Gluposti i ostale zanimljivosti kod Njuškala.

nedjelja , 31.08.2014.

Danas vam donosim oglase sa Njuškala, koji su prilično zanimljivi po opisu, ili po stvari koju prodaju, ili bilo što drugo. Sami ćete ubrzo shvatiti o čemu je riječ.







Ovaj nam neka bude zadnji. (Link vam je ovdje.)

Ako se izbriše, tekst vam je ovakvi.

"Teška srca (i pritom se ne zaje*avam) prodajem svoju bebicu; dečkića teškog 3.000 kn i starog 2 i nešto sitno godina. Smeđe je boje, ime mu je Asus, iz dobrostojeće K53 s porodice je, zdrav je, cijepljen AVG-om protiv bolesti, uredno sam i redovito brinuo o njemu. Inteligentan je (Intel i5 - quadcore procesor kojemu jezgre rade na 2.3 GHz), ima odličan vid (NVidia GeForce GT 520 MX - 1GB grafička kartica sa najnovijim driverima), memorija ga perfektno služi (Western Digital HDD, 500 GB i vrti se na 7 200 RPM-a), i evo obećaje sa rukom na srcu da neće štekati i da će pametno koristiti ugrađenih 4 GB RAM-a.
Pa evo malo i opisa.
Kamera:
Mali je špijun. Kamera mu je odlična i po noći, ali na danjem svjetlu je gotovo pa HD (720p) iako ima samo 2.0 Mpix.
Ekran:
LED, 1366 x 768 pixela, ultra tanak i brine se za vaše zdravlje. I nakon 30 sati uzastopnog rada (ponekad 5 minuta izbivanja dok si kavu složim) vas ne bole oči, gamma zračenje je svedeno gotovo na nulu.
Tipkovnica:
S obzirom da sam cijelo vrijeme dok sam se u ove dvije godine igrao s njim koristio vanjsku tipkovnicu i miš kao igračke, tipkovnica je savršena i ne šteka, nije izlizana i ne plače na pritisak.
Ugrađeni zvučnici:
Ima ih 5, ne trešte, sviraju kristalno čisto, bass zna pošteno udariti, a kad slušaš Mozarta, imaš osjećaj da ti lupa po klaviru kao da ti je na pola metra udaljenosti.
Portovi:
USB 2.0, dva komada, 3.5 mm jack-ovi, HDMI, USB 3.0, LAN port, napajanje i VGA utori su odlični. Spojiš i sve radi. Cakleno ^^
DVD čitač:
Moj (uskoro ne više moj :( ) mali je i dobar kuhar. Ima pržilicu za CD i DVD, radi odlično, samo nekad i nekad treba malo ulja. Preporučujem maslinovo. Ako nemaš, može i ono za mašinu auta.
Baterija:
Aham, da. Ima i bateriju koju sporo troši, pa se s ovim mezimcem možeš igrati i kada nisi kod kuće. Iziđeš u šetnju, odeš u sumnjive radnje noću ili na neku pijanku, poneseš ga i igrate se. :).
Sveukupni izgled:
Na ljestvici od 1 - 10 bih mu dao 9.58 iz razloga što ne znam, glupo mi je napisati 10/10. Ispast će da ga hvalim. Uopće ne.

Od igračkica ima Windows 7 Ultimate 64 Bitni na engleskom, ali sa hrvatskom tipkovnicom i slovima (obožava ga), Google Chrome, Viber (inače na mobitelima kao messenger), Bluetooth i jedan mali program za spremanje screenshot-ova s kojim bi i Ava Karabatić znala spremiti sliku ekrana bez fotoaparata.

Igrice? Osim onih ''Ubij Bože dosadnih'' ima i NFS Shift 2 Unleashed, World of Tanks i ništa više. E sad, koju god da instaliraš, radit će odlično. Te dvije na full detaljima ovaj malac vrti na ~45 - 60 FPS-a.
Nedavno je istekla garancija od dvije godine i evo, jedini problem je bio hard disc (neki kineski ili taj kosooki) koji je riknio mjesec dana nakon isteka te iste garancije. Znam, bio sam ljut. Jako. Ali sam mu kupio novu igračku, WD 500 GB koji ima 1 800 okretaja više nego stari, pa je Asus pokazao oduševljenje time što je Windowse instalirao za nekoliko sitnih minuta.

Neke sitnice:
Ploča na koju se stave ruke dok radiš je od nekog čudnog materijala koji se ne grebe i ne grije. Ljeti na +40 °c je hladan kao srce moje bivše, da se smrzneš. Hlađenje mu je oke, radi, hladi, ne čuje se, milina jedna.
Ima numeričku tipkovnicu (ona desno od normalne, sa brojevima... i znakovima /*-+,), termička pasta koja ima zadatak da ne zagori koji dio je mijenjana prije 2 mjeseca čisto radi reda, zlu ne trebalo.
Punjač: Ima i njega, radi, znam to po tome što svijetli plava lampica na njemu, na onoj pola kile teškoj cigli i koja me znala naživcirati noću kad ju ne okrenem prema podu. Osvijetli cijelu sobu 5 x 5 m i visoku, onako... Dosta visoku.
Wallpaperi iliti pozadine... Ima jedna mapa sa slikama BMW-a, razni modeli, 47 slika koje se mijenjaju svakih 10 minuta. Ako voliš fau-vea, onog trećeg švabu sa 4 prstena ili nešto drugo, skidaj si sam slike. Ja volim BMW. Amen!

Ukoliko vam se malecki Asus (sa 15.6 inčnim ekranom) sviđa, hoćete ga kupiti od mene i imate 3 000 kn viška ili predodređeno za medeno lijepu bebicu izvaganu na 3 720 gr., javite mi se na broj iz oglasa, na mail ili pošaljite brzojav sa novcima na moju adresu.

S poštovanjem, Marac.

p.s. Ne prodajem bebu! Laptop prodajem. Imam 21 godinu, ne planiram pelene kupovati. Laptop je u prvom naletu skuplji, ali beba je na dvije godine i dalje skuplja kojih nekoliko tisuća €vrića. Ne uvaljujem bebu. Nemam bebu! Ne želim bebu. Ne još!"




Nepismenost naroda i ostale čarolije plakata

subota , 30.08.2014.

Danas donosim slike, koje će vam pokazati kako hrvatski narod (možda nije samo on u pitanju ovdje) i ostali narodi s njim mogu biti nepismeni. Možda će se postaviti tu i kakva druga slika koja nema veze s nepismenošću, no, kako god, uživajte!

Dok novinski naslovi postanu zanimljivi

petak , 29.08.2014.

Novinski naslovi nam daju prvu impresiju kakva će vijest biti. No, što ako ti naslovi postaju dezinformantni, no u drugu ruku tako dobri, i tako smiješni da se to jednostavno da zabilježiti.

U sportskoj sekciji nepoznatih novina naslov je glasio :

"Ricky Williams krivi marihuanu zbog pozitivnog testa za doping."

No, bio je tu još njegov citat, koji je, štoviše, bio interesantan.

"Pušio sam marihuanu iako sam znao da nisam trebao pušiti marihuanu."


Ermmmm...


Na stranici usatoday.com imate priliku vidjeti naslov:

"Majka uhićena nakon što je pljusnula krivog dječaka."

Ovdje možete vidjeti vijest.



U "Večernjim vijestima Manchestera"

"Muškarcu ukrali noge : uništili mu san o vjenčanju."



Mnogo tabloida, no NME ću izdvojiti:

"Američki koledž je bio prisilan maknuti malj, jer previše učenika pokušava imitirati Miley Cyrus."

Vijest vam je ovdje.



Žurnal Sjevernog Devona:

"Pijanac zapalio vreću kikirikija, i onda je počeo voditi ljubav s kolima hitne pomoći."



Daily Mail i ostale novine:

"Policija je istraživala scenu ubojstva 8 sati, tako dugo dok nije saznala da je ovo scena horor filma."

Nije to što sam napisao, ali to vam je vijest.



Independent:

"Operna pjevačica ne može prestati puštati vjetrove poslije operacije. Izgubila je posao."

Vijest.



Škotske novine:





Jeste li ikada čuli za ove pjesme?

četvrtak , 28.08.2014.

Danas vam donosim pjesme za koje ste sigurno čuli u filovima, serijama ili gdje drugdje, no nikako tu pjesmu niste mogli naći. Valjda ću vam pomoći pronaći onu genijalnu pjesmu s filma ili čega već.

"Misirlou" je instrumental koji je svirao u mnogim filmovima, poput francuskog "Taxi" ili "Pulp Fiction".



Kako god, to nije original, nego je to grčka pjesma iz 1927.



A poznati Daleov rif je završio u pjesmi Black Eyed Peasa...




Ova pjesma je korištena na animiranom filmu "Madagaskar", no možete još vidjeti i performansu na Olimpijskim igrama 2012.




Top Gun!




Ili ova...grčka, korištena u više filmova.




Ma sigurno je znate, previše poznata da bi vam je pobliže trebao objasniti.




Armenija...dobro poznata skladba...




Dio poznatog "Peer Gynta" nosi i ovaj dio...




Moram i ovu, vjerojatno je znate, no nevermind, ipak vrijedi je staviti u ovu kompilaciju.




"La Bamba" je poznati hit ovog mladog Ritchieja Valensa.




Na RTL-u 2 ste imali prilike vidjeti najavu za "Gretine Dnevnike" - ovo je pjesma.




Poznata disko tema, no ne samo pjesama, već i filmova.




Također, "badass" pjesma, nikad previše poznata...




Famous Joan Jett!




Pjesma na kraju "Mr. Beanovih praznika"




Ne znam otkud je najpoznatije korištenje te pjesme, no ja sam je prvi put čuo na Cartoon Networku.




Nije pjesma toliko poznata...



...koliko njen remiks.




Pjesma je s neke reklame, no koje?




Kladim se da ste više puta čuli ovu pjesmu...




Možda ste i ovu čuli...




Bend je kratko trajao, no pjesma će ostati vječno...




Pjesma postala popularna više puta...




Nisu svi upoznati s ovom skladbom, no, vjerujte, čuli ste, više puta za nju.






Moj omiljeni citat

srijeda , 27.08.2014.

...je, ovaj...pa zato i vas potičem da napravite isto: budite sretni!



(2 posta su mi se slučajno izbrisala, nisam imao živce pisati 3.)

Koji je vaš omiljeni citat? Napišite ga na svoj post, ili u komentare!

The Fratellis - Costello Music - recenzija albuma

utorak , 26.08.2014.

Mislim da ću s nekvim ovakvim nastaviti, no još nisam siguran o svemu. Bilo kako bilo, danas ću (opširno) iznesti svoje mišljenje o albumu Fratellisa, "Costello Music". Meni je on prilično dobar album, no reći da je samo dobar nije smisao pisanja recenzija albuma.

Prvo ću početi s coverom albuma, koji podsjeća na zlatno doba burleske (?) ili čega već u Americi. Možda lagano podsjeća na to šminkersko doba SAD-a, 50-e, viski, gramofon i plesačice burleske. Cover odgovara pjesmama koje se nalaze na albumu. Tako da nisu promašili mnogo s coverom. Cover inače izgleda ovako:



Prva pjesma - "Henrietta" već otkriva da tu ima neke veze s burleskom i 50-ima. Tako su se obično pjevačice burleske zvale. Ili Chelsea, koja je u istoimenoj pjesmi "Chelsea Dagger" s istog albuma. No, o njoj ćemo kasnije. Pjesma djeluje prilično dobro kao opener, zapravo, odličan je opener. Da je bar Jon Fratelli na bilo kojem koncertu potaknuo publiku da skaču na tu pjesmu, vjerujte mi, kao i Foo Fightersi bi se osjetili na seizmografu. Pjesma ima "ušminkani" štih, pod to mislim savršeno uštimane gitare, bubnjevi i bas. Lagano me podsjeća na Hivese, no oni nemaju dionice trombona unutra, a njih možete čuti kroz cijelu pjesmu. Tu Fratellisi lagano iskaču iz svojih korijena indie rocka, no to je ok, nemam ništa protiv dodavanja malo garage rocka i stila kojeg inače koristi Mika. Onaj libanonski pjevač, pjeva "Rain", "We Are Golden" i "Grace Kelly" Kako god, "Henrietta" je jedno od boljih openera po albumima koje sam slušao, ne samo od Fratellisa, već i od ostalih izvođača sličnih žanrova. Uglavnom, pjesma je poletna, živahna, i da su Fratellisi u verziju uživo ubacili i uključivanje publike, vjerojatno bi bila hit.

Sljedeća pjesma je "Flathead". To je 2. pjesma na albumu, s prilično nerazumljivim naslovom, no na albumu će biti još takvih pjesama. Ne tako poletna i ritmična kao "Henrietta", nema pjesma neke specijalnosti, no još uvijek bi bila nevjerojatna na koncertima. Možda bi valjala u nekoj sredini, kao osrednja pjesma, no nije negdje za početak, da slušaoce uvjeri kakav je to album. To je dobar album, ali s definitivno krivim poretkom pjesama, no ne protivim se mnogo toj pjesmi. Počinje neuvjerljivo, no cijela pjesma se isprepliće s raznim indie i country elementima, te na kraju ovo ispada da su se opet u ovoj pjesmi Fratellisi lagano odvojili od svojih indie rock korijena. No, opet, nije to ništa strašno, ne zamjeram im, ipak je cilj jednog albuma da ljudi pokažu što znaju.

Onda ide i 3. pjesma - "Country Boys and City Girls", koja počinje lagano, no kao i kod 2. pjesme, sve se počinje ispreplitati na sredini i kraju pjesme. Nijedna pjesma im ne ostane u istom tempu cijelo vrijeme, kao, npr. Good Riddance (Time Of Your Life) od Green Daya, ona cijelo vrijeme ostaje ista. Jon Fratelli u ovom prvom dijelu pjesme pjeva kao i na prijašnje dvije pjesme, no na drugom dijelu se primijeti lagana distorzija glasa. I opet se pojavljuje trombon, kao i u "Henrietti". Oba dvije su napisane na isti štih, no NIKAKO nisu iste. Vjerojatno ćete me razumijeti što govorim. Ili?

Dvije pjesme, to jest, 4. i 5. pjesma su njihove najveće uspješnice i to vidim s razlogom. Prva (četvrta, to jest) je "Whistle For The Choir", pjesma koja je ljubavna, izražava svoje osjećaje, što Jon pjeva vrlo osjećajno, za razliku od ostalih pjesama na tom albumu i cijele diskografije Fratellisa. Na početku se pojavljuje akustična gitara, i nježni vokali Jona. I onda se tek pojavljuje gitara, ali ne distorzirana, nego nježna, kao i gitara Cheta Atkinsa iz 1950-ih, ili bilo koje pjesme koja je 1950-ih imala gitaru uz sebe. I onda se pojavljuju bubnjevi, i drugi instrumenti koji nisu istaknuti, no zajedno upotpunjavaju jednu lijepu nježnu pjesmu, koja tek kasnije dobiva neki oblik rokerske balade, ali ne kao "Stairway To Heaven" ni bilo koja od Scorpionsa, nego nešto potpuno novo, što nema u indie rocku, on nije poznat po baladama. I ne završava tužno, doduše ne znamo kako završava, ali se vjerojatno može protumačiti kao balada. Uglavnom, Fratellis nema mnogo balada, ali kada imaju, onda pogode u srž.

Sljedeća pjesma se potpuno razlikuje od svoje prethodnice, vjerojatno najpoznatija pjesma Fratellisa, "Chelsea Dagger". Tu ima neka veza s privatnim životom glavnog pjevača i gitarista, Jona Fratellija, jer je ime njegove žene (doduše ne pravo, nego kao plesačica burleske) Chelsea. Iako su mnogi sve to povezivali s popularnim "chelsea grin" smiješkom, koji ubojice rade žrtvama (možete potražiti, ne vjerujem da sam dobro rekao ili objasnio), ja ipak vjerujem da to ima nešto s njegovom ženom. Pjesma je isto, kao i većina albuma poletna, nešto slično kao i "Henrietta", te na razumijem zašto one dvije nisu postigle isti uspjeh. Sve počinje s bubnjarskom dionicom, a kasnije se ubacuje i bas, te je bas dionica u toj pjesmi meni jedno od najboljih koje sam čuo. Pod to mislim kako je zabavna, ne kako bi basist pravu dionicu trebao svirati s rukama, nogama i kardiovaskularnim organima. I onda se umiješa gitara i tako sve počinje. No onaj početak, prije nego Jon sam počne pjevati, je meni bolje odsviran na gitari, pogotovo na Sziget Festivalu prošle godine. Uvjerite se sami da je bolje. Ili?



I tu možete vidjeti koliko se bubnjar zabavlja svirajući svoju dionicu, Jon još koliko toliko, ali basist je, tako, namrgođen, no mislim da i on uživa. Ili? Nego, vratimo se mi na studio verziju. Pjesma mi se sviđa, no definitivno je precijenjena, nije njihov vrhunac.

Onda se vraćamo na pjesme koje nisu dobile mnogo pažnje i pozornosti, no, još uvijek ih je vrijedno slušati. Poslije famozne "Chelsea Dagger" slijedi "For The Girl". Početak pjesme mi je definitivno jedno od gorih, zato jer je zvuk vodeće gitare iritantan, a ona u pozadini (možete je čuti na refrenu) je trebala biti više istaknutija, možda je i taj zvuk gitare trebao biti zvuk gitare na početku. I ne toleriram la-la-la, na početku, jedini takvi upadi na početku su mi dobri kod jedne pjesme : "Mrs. Robinson" od Lemonheadsa.

"Doginabag" je 7. pjesma, koja počinje s laganim rifom koji podsjeća na mješavinu ZZ Topa i Georgea Thorogooda, i ta pjesma je popraćena tim rifom. Kod gitare mi se čini da se koristi zvuk koji ima Jack White, tj. neraštimana, stara gitara i mnogo efekata koji tvore jednu jedinstvenu cjelinu. No, ima tu i čiste gitare, baš kao i u "Whistle For The Choir", no, nije istaknuta. Nije pjesma tako poletna kao i ostale koje su tu iznad, ustvari, nekoliko dionica je, no nije cijela pjesma, u jednom segmentu dobivamo samo tihu gitaru, što bi možda uputilo da ima pjesme neke elemente pjesme "Whistle For The Choir" ili možda obrnuto, no vokali Jona nisu tako nježni, podsjećaju na vokale Jamesa Browna ili Stevea Tylera. Naslov nema smisla, no nije to velika stvar kad vidite sljedeće naslove pjesama.

8. pjesma ovoga albuma je "Creepin Up The Backstairs", koja počinje fascinantnim, no bubnjarima neimpresivnim gitarskim solom, i onda rif, koji je prošaran kroz pjesmu vuče na jedan dio pjesme "Welcome To Paradise" od Green Daya. No, taj gitarski rif im je sve u toj pjesmi. Čak počinju i pjevati na to, kao da im je ponestalo originalnosti. Osim na početku ima neki malen, gitarski dio koji nije taj rif. I na kraju postaje sve brži, što je čudno, jer i u pjesmi "Welcome To Paradise" je također tako. Malo čudno, no ne mora opet biti teški plagijat.

Tu je i pjesma "Vince the loveable stoner". koja počinje tiho i polagano, no kroz pjesmu se otkriva tko su Fratellisi - tj. njihov zvuk, zvuk poput orkestra Briana Setzera. Opet, neka blaga agresija prošarava pjesmu, no nije to nešto...strašno. I onda počinje njihov breakdown, distorzija, bezosjećajni, no prihvatljivi vokali Jona, nečujan bas i bubnjevi koji se bude iz laganih u teške tj. zvuk im se mijenja - baš kao iz bubnjeva Meg White!

Lagana gitarska improvizacija nam donosi i sljedeću pjesmu - "Everybody Knows You Cried Last Night", koja se razlikuje od nje, te Jon zvuči kao da se dosađuje na zadnjim pjesmama. S par sinkopa na refrenu, pjesma je solidna, valjda je i zaslužila da ne dobije neku internacionalnu reputaciju, ove koje imaju su je dobile s razlogom. Pjesma je jednostavno, dosadna, pokušavaju je ubrzati u nekom segmentu, no ne ide im baš to.

Rif koji zvuči kao "Smells Like Teen Spirit" nas uvodi u pjesmu "Baby Fratelli", no pjesma se potpuno razlikuje od nje. Prvenstveno zato jer Grohl i Fratelli (bubnjar Fratelli) to jest nemaju iste bubnjarske dionice, i jedan frontmen se nije propucao (sad, je li se propucao, ili je Courtney bila dobra). Pjesma je prilično usporena, kao da nam govore da album dolazi k kraju. Jedna strana mene govori "NEEEEEEEEEEE, ZAŠTO JE GOTOVO?!", dok druga strana mene govori "YES." Možda druga strana to govori zato jer su pjesme - što dalje, to dosadnije?! Možda će mi 12. i 13. popraviti dojam.

Nek mi popravi ova pjesma dojam : "Got Ma Nuts From A Hippy". Nesmisleni naslov, opet mi pokušava pokvariti raspoloženje, ali tek sam kasnije saznao da "got ma nuts" u škotskom znači "imati spolni odnos", pa mislim da i ova pjesma, kao i "Whiter Shade Of Pale" ima isto značenje. Samo što mi je "Whiter Shade of Pale" bolja. Što po fascinantnim Hammond orguljama, a što po ostalim. Ova pjesma, predzadnja od Fratellisa mi je solidna, samo to slušanje albuma želim privesti kraju.

I na kraju, zadnja je "Ole Black 'N' Blue Eyes", koja je tiša od svih ostalih, nešto kao "Whistle For The Choir", no ta je malo tiša. Ne ostavlja mi nikakav dojam da je kraj albumu, ustvari ostavlja, ali ni približno takav kakav ostavlja, recimo Oasis, i ima onaj dosadan završetak gdje pjesma polako postaje tiša. Ali, pjesma je bolja od ostalih, zapravo, 2. najbolja, "Whistle For The Choir" je prva najbolja.

Malo se čudim kako su Fratellisi indie rock. Više bi rekao da su nekva nedokazana stilska kopija Briana Setzera i njegovog orkestra. No, neću ih opet tako popljuvati. Kroz cijeli album je prošaran Fratellijev virtuozitet, i doista mnogo zna s gitarom, no album kvare njegovi bezosjećajni vokali, osim na "Whistle For The Choir", koji mi zvuči kao pjesma za koju se Fratelli specifično potrudio, a i njegovi vokali postaju sve bolji i bolji, vidio sam nastup na Sziget festivalu, i to mi je bilo dobro uvjerenje.

Na YouTubeu komentari variraju o njihovim pjesmama, zato su tu komentari "Pjesma mojeg života" i ostala, da ne budem prost, iživljavanja kako 12-godišnje curice vole taj bend, no poslije će ga ostaviti, ili gramatičku miliciju možete sresti tamo, do srca, smajlića, uglavnom, razni su komentari na Fratellise - no većinoma ih je pozitivno.

Albumu dajem 3,5 od 5.

Svoja mišljenja možete uvijek pisati u komentare.

Peace & Love & Anarchy & keep believing in reunion of Led Zeppelin,
Kristian

Oasis - What's the story? (Morning glory) - recenzija albuma

ponedjeljak , 25.08.2014.

Evo me, vratio sam se! Nije mi baš za odmor. Možda netko želi čitati moje stvari ovdje. Danas ću se baciti na nešto što se još nikada nisam - recenzije albuma. Potaknut onima vrlo dobrima u Rolling Stoneu, i ja ću pokušati nešto učiniti, nešto slično tome.

Ovo je cover albuma Morning Glory (tako ga u većina slučajeva ljudi zovu, pa ću i ja pokleknuti pred većinom)



Samo jedna zanimljivost, ulica je "Berwick Street" koja se nalazi u četvrti Soho, u Londonu. Ovako ona izgleda danas.



Ovaj album, potpuno nov britanskoj i svjetskoj javnosti je izdan 1995. Oasis je tako započeo potpuno nov pokret, potpuno novo, nešto kao novi žanr. Ladies and gentleman, tako se radio britpop, koji je mizerabilno propao niz godine, no nećemo se previše mučiti s tom temom.

Iako je Britpop već prije imao neku reputaciju, nije to bilo ništa dok se nisu pojavili Oasis i Blur. Britpop je onda bio poznat po mnogim kontroverzijama koje se nisu dešavale zbog kritike ljudi na taj žanr, nego zbog bendova koji su radili britpop. To su prvenstveno bili Oasis i Blur. Sve njihove prepirke je započeo Noel Gallagher, koji im je poželio da "dobiju AIDS i umru". Tek im se kasnije ispričao, no ne zbog toga jer im se htio ispričati, nego zbog toga jer se ne smije šaliti s AIDS-om. No, tek kasnije, 2013. je svirao pjesmu "Tender" s pogodite, članovima Blura, točnije, to su bili Graham Coxon, Paul Weller i Damon Albarn. Liam se zgrozio na to. Iako je Blur bio uspješniji u dobima britpopa, ljudi su Oasis bolje zapamtili.

Morning Glory počinje s pjesmom prigodnog naslova - "Hello". Pjesma ima previše gitarskih efekata, te mi ne zvuči kao da bi mogla biti uvodna pjesma. Možda bi mogla biti uvodna pjesma na koncertima. No, nikad nije. Zamijenile su je "Swamp Song" u početku, a kasnije i "Fuckin' In The Bushes". Možda bi pjesma bila bolja za staviti je negdje u sredinu.

Meni savršena uvodna pjesma je odmah poslije nje, "Roll With It". Možda lagano pjesma vuče na izležavanje, odmor i sve to, ali pjesma bi definitivno bila bolji opener od bilo koje druge na ovom albumu. Pjesma možda na neki čudan, ali očit način govori da postignemo ono što želimo, bez ikakvog srama. Pjesma je često korištena u montažama u kojim se Liam svađa s papparazzima, i u kojima jednostavno pukne. Katkad je isto to, samo s Noelom.

Onda kreće bezvremenska balada, jedno od najboljih balada modernog doba, ali i općenito. "Wonderwall". Pjesma s prilično jednostavnim akordima, jednostavnim vokalima, pjesma je sama po sebi jednostavna. Ali osjećaj slušanja je nevjerojatan. Liamovi vokali u studio verziji su nevjerojatni, no više preferiram dok tu pjesmu izvodi Noel uživo. Osim u slučaju na Glastonbury festivalu 2004. Onda je Liam pobijedio s vokalima. Tu se vidi da se Morning Glory razlikuje od Definitely Maybe ; jer su ubacili više klasike unutra, usporili su tempo, te je Morning Glory definitivno raskošniji od Definitely Maybe i svih ostalih radova koje je Oasis radio prije. Pjesma je sama po sebi, nevjerojatna, ovo je kratki dojam, mislim da ne treba reći više riječi o ovom remek-djelu Oasisa. Sama pozicija pjesme na albumu (3. pjesma po redu) je odlična, jer pjesma nije neki opener, ni završetak, nego je baš za neki dio između početka i sredine. Kao, OK, znamo da je opener završio, sada neka se pokaže u najboljem sjaju. I pokazao se u najboljem sjaju.

Poslije "himne mog života" kreće "Don't Look Back In Anger". Nisu ubačeni gudački kvarteti, nije ni tekst tako očit kao kod "Wonderwall", ali opet pjesma pobjeđuje na sve moguće karte. Početak pjesme jako podsjeća na "Imagine" od Johna Lennona, te to Noel Gallagher nije prešutio, nego je sam rekao. Kao da ga boli briga za to hoće li ljudi reći je li plagijator ili nije. Njegov veliki ego, zajedno s njegovim bratom Liamom, je zapravo doveo Oasis na vrh mnogih ljestvica. Nije ih briga što će ljudi reći. Klavir je odsvirao i ritam gitarist Oasisa, Paul "Bonehead" Arthurs, koji je bend napustio 1999. Oh, Gallagheri, ZAŠTO STE GA PUSTILI DA OTIĐE? Tehnički, kada je Bonehead otišao, sve je počelo ići nizbrdo. Tako da moja reakcija poslije dok je Bonehead otišao je bila... (kliknite sliku)



Nego, pjesma počinje ovom klavirskom dionicom i nemojte zaboraviti Gallagherov virtuozitet. Kroz cijelu pjesmu su prošarane njegove solaže, samo na nekoliko dijelova je istaknuta. On je i napisao, i skladao, i izveo ovu pjesmu, tako da ovdje, još jedno remek-djelo moramo pripisati isključivo Noelu. U međuvremenu, Liam na verzijama uživo ne mora raditi ništa, ili radi- grli basista, ili nekoga od članova s benda. Uglavnom, ova pjesma je poznatija s albuma, i vidi se razlog. Ističe se; pjesma im je vjerojatno 2. najpopularnija, poslije "Wonderwall".

"Hey Now" je lagano depresivna pjesma, no uklapa se u sredinu. Meni je to jedna standardna, spora pjesma. Jedna prosječna pjesma, opet s Noelovim umijećom gitare, i Liamovim vokalima, koji mi nisu pretjerano dobri u toj pjesmi, prvenstveno zato jer izgleda kao da se dosađuje pjevajući tu pjesmu. Pjesma lagano podsjeća na pjesmu istoimenog benda, i, pazite, s istoimenog albuma, a pjesma je "Some Might Say". Pjesma je spora, onako, je za slušati, nekako prosječna, iz nekog čudnog razloga me podsjeća na album "Warning" od Green Daya.

Sljedeća je "Untitled" pjesma koja nema naslov, a kasnije će biti poznata kao "Swamp Song", pjesma koja će im biti opener na turnejama do 2000. Ajde, barem da im je pjesma trajala minutu, ili da bi povezali ta dva excerpta (drugi je 11.). Ne sviđa mi se previše, doduše, sviđa mi se verzija na Earls Courtu 1995. Tako da je odličan opener za koncerte, nikakav za ovaj album, a i ne sviđa mi se što su ta dva excerpta stavili u taj album. Možda greška, ali ništa zato, onih 40 sekundi 1. excerpta kojeg sam čuo, pa, ok je, tako da neću to smatrati greškom, nego pogrešnim odabirom.

Poslije nje je (a, vidi čuda) i "Some Might Say", pjesma koja je, po mojem mišljenju, jako podcijenjena od sve biografije Oasisa. Ima nerazumljiv tekst. Često govorim to, jer mnogo pjesama Oasisa je pažnju dobilo zbog kompozicije, doduše ne zbog teksta. Ova pjesma nije dobila mnogo pažnje, ajde, recimo da je malo poznatija s tog albuma, ali mogli su i nju uvrstiti u taj red bezvremenskih dobrih pjesama. Noel Gallagher je sam priznao u "Večerima s Jonathanom Rossom" da pjesma nema značenja. Tekst je prilično nerazumljiv, ali preći ću preko toga, pa ću reći da je ova pjesma prilično dobra.

Tu je i 8. pjesma s albuma, "Cast No Shadow", koja je prilično umirujuća, te daleko različitija od pjesama koje se nalaze pred njima, tj. "Hey Now", "Unitled" i "Some Might Say". Prilično umirujuća pjesma, malo vuče na "No Surprises" od Radioheada. Tip pjesme koju bi pustili na zvučnicima napravljenim u DDR i slušali je, pokušajući se odmoriti uz buku bagera, pijući ledeni čaj od 45 kuna, i pogodite gdje? U Rogoznici.

Vraćamo se na rokerski štih s "She's Electric", doduše, pjesma nije tako "hardcore" kao što su ove koje imaju glasnu, distorziranu gitaru, jake bubnjeve, i moćan, ali i nečujan bas. Isto jedna od pjesama kojima je tekst nerazumljiv, a Gallagheri još duguju objašnjenje o čim je ta pjesma. Pjesma ima različite varijante shvaćanja : možda da je o spolnom odnosu, ili o djevojci s ADHD-om. Uglavnom, pjesma je...dosadna, ali i u jednu ruku zanimljiva, pogotovo zbog pokušavanja shvaćanja o čemu se ta pjesma radi.

Sljedeća je i sam naslov albuma "Morning Glory". Pjesma se zove, "Morning Glory". Tu se već vraćamo onim korijenima koji su počeli na prvoj pjesmi ovog albuma. Pjesma je također prošarana Noelovim gitarskim solažama, zapravo, kada malo bolje razmislimo, pola pjesama je tako, i na većina albuma bi to dosadilo, no na ovom sigurno ne dosađuje. Studio verzija je žešća, za razliku od verzije koju su svirali na showu Davida Lettermana. Ovo je možda rijetki slučaj gdje u cijelom albumu je pjesma koja se zove isto kao i album. Ili? Mislimda je ovakva pojava česta, ovisi o žanru kojim slušate.

2. excerpt Swamp Songa, možete vidjeti moje mišljenje na 1. excerptu, meni su isti.

I tu je velika završnica. Champagne Supernova. Po meni, najbolji završetak bilo kojeg albuma ikada. Lagano melankolična pjesma, koja, kao da podsjeća da svemu dođe kraj, no opet. TEKST. Noel Gallagher je rekao:

Pjesma ne znači ništa. Ako vam 25,000 ljudi pjeva taj tekst, svaki čovjek tu pjesmu tumači kao nekvo drugo značnje. Tako da meni pjesma ne znači ništa.

Što nam govori da si moramo sami postaviti značenje za tom pjesmom. Ja, osobno ne ludujem, ima li tekst značenja ili ne. Ja gledam ritam, ili to da su gitare naštimane, da sviraju svi zajedno, da ne svira svaki svoje. Premda nije tako za White Stripese, poštujem nenaštimanu gitaru Jacka Whitea. "Champagne Supernova" lagano podsjeća na "Bohemian Rhapsody" jer također ima svoje dijelove. No to ne radi Gallaghere plagijatorima, jer su dijelovi potpuno drukčiji od onih Queenovih. Mirni, tihi završetak dovodi ovaj veličanstveni album do kraja.

Zato mu dajem ocjenu 4,5 od 5. Pokušat ću staviti zvjezdice drugi put. Ali, sami ste vidjeli razloge.

P.S. U svoj box sam stavio kao jednu podršku za skupljanje novca za nevjerojatnog fotografa oboljelog od ALS-a, Anthonya Carbajala. Ako ste u bilo kakvoj mogućnosti, možete donirati. Nije prisila nikakva, nego samo obavijest.




Pauza.

nedjelja , 24.08.2014.

Uzeo sam pauzu, još 2 dana i vraćam se :)

Stej avesome,
Kristian. (ili The Page)

Glupa pitanja koja su zapravo pitali ljudi (feat. Viktoria, moja sestra)

petak , 22.08.2014.

Danas ću s svojom sestrom Viktoriom vam opet pokušati dočarati ljudsku glupost te ćemo iz duboke dubine dubokih dubinskih dubokih pretraživaća poput Googlea, Binga, Opere... Danas ćemo vam dočarati koliko ljudska glupost može doseći, te ćemo se izraziti tako pomoću pitanja.

Pa, krenimo!

Fender4l je pitao:

Moja djevojka je pustila vjetar dok smo se ljubili. Bi li trebao prekinuti s njom?



Nepoznata korisnica je pitala

Imala sam telefonski spolni odnos. Jesam li trudna?



Troll (očito je da se čovjek zezao, no postoje ljudi koji su stvarno to mislili. Ili?)

Pojavi li vam se žaruljica iznad glave ako imate dobru ideju? Ali, doslovno, žaruljica.



Agent orange je pitao

Imam 46 godina. Moja cura ima 8 godina. Je li nešto pošlo po zlu sa mnom?



Nine je pitala

Moj dečko i ja smo bijele puti, no naše dijete je tamne puti. Kako se to dogodilo?



Name and shame je pitao

Je li moj popis želja za Božić ok? Na popisu je bilo: Xbox 360, mir u svijetu, sve moguće igraće konzole (Nintendo, PlayStation, XBOX), ljubimci (pas, zmija, gušter i merkat), automobil, Rolexov sat, dijamati i dragulji, jakne od denima, moja tajna baza, moj tajni Supermanov kostim s jetpackom, prostitutka, HD televizor, DVD, laptop, iPhone, iPod, iPod Touch, motocross i kaciga, kruna, trenirke, digitalna kamera, moja satelitska televizija i Blu Ray player.



arguecat je napisao

U seksualnoj sam vezi s svojim zecom? Je li to OK?



Nepoznati korisnik je napisao

Stavio sam jaje u stražnjicu. Ne mogu ga izvaditi. Pomozite mi. Kako to učiniti?



Destiny je pitala

Kako mogu dokazati da sam ja biološka majka djeteta kojeg sam rodila?


Marisol Shapiro je napisao

Kako izvaditi svoje oko?



Nepoznati korisnik je pitao

Ako tetoviram sliku grožđa kao tinejdžer, hoću li postati čokot grožđa kao umirovljenik?



Anthony C je napisao

Pojeo sam izmet svojega psa. Izmet je bio proljev. Je li to opasno?


Moja sestra (godinu dana prije)

Jesam li ja tegla?



Nepoznati korisnik je napisao

Kako izvršiti egzorcizam nad svojom perilicom rublja?



Megan je pitala

Zagrlila sam svojeg dečka. Jesam li trudna?



Terrythecrook je pitao

Moji susjedi često puštaju jednu pjesmu. U njoj je visoki ženski glas i pjeva "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH!!!!". Kako se pjesma zove?


Nepoznati korisnik je pitao

Je li Isus Krist davao autograme?



oneakmusic je pitao

Kad je pravo vrijeme učiti psa o spolnim odnosima?



Nepoznati korisnik je pitao

Pekao sam palačinke u obliku Isusa. Zagorjele su mi. Znači li to da idem u pakao?

50 činjenica koje niste znali o meni

četvrtak , 21.08.2014.

Nominiram sve ostale blogere da učine isto.

Danas donosim 50 činjenica koje vjerojatno niste znali o meni. Valjda sam rekao dosta. Ili?

1. Veliki sam kolektor. Skupljam vinile, kovanice, novčanice i značke.
2. Moje omiljeno piće je Sprite, no volim i mineralne vode i vode s okusom.
3. Najbolji film svih vremena mi je "Forrest Gump"
4. Obožavam sitcome, najbolji su mi "Teorija velikog praska" i "Kako sam upoznao vašu majku".
5. Rimokatolik sam.
6. Govorim tečno engleski, hrvatski (naravno), a znam još i malo slovenskog.
7. Znam sve glavne gradove svijeta.
8. Imam strah od globalnog zatopljenja, i trypofobiju.
9. Moj omiljeni grad, i destinacija gdje bi uvijek htio ići je Amsterdam.
10. Moj omiljeni grad u kojem sam bio je Maribor.
11. Ljevak sam.
12. Volim tehnologiju.
13. Spavam. Puno.
14. Volim slušati glazbu glasno, ne bi li dobio osjećaj da sam na koncertu.
15. Preferiram slušati verzije uživo.
16. Himna života mi je "Wonderwall".
17. Omiljena boja mi je retro-narančasta.
18. Ne volim se slikati previše.
19. Volim mir i tišinu.
20. Volim rock dokumentarce.
21. Obožavam čitati Rolling Stone, to je jedini magazin koji mi se sviđa.
22. Dnevno čitam 24 Sata (ni sam ne znam zašto).
23. Volim retro.
24. Sviđa mi se obavljanje kućanskih poslova.
25. Aktivan sam korisnik na samo 2 foruma.
26. Ne volim Twitter, ni Instagram, ni Orkut, ni Google +.
27. Fan sam ilegalnih torrent stranica.
28. Igrao sam nogomet godinu dana i to mizerabilno. (36 nastupa, lijevo krilo, nijedan gol)
29. Moja pjesma je izašla u Hrvatskom kajkavskom kolendaru 2014.
30. Volim zimu.
31. Volim igrati Rekvizit.
32. Najviše volim slušati Antenu Zagreb.
33. Teoretičar sam zavjere.
34. Moj IQ je 128, što je iznadprosječno. (nisam umišljen, samo činjenica)
35. Volim mesne delikatese, najdraži mi je jeger.
36. Mrzim politiku.
37. Najomiljenija moguća čokolada mi je Milka od jagoda.
38. Cobra 11 mi je najbolja kriminalistička serija.
39. Jack White je moje božanstvo.
40. Moja soba je puna postera.
41. Volim povijest i ostale društvene predmete.
42. Bend koji najduže volim je Green Day, od 2007.
43. Plavi Orkestar na Porcijunkulovim ove godine je najbolji koncert na kojim sam bio.
44. Aktivno sam se bavio glumom godinu dana.
45. Obožavam zezati ljude.
46. Mućke mi je jedina dobra serija s britanskim naglaskom (i Doctor Who)
47. Ne volim ratove ni oružane sukobe.
48. Žalit ću za života što sam pogledao snimku pogubljenja Jamesa Foleya.
49. Mrzim teroriste, amere koji huškaju na rat i naciste.
50. Blog je najbolja stvar koju sam napravio.

Činjenice i rekordi

srijeda , 20.08.2014.

Evo me opet, na starom dizajnu, nekako mi se nije svidio onaj dizajn, pa sam opet na starom dizajnu.

U međuvremenu sam mislio ugasiti ovaj blog, te se preseliti na Wordpress ili Blogspot, no još ću razmisliti o tome. No, danas donosim novi paket činjenica i rekorda. Mislim da je dobro dodati par rekorda u to.


Kineski tradicionalni jezik je najteži jezik za naučiti.




Šoping-kolica imaju više bakterija od javnog zahoda.




Ako se ljutite na osobe kako dišu ili žvaču, možda imate Misophoniu, bolest mozga.




Vidre spavaju tako da drže rukama jedan drugoga, da ne otplutaju.




Ako primjenjujete sarkazam često, to vam može povećati IQ.




100 godina poslije, Facebook će imati 500 miljuna profila mrtvih korisnika.




Ketchup se koristio za medicinske svrhe 1830-ih.




Prva osoba u Americi koja je smjela imati tamnoputog roba, je bila tamnoputa.




Nilski konji imaju rozo mlijeko.




Status s najvećim brojem lajkova ima Lil Wayne. Oko 600,000 lajkova je dobio na statusu u kojim je želio da sruši rekord.




TV show koji najduže traje je "Meet The Press". Emitira se od 1947.




Zanimljivosti o državama širom svijeta - dio ???

utorak , 19.08.2014.

Danas donosim još jedan paket činjenica i zanimljivosti o državama širom svijeta. U svijetu je 200 i nešto država, i svaka ima svoju kulturu, svoje uređenje, svoje zakone.

Evo i tih različitosti.

60% Belgijaca je poželjelo da se nije rodilo u Belgiji.




Bokvana ima preko 134,000 slonova, što od prilagodbi slonova, što od dobrog zakona o krivolovu.




Tokelau ima samo 400 web-stranica koje imaju njegovu domenu (.tk), a koje su iz te zemlje, a preko 9 miljuna koje nisu iz te zemlje, zato jer se za tu domenu ne treba plaćati.




Nijemci su drugi najveći potrošači piva, poslije Iraca.




Vijetnamski jezik se razlikuje po tonovima. Postoji šest tonova, a ako izgovorite riječ pravilno, ali na drugom tonu, to neće biti riječ na koju ste mislili.

Uglavnom = drugi ton, ista riječ = drukčija riječ




Švedska je ukupno osvojila 561 Nobelovu nagradu.




U Nizozemskoj baš svaki stanovnik ima bicikl.




Mauritanija je zadnja država koja je zabranila ropstvo. Ironično, no u Mauritaniji je još 90,000 robova.




U Srednjoafričkoj Republici ljudi jedu samo jedan obrok dnevno.




Iako je u Šri Lanci najpopularniji sport kriket, nacionalni sport im je odbojka.

Nepoznate stvari o svjetski poznatim kompanijama

ponedjeljak , 18.08.2014.

Svjetski poznate kompanije imaju svoje nepoznate činjenice. Danas ću ih iskopati za vas i pokazati ono što niste znali o svjetski poznatim kompanijama, čije stvari možda imate u kući. Možda ćete promijeniti način na koji gledate te stvari i kompaniju općenito, no danas donosim činjenice, ne teorije zavjere.

Trebalo bi vam 40 miljardi standardnih Lego kockica da dođete do mjeseca.




Svaku godišnjicu Microsofta, njihov radnik dobije jedan paket s M&M's bombonima.




Shelby GT500 je bio jedini auto koji je Jim Morrison vozio.




Oko 600,000 pokušaja napada na Facebook račune se dogodi dnevno.




Panasonic je bio vlasnik Universala, produkcijske kuće 5 godina.




Adolf Dassler je osnovao Adidas, a njegov brat Rudolph Pumu. Braća su bila u velikoj zavadi.




Jedan čovjek iz Engleske je želio promijeniti ime u PlayStation 2.




Sve kutije Tic Taca koje su prodane u jednoj godini,ako bi se posložile u jedan toranj, bile bi visoke kao 130,000 Eiffeloovih toranja zajedno.

Pitanja ne mogu biti glupa? Netočno.

nedjelja , 17.08.2014.

I, sviđa li vam se novo ruho? Meni se dopada.

Danas ću dokazati da citat "Nijedno pitanje nije glupo, samo odogovor je", je netočan. Da, danas donosim glupa pitanja pitana na raznim društvenim mrežama i mrežama ostalih karaktera i namjera.

Pa, krenimo!

Korisnik po imenu "Brawl" je pitao.

Gdje želite da vam raznesu mozak? Mislim da bi ja izabrao auto.


Pa je tu i "MandaPanda":

Mislite li da bi ljudi ikada mogli hodati po Suncu? Upravo sam mislila kako je ludo da je čovjek hodao po Marsui Mjesecu. Mislila sam, bi li mogli ljudi hodati po Suncu? Znam, jako je vruće, no po zimi je temperatura kakvih 10 stupnjeva.

Još genijalniji odgovor stiže od osobe pod imenom "Gummy Roach":

Pa, ako bi mogli, onda bi to radili ponoći.

I odgovor Mande:

Odlična ideja! Nikad nisam pomislila na to, ljudi su toliko glupi, kako da nikad ne pomisle na to?



"Darren" je napisao

Ako sam alergičan na tunu (tuna ribu, to jest), znači li to da sam gay?



"jarjar"

Zašto se moj ljubimac od kamena ne želi pomaknuti?



Nepoznati korisnik

Koje je prezime Obame? Zna li tko?



Nepoznati korisnik

Koliko traje vožnja od Miamija do Floride? (grad Miami je u saveznoj državi Floridi)



Nepoznata korisnica

Treba li blizancima 18 ili 9 mjeseci da se rode?



Ughmaster piše

Mogu li postati trudna od gledanja videozapisa?


Julia piše

POMOZITE MI. KAKO ISKLJUČITI CAPS LOCK? UNIŠTAVA MOJ ŽIVOT I ŽIVOT DRUGIH.



Nepoznati korisnik

Kako se mogu suprostaviti mami bez da guram komade pizze u svoju stražnjicu?



Amon a boat je napisao

Kako je Batman rođen ako su mu roditelji umrli?



Nepoznata korisnica je napisala

Stvarno zelene jabuke postoje?



Timon g je napisao

Što su te rupe u krznu moje mačke? (kasnije se ispostavilo da su to bile oči)



Brady je napisao

Kad sam bio malen, ugrizla me kornjača. Smijem li zbog toga piti sok od naranče?



Vas_Happening_Girly_99 je napisala

Pomozite, slučajno sam izgradila policu!



Randy piše

Otišao sam u Englesku, no i oni govore američki? Zašto se ovo događa?



Nepoznati korisnik je napisao

Što znači kad vam ljudi govore "mijau"?



Scott Kennmoore je napisao

Ako pojedem sebe, hoću li postati svoj klon, ili ću potpuno nestati?



Nepoznata korisnica je napisala

Mogu li prepoznati da me moj muž vara po mirisu njegovog vjetra?





Tennessee Facts - dio 6.

subota , 16.08.2014.

Ovo je novi naziv za šokantne smiješne, interesantne, ovakve i onakve činjenice. Svijet je prepun činjenica o ljudima, i svim mogućim stvarima koje postoje. Koliko ću moći, donosit ću ovakve činjenice, koje će, nadam se, biti vašem oku i mozgu čitljive i dobre.

Pa, krenimo!

Pablo Picasso je bio toliko siromašan da je nekad palio svoje crteže da bi se ugrijao.




Gitara postoji već 4000 godina u Aziji i Egiptu.

(prva gitara ikad napravljena,barem se tako vjeruje, preteča gitare, stara oko 4000 do 3500 godina)




17-godišnjak je napravio američku zastavu s 50 zvjezdica, onakvu kakvu znamo sada.




"Avanture Toma Sawyera" je prva knjiga koja je pisana na daktilografskoj pisaćoj mašini.




"123456" je najčešća lozinka kod korisnika e-maila. (kako su uspjeli saznati ovo?)




Oko 5 mijardi i 120 miljuna zelenih plastičnih kućica je napravljeno za potrebe Monopolya.




"Top Gear" je najgledanija svjetska emisija. Prati je 350 miljuna gledatelja iz 170 zemalja.




Gužva na kineskoj autocesti 110 je bila najduža u povijesti. Kolona je bila duga više od 100 kilometara.



Numbers stations - jeste li ih ikada čuli?

petak , 15.08.2014.

Ne znam jeste li ikada čuli za njih, no govorio sam u nekoliko navrata u svojim postovima. Numbers stations (u prijevodu: brojčane radio stanice) su stanice koje emitiraju neobične zvukove, obično 24 sata na dan, a čitaju poruke s brojkama i slovima katkad, nekad jedanput na nekoliko godina. U jednom postu sam dao primjer, pa ću i sad dati primjer kako se poruka emitira. To je moj primjer.

0 441 343 532 Josipa 2342 Tijana 4324 Karlo 0 3 2 35 1 4 3 1 12 Mirko

Kako se klasificiraju radio stanice? Mike Gauffman je predložio sljedeće klasificiranje. Slovo E će stojati za sve stanice koje čitaju poruke u engleskom jeziku, G za njemački, S za slavenske jezike, V za sve ostale jezike, M za Morseov kod, a X za sve radio stanice koje možda nisu to.

Lincolnshire Poacher



Najpoznatija engleska radio stanica, vjeruje se da joj je središte u engleskoj zračnoj bazi na Cipru, počela je emitirati 1970-ih. Zvuk koji čujete jest engleska folk pjesma istoga imena. No, s emitiranjem je prestala u srpnju 2008. no vjeruje se da je njezina sestrinska radio stanica, Cherry Ripe, zamijenila nju. No, i ona je prestala s emitiranjem u prosincu 2009.


Yosemite Sam



Radio stanica, s izrazom Yosemite Sama, lika u Zekoslavu Mrkvi, se pojavljuje u SAD-u, prvi put je prijavljena 2004. no onda je i nestala. Govore da je mjesto emitiranja u pustinji blizu grada Alberquerquea, no neki govore da je to stanica za testiranje neke druge radio stanice. Ali, najvjerojatnije to nije neka špijunska radio stanica, nego da je to stanica za testiranje radijskih i komunikacijskih uređaja.



UVB-76



Vjerojatno jedna od najpoznatijih ruskih i općenito najpoznatijih numbers stationsa. Javljala se i u 70-ima, no promijenila je par puta zvuk intervalnog signala. Danas postoji jedan zvuk, koji zvuči kao generator. Povremeno se javlja muški ili ženski glas s porukama. 2010. je počela biti povećana aktivnost, kad su selili radio stanicu iz Povarova, grada kraj Moskve, u neku drugu nepoznatu lokaciju.


HM01 (Kubanska dama)



Koristi se često zvuk Windowsa XP, no ovo je stanica za koju se pretpostavlja da emitira Kuba, točnije, njezin glavni grad, Havana. Nitko još ne zna njenu namjeru.


XM

http://priyom.org/number-stations/noise/xm.aspx

Ne toliko poznata radio stanica, vjeruje se da je koristi francuska mornarica i zračne snage SAD-a.


E11

http://priyom.org/number-stations/english/e11.aspx

Poljska radio stanica, ima svoje odašiljače oko Varšave, čudno je što govori engleski jezik, što nije očito za poljske numbers stationse.


Što slušam? - kolovoz 2014.

četvrtak , 14.08.2014.

Naravno, rekao sam da ću svaki mjesec stavljati što slušam, pa evo i nešto za ovaj kišni kolovoz. S obzirom da mi se glazbeni stil nije promijenio puno, no tu su opet vrijedne pjesme za spomenuti, koje obiluju melankolijom i ostalim stvarima nužno za napisati novu pjesmu.

Definitivno pjesma koju sam pronašao i koja mi je jedno od najboljih je "Whiter Shade Of Pale" benda zvanog Procol Harum. Beatlesi su ih obožavali, pogotovo John Lennon.



Onda je tu i studio verzija pjesme "Stairway To Heaven" koja mi se u zadnjih mjesec dana, nevjerojatno omilila.



Tek sad sam počeo otkrivati R.E.M, ima neke nevjerojatne pjesme.







...i nevjerojatno ih izvodi uživo...





Ne vrti se sve oko tih troje pjesama, no ove su mi sad najomiljenije od njih.

Tu je i Verve. Opet oni koji su kopirali i oni koji ne znaju pisati svoju glazbu. Te glasine mi idu na živce, no je li i Ashcroft svoje genijalne vokale kopirao od nekoga?



...i nevjerojatna izvedba te pjesme na Glastonbury festivalu 2008.



Verve je prekidao više puta, sad ih već nema 5 godina, no ne brinem se. Siguran sam da će se vratiti.


Tu su i legendarni Arktički Majmuni, oni su mi se isto omilili.





I nastup na Austin City Limitsu, vrijedno je pogledati...




U zadnje vrijeme slušam i ženske umjetnice...



...i cover koji je vrijedno čuti...















80-e su mi postale još jedno odlično doba glazbe u kolovozu.













Bend koji volim već 7,5 godina mi je postao opet omiljen...











Ili Clapton i ostale bezvremenske skladbe...












I na kraju ovog glazbenog arsenala, preporučio bih vam moju playlistu koju sam napravio na YouTubeu, a radi se o pjesmama koje su mi se svidjele od 2012. pa nadalje. Ako imate remena, možete pogledati listu, gore je 400 i nešto meni dobrih pjesama.

Evo i linka:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLPiC9xJpQu2eR3cGD-6vFQbmBz9DU42GN

Svjetski poznate firme su radile i druge, nepoznate stvari

srijeda , 13.08.2014.

Svi poznamo neke svjetski poznate kompanije koje su svoju slavu stekle na određenim proizvodu koje već godinama rade. No, te marke su i radile neke druge stvari, po kojim su stekle manje slave, no vrijedno ih je spomenuti. Pa, krenimo s nepoznatim stvarima koje su svjetski poznate firme radile.

Walt Disney- Nacistički propagandni filovi za djecu.



Disney je izgubio mnoge američke obožavatelje, kada je snimio film 1943. "Edukacija za smrt", a taj film je, na groženje javnosti, bio za djecu. Tu su se pojavile i glasine da je Walt Disney simpatizer nacizma, no Disney ništa od toga nije shvatio ozbiljno. Ovo se često smatra jednim od najgorih poteza Disneya.


Bic - donje rublje



S obzirom da je Bicu išlo jako dobro prodavajući upaljače i penkale, željeli su proširiti tržište, zato su odlučili raditi donje rublje. No, sam koncept je bio glup, te se par komada ženskog donjeg rublja napravilo, te je sve propalo. Bic je izgubio dosta novca na tome, no ipak je uspio opstati. A sve zbog glupe ideje o donjem rublju.


Microsoft - Web televizija



Nešto kao Max TV, Microsoft je također odlučio pokrenuti Web TV, no preko njega ste mogli raditi razna čuda: poput još jednog računala, no on koristi isključivo televiziju za display. Mogli ste svašta raditi; svakakve stvari, no Microsoft jednostavno nije vidio gdje je pogriješio. Zato je taj flop na tržištu držao skoro pa i 18 godina, tako dugo dok ga konačno 2013. nije ukinuo.


Pepsi - neko čudno gazirano piće



Crystal Pepsi je trebalo biti revolucionarno i novo gazirano piće, predstavljeno 1992. publici Amerike i Kanade. U početku je bilo dobro, piće se dobro prodavalo, no nakon 1993. prodaja je pala i to masivno. Čak 474 miljuna dolara je upotrebljeno za reklamiranje i ispostavilo se da je Pepsi poslije toga bio na velikom gubitku.


Pizza Hut - parfem



Poznati lanac brze hrane je izdao parfem koji miriši na pizzu. Iako ovaj proizvod nije kolapsirao na tržištu, mnogo ljudi smatra oo kao najglupljom idejom koju je Pizza Hut IKAD mogao izvesti.


Microsoft- kopija/odgovor na iPod



Odgovor na Apple-ov iPod, Microsoft je svoj model, Zune, izdao krajem 2006. No, ljudi su shvatili koga kopiraju, pa je u 3 mjeseca njihova prodaja pala za 54%. Proizvodnja Zune je trajala 5 godina, tako dugo dok Microsoft sam nije shvatio da je pogriješio s kopiranjem, pa je 2011. Zune se prestao proizvoditi.


Nike - cipele koje su propale zbog imena



Ovo su cipele nazvane Black and Tan, koje su dobile ime po engleskoj jedinici koja je ubijala irske građane. Zato su ih odmah povukli s tržišta.

I'm back.

utorak , 12.08.2014.

Evo me, nakon nekoliko tjedana stanke, i ja se vraćam.

Naime, moj Acer je bio pun prašine, i konačno se vratio. Sad radi kao neka švicarska urica, i sad ću se uspjeti posvetiti pisanju novih stvari, novih pobjeda.

Današnja tema su : proizvodi koji su pali. Naravno, telemarketing i ostale marketinške gluposti su ih uzdigle u nebesa, no publika ih jednostavno nije voljela. Zato tu donosim proizvode koji su pali.

Pa, krenimo!

Smith & Wessonovi bicikli



Popularni proizvođač vatrenog oružja je 1997. odlučio proširiti svoje tržište i počeo izrađivati bicikle. Bili su to bicikli isključivo za policijske potrebe, no kasnije, 2002. su počeli izrađivati i bicikle za planinarenje. I evo flopa. Bez obzira na pohvale bicikla od policajaca, bicikli nisu dobili dosta pažnje i kasnije su bicikli povučeni s tržišta.


Eko-kugle



Tokom 2010. i dalje ste mogli vidjeti da i kod nas masovno promoviraju te eko-kugle. Šteta pa mnogo njih ne radi, čujem da su i neki slučajevi završili na sudu. No, zašto je eko kugla tako opasna? Imate jedan članak ovdje.



New Coke




Miljune i miljune dolara je potrošeno na kampanje za "New Coke", no na kraju se ispostavilo da je to isto jedan mizerabilan pokušaj popularizacije Coca-Cole. No, sve je propalo, te se sredinom 1990-ih prestala proizvoditi.

Eto, to je to, znam, kratko, ali biti će drugih, dužih postova, tek toliko da znate da sam se vratio.

God bless 'ya!

Kratka obavijest prije...

ponedjeljak , 04.08.2014.

Evo, kao što vidite, dva tjedna me nije bilo na blogu. Nije odmor bio razlog tome, nego to što se vjerni Acer nije prestao kvariti. Sad je opet problema s njim pa ga šaljem na popravak sutra. Heh, sad, koliko me neće biti...ali pokušat ću vratiti se brzo svima vama!

God bless ya'!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.