Indijanka vegetarijanka

16.12.2010., četvrtak

Corinne Hofmann: 'Bijela Masajka'

Odličan roman temeljen na stvarnim događajima iz života Švicarke koja zbog ljubavi ostavlja zaručnika i posao u Švicarskoj te odlazi u Keniju i vjenča se za pripadnika naroda Masai. U početku sve izgleda romantično i idilično, par dobija i kćerkicu, ali s vremenom sve pada u vodu. On je bolesno ljubomoran i čim ona progovori s nekim napada ju da ga je prevarila. Na kraju Corinne na prijevaru odlazi u Švicarsku sa svojom kćerkicom.

Knjiga odlično ocrtava život u Keniji. Kada sam završila čitanje knjige bila sam tužna što nema još! Ista autorica je napisala još dvije knjige na istu temu, koje govore o povratku u Švicarsku te o povratku u Keniju nakon 14 godina. Itekako bih ih voljela pročitati. Prema 'Bijeloj Masajki' je snimljen i film kojeg bih također voljela vidjeti.

Neke činjenice iz knjige su dakako šokantne. Primjerice kada se par vjenča, kod Masaija je običaj da se mladenki odstrani klitoris.

Nadalje, kada kolju životinje, najčešće koze, ali i volove, kolju ih na neki poseban način tako da gurnu nož u grljkan (užasno!!!), skupljaju krv i onda je piju. Kada previše popiju padaju u delirij. Tako je opisano pijenje krvi jednog ratnika kojem je počela izlaziti pjena na usta jer je popio previše krvi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.