Indijanka vegetarijanka

02.10.2010., subota

Svjetski je dan farmskih životinja

Svjetski dan farmskih životinja obilježava se 2. listopada, na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija kako bi se skrenula pozornost na patnju više od 50 milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. Obilježava se od 1983. godine, kada ga je lansirala neprofitna organizacija FARM (Farm Animal Rights Movement).

Ovome dodajem kako je nedavno obilježena 30. godišnjica djelovanja PETA-e. 'Stanite i razmislite. Sve je poruka. Što jedete, što oblačite, odlakle dolazi to što kupujete i najvažnije – koliko je neka životinja morala patiti kako biste vi mogli nešto konzumirati. Vrijeme je da zastanete i razmislite', kažu u PETA-i.

Također, ističem i ono što je rekao Donald Watson, suosnivač Veganskog pokreta u Engleskoj još davnih četrdesetih godina 20-og stoljeća: 'Možemo jasno vidjeti da je naša civilizacija zasnovana na masovnom izrabljivanju životinja, jednako kao što su prošle civilizacije bile zasnovane na izrabljivanju robova…'

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.