i ja ga pronalazim s lakoćom, sve se događalo za moje najveće dobro, moj mir ima rješenje za svaki problem"...




Dobro je pisati dnevnik zahvalnosti, pišite na čemu ste sve zahvalni, pišite odmah po ustajanju jer po jutru se dan poznaje ;-)

Ako sada mislite, ali na čemu da se zahvalim?
Ja ću vam olakšati s par pitanja:

Vidite li svijetlost koja dopire kroz prozor?
Znate li da ju netko ne može vidjeti?

Imate li zdravlje?
Znate li da netko moli za zdravlje?

Imate li krevet?
Znate li da netko spava na klupi?

Imate li hranu na stolu?
Znate li da netko sada moli za hranu?

Imate li dijete?
Znate li da netko jako želi postati roditelj?

Imate li posao? Netko nema

Ne radite? Netko bi sve dao za slobodno vrijeme koje vi imate....mislim da ne moram dalje

E tako ...sada kad ste to riješili možete krenuti u svoj dan...
Da...kad promijenite pogled na život, vaš se život počinje mijenjati....

Postanete li mrzovoljni kroz dan i počnete gunđati, znat ćete da nitko drugi nije odgovoran već ste samo nezahvalni...Imate izbor, zar ne?

Postoji nešto što je izrazito bitno, a to je naučiti biti sa samim sobom... odvojiti za sebe bar 15tak minuta za tišinu...utišavajući um možemo spoznati tko smo zaista...

Kratka vježba: zamislite da sjedite na klupi i gledate u rijeku na kojoj plove razni brodovi, ima ih puno , e sada zamislite da su Vaše misli ti brodovi...Pustite ih neka prolaze i nemojte ih analizirati...Samo ih pustite i vrlo ćete brzo uvidjeti u tišini da vi zapravo niste vaše misli..
Spoznajom da vi zapravo niste onaj vrtlog misli koji se vrti po vašoj glavi, već ste vi onaj koji ih zapaža...Vi ste onaj koji JE i bez misli i s mislima ste ovdje i sada jer samo je sada ono što uistinu jest..Puno "sada" čini ovaj život..



Što to znači? Zapravo uvidom u ovu istinu vi shvaćate da sami možete birati što ćete misliti... A osjećaj u trbuhu reći će vam jeste li na dobrom putu tj. mislite li ono što vam se sviđa i što želite kreirati ili ono što ne želite dovesti u svoju realnost. Svoje realnosti kreiramo sami pa ako vam se ne sviđaju vaše misli, samo ih mijenjate za one koje vam služe, za one misli više vibracije.
Možete mijenjati svoju vibraciju npr. nabrajajući na čemu ste sve zahvalni :-)...

Bez zahvalnosti nema napretka na ovom putovanju života, zato budite zahvalni & stay tooned to Love <3

13.03.2016. u 19:09 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Studeni 2016 (1)
Lipanj 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Veljača 2016 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Istina je ljubav.....



Istina je da se sve događa s razlogom, u pravom trenutku za nas, onda kada povjerujemo da smo vrijedni toga što tražimo.
Povjerujemo li, započinjemo putovanje života, najvažnije putovanje za svakog čovjeka, putovanje unutar sebe.
Dijelim s vama svoj osjećaj života.Ne dijelim savjete niti upute jer to će svatko pronaći za sebe, samo treba pratiti putokaze i slušati suptilni šapat svoje duše:
"Ti si ljubav koju tražiš" (Rumi) <3


Linkovi