sedmodnevni spiritualni program

02.10.2006., ponedjeljak

UTORAK: TAROT

03.10.2006.g.

VITEZ PEHARA



Ovo je romantična muška figura, on je sanjar, možda zaljubljen, rastrešen, s više mana nego vrlina, ponekad predstavlja muškarca koji se ženi iz interesa ili ostavlja za sobom slomljena srca jer ne preuzima odgovornost, karta je vezana za vijesti, putovanja, nevjeru, prevaru i lopovluk.

Dolazak, približavanje, spoj, lijenost, sporost uma ili lakoumnost, avanturist (možda i srcolomac), hazarder.



Imam važnu obavijest za sve zainteresirane!!!!!!!!!!


Najava organizatora:

Predstavljanje meditacije Vipasana

U tradiciji Sejadji U Ba Kina, po ucenju S.N. Goenke

Vipasana je jedna od najstarijih tehnika meditacije u Indiji. Davno izgubljena za covjecanstvo, ponovo je otkrivena od Gotame Bude prije vise od 2 500 godina. Rijec "vipassana" znaci "vidjeti stvari onakve kakve one zaista jesu". To je proces samoprociscavanja putem samopromatranja. Pocinjemo s promatranjem prirodnog daha da bismo koncentrirali um. S izostrenom svjesnoscu nastavljamo s promatranjem promjenljive prirode tijela i duha i dozivljavanjem univerzalnih istina prolaznosti, patnje i nepostojanja ega. To ostvarenje istine uz pomoc neposrednog iskustva je univerzalni lijek za univerzalnu bolest - ljudsku patnju - i nema nikakve veze s bilo kakvom organiziranom religijom ili sektom. Iz tih razloga ovu tehniku moze slobodno prakticirati svatko, bez obzira na rasu, klasu ili religiju, na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme i ona ce se pokazati jednako korisnom za svako ljudsko bice.

Vipasana je samo za "zestoke cure i decke" jer proces samoprociscavanja kroz introspekciju nije nikada lak i treba vrlo ozbiljno raditi. Svojim osobnim naporom ucenik dolazi do vlastite realizacije. Nitko drugi ne moze raditi za njega. Zato ce ova meditacija odgovarati samo onima koji zele ozbiljno raditi i postovati disciplinu koja je u stvari samo za njihovo vlastito dobro i zastitu. Pravila i propisi su integralni dio meditativne prakse. Obavezni pocetni tecaj traje punih 10 dana a provodi se u sutnji, tj. "plemenitoj tisini". Dnevno se sjedi u meditaciji 11 sati od 5 ujutro do 9 uvece s prekidima za vegetarijanski obrok i odmor.

Vipasana je veliki izazov za svakog na duhovnom putu ali su i njeni ciljevi visoki: najvise duhovno ostvarenje - ostvarenje potpune slobode i prosvjetljenja. Njen cilj nije da jednostavno lijeci tjelesnu bolest iako se kao sporedni proizvod mentalnog prociscavanja mogu izlijeciti mnoge psihosomatske bolesti. Ustvari, vipasana eliminira tri uzroka svake patnje: zudnju, odbojnost i neznanje. Ako Vipasanu redovito prakticiramo, ona nas oslobadja napetosti nastale u svakodnevnom zivotu jer razvezuje cvorove vezane starom navikom neuravnotezenog reagiranja u prijatnim i neprijatnim situacijama.

Ovu Budinu tehniku predstavit ce nam na hrvatskom jeziku Natasha Frykman iz Svedske koja je dosad "sjedila" u meditaciji 16 puta po deset ili trideset dana u Vipasana centrima sirom svijeta! Prikazat cemo vam kratki dokumentarni film o Vipasani i radu duhovnog ucitelja S. N. Goenke a zatim dati i prakticne informacije o svemu sto bi vas zanimalo. I jos nesto, pocetni tecajevi su potpuno besplatni jer samo "stari" studenti mogu dati dragovoljni prilog kojim se onda omogucava drugima da i oni po prvi puta dobiju ispravan uvid u meditaciju kojom se prosvijetlio sam Buda.

Ako odlucite doci na predstavljanje, molimo vas da nas o tome obavijestite kako bismo vam mogli, zbog ogranicenosti prostora, osigurati mjesto u srijedu ili cetvrtak.

Hvala unaprijed

i lijep pozdrav,

Mirjana Gračan


Nataša Frykman Mijić -Predstavljanje meditacije Vipasana
Organizator: Mirjana Gracan
Mjesto: Jabukovac 15 (prizemno lijevo), Bus 102 i 105 s Britanskog trga
Vrijeme: 4. i 5. listopada od 18:30 do 20 h
Cijena: ulaz slobodan
Informacije: 091 567 7147, mirjana.gracan@zg.t-com.hr


- 22:36 - Komentari (61) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga