"Blog-igrica", ili kako već...

petak , 25.07.2014.

Upravo sam naletio na ovu igru na blogu, pa reko- idem i ja izjaviti nešto o mojem bloganju.

kopirajt autoru ovih pitanja.

1. Kako, čemu, zašto ili na koji način ste se prvi puta susreli s blogom i započeli taj čudesni put bloganja?

Prvi put sam se susreo u veljači ove godine. Da, znam, još sam mlad ovdje i sve to, no prvi post je niknuo tu negdje, u veljači. Doduše, onda nisam znao da trebate komentirati kako bi vam se post vidio, pa je prvih mojih 20 postova, kojih smatram kao jedno od najboljih, propalo, jer ih nitko nije vidio.

2. Kakve blogove volite pratiti i koje teme su vam najzanimljivije?

Volim pratiti razne blogove, no neki su mi posebno dragi, tu su Pablon, t.f., 20 do asa, i "Gunđam po kućama", i Križar, dammit, sad se ne mogu sjetiti ime njenoga bloga, Valcer...ma, mnogo njih čitam! (I, da, Eurosmijeh). Teme? Razno, volim čitati putopise, ili romantiku, bez obzira da nisam baš neki veliki obožavatelj nje. Pjesnici i razna literatura na ovom blogu mi stvarno upada u oči.

3. da li bi prihvatili ulogu urednika bloga i što biste tada prvo napravili?

Euw... Hm, pa nemam baš neko znanje u uređivanju bloga i to sve, no ako bi prošlo nekih par godina ili bilo koliko vremena da postanem bolji u tome...hm, razmislio bih o tome. Naravno, što bi sve napravio ovisi o znanju koje imam, tako da danas ne bi ništa promijenio, ili možda stavio par novih template-ova, mnogo sam razmišljao koji template staviti, tako da je sve išlo u obzir, svi stilovi, neki su trajali po dan ili dva, no, ovaj mi je sad ok.

4. kako birate teme kojima se bavite i što vas sve može inspirirati?

Jako teško. Uvijek probam uzeti neki superlativ i onda pisati na njegovu temu. "Najveći", "Najmanji", "Najprodavaniji", no nije sve uvijek tako. Iz mračnih kutaka interneta vadim činjenice, i razne stvari koje ovdje objavljujem. No, ne žalim nimalo, imam komentara, zadovoljan sam svime. Nekad objavim svoje mišljenje, i često se dvoumim bi li to išlo na blog ili ne. No, nikad dosad nisam rekao ne time. Inspiracija? Hmmmm...

5. kada biste kuhali " večeru za blogere " što bi bilo na meniju?
Jedna riječ: Catering.

6. jeste li na blogu doživjeli neke neuobičajene, zanimljive trenutke, bilo pozitivne ili negativne?

Mnogo pozitivnih trenutaka se događa svakim mojim postom, i svakim komentarom koji mi stavite gore, ja to shvaćam kao pozitivnim trenutkom. Bez obzira na sadržaj komentara- osim ako je spam hrvatskog pokreta "Štit".

7. znaju li vaši bližnji za vaš blog ili je on samo vaše mjesto?

Malo njih zna od mojih bližnjih, nikoga i nije baš pretjerano briga za to, no mama obožava čitati stvari s mojeg bloga, tako da, da, izgradio sam si i neku publiku kod bližnjih.

8. da na jedan dan možete biti neki drugi bloger kojeg biste odabrali i zašto?

Hmmmmm...svaki blogger ima svoje karakteristike, i teško je sad birati, no bio bi t.f. ili Pablon. Oboje imaju umjetnost riječi koju rijetko tko ima, i sad je nemoguće odlučiti tko ima bolju, ali oni su mi definitivno najbolji, i bio bi jedan od dvojice.

9. koliko ste najduže izdržali bez bloga i da li ste pokušali prestati?

Piše da me nije bilo sveukupno 100 dana na blogu. Hmmm, pa nekad sam htio odustati od bloga, pogotovo na ono vrijeme gdje nisam znao za komentiranje na postu. Nekad znam uzeti odmore, pa mi blog ni ne nedostaje onda. No, vratim se, jer osjećam da me blog treba.

10. ima li života bez bloga, te ima li bloga u svemiru?

Možda.Ili ne. Čujem, ovaj kjurioziti je na Marsu našao tragove bloga iz 2004.

Američki vicevi

četvrtak , 24.07.2014.

Po svijetu se često širio pojam "američki vic", koji označuje nesmiješan vic, dok neki kažu da su to vicevi tako glupi da će vas nasmijati. U ta dva značenja ću se fokusirati, te ću vam tako donijeti viceve koji su ili nesmiješni, ili su pak tako glupi da će vas nasmijati. No, ovi vicevi imaju element smijeha u najmanjoj koncentraciji, pa se ne čudim ako se nećete nasmijati na nijedan od ovih. Pa, let's go!

"Kuc-kuc"
"Tko je?"
"Britney Spears"
"Kuc-kuc"
"Tko je?"
"Oops I did it again (ups, napravila sam to ponovo) (pjesma Britney Spears)

Ide John Wayne pustinjom i nađe pištolj i dobro mu dođe.

Koji je najbolji razlog zašto živjeti u Švicarskoj?
Ne znam, ali zastava ima veliki plus!

Išla dva dječaka u školu, i jedan kaže:
"Jel pita?"
"Naravno, sa sirom."

Idu dvije perilice rublja po ulici, jednu udari auto, druga kaže:
"Perilica dulje živi uz Calgon!"

"Što je bolje opasnije i krvoločnije od grizlija?"
- Dva grizlija

Dođe Shakespeare u dućan i kaže prodavačici
"Molim jednu majonezu."
Ona odgovori:
"Hoćete u tubi or not to be?"

Kako se slon sakriva u drvo?
Teško.

Što radi beba narkoman?
Igla se.

Kako se zove dijete brazilskog nogometaša i plavuše?
Retardinho. (bez uvrede plavušama)

Šeta čovjek livadom, vidi cvijet i cvijet mu otkine glavu.

Idu dva puža, a pogotovo ljevi.

Idu dva tipa po cesti, jedan padne u rupu, drugom otac radi u Australiji.

Najtanje knjige na svijetu:
"Poštena hrvatska politika, Albanski telefonski imenik, srpska junačka djela, slovenski geografski atlas, somalijska kuharica, crnogorska radnička snaga"

Pitali Jamesa Bonda koliko je sati.
Petnaest. Osam i petnaest.

Sjedile dvije babe u mraku, dođe treća i upali svjetlo.

Koja je razlika između mosta i pegle?
Peglu ne možeš počešljati, most ne možeš obojati u žuto.

Ide krava pustinjom i zabije se u bojler.

Mijenjam električnu gitaru za plinsku.

Kiša lijeva, a bogme i desna.

Tko pod drugim jamu kopa ananas.

Hodaju dvije banane ulicom. Kroz jednu prođe auto, a druga se oguli od smijeha.

Igraju dva čavla košarku, dođe čekić i zakuca.

Gospi se ukazao Chuck Norris.

Zgodan si kao prometna nesreća.

Sve najbolje Valceru!

srijeda , 23.07.2014.

Ne da imam mnogo za napisati, ali sretan rođendan! Budi i dalje tako dobro osvježenje blogu. Sada nemam inspiracije, pa ne mogu napisati neki tekst. Ali, kako god, sve najbolje!

Neka ti ovaj rođendan bude...happy!

Prisutstvo Illuminata u modernoj kulturi

(Hvala Pablonu za ideju!)

Jeste li ikada čuli za Illuminate? To je jedno tajno društvo, koje je djelovalo na temelju prosvjetiteljstva, osnovano od 1776. od Adama Weishaupta, bavarskog filozofa. Jedno od mnogih ciljeva njih je stvoriti jednu vladu, koja će vladati svijetom. U početku djelovanja, cilj Illuminata je bio srušiti kraljeve raznih monarhija širom Europe, ne bi li došli na vlast. Ne možemo cilj shvatiti tako uspješno, jer je oko 1784. grupa prestala postojati, zbog zabrane djelovanja. Ipak, mnogi ljudi danas vjeruju da Illuminati postaju u modernoj kulturi, zato zbog sve te histerije koja se počela širiti, su počele kružiti i razne sprdnje, kao recimo ove slike.



Ali, šalu na stranu, Illuminati jesu ostavili trag na društvo onda, jer se sumnjalo da je Johann Wolfgang Goethe postao jedan od njih. Zapravo, mnogi uglednici su postali članovi Illuminata. Prilično se širila želja za njima, bez obzira jesu li oni bili tajno društvo ili ne. No, nakon ukinuća, Illuminati se nisu spominjali kakvih 200 godina. Ili do dolaska interneta, takoreći. Onda je on otkrio razne prljave trikove kojim se oglašivači služe. No, ne samo to, otkrio je kako je većina svjetskih moćnika tamo. E, sad, vjerujete li u to? Ja iskreno ne, ja si uvijek postavim nekvu granicu, a ovo mi definitivno prelazi nju. Tako se isto govori da je tu kraljica Elizabeta jedna od njih, pa većina američkih demokrata, republikanaca, liberala i ostalih političara. Zato je opet tu pala histerija, gdje je 13 svijeća gorjelo iza Baracka Obame.



No, ne prelazi samo preko njega, prelazi i preko mnogih svjetskih moćnika poput samih Papa, od Ivana Pavla II. do Franje. No, ovdje mi je već previše. Iskreno, ne vjerujem da bi čovjek koji mora voditi RIMOKATOLIČKU crkvu morao postati jedan od ILLUMINATA. Ovo su dvije čiste suprotnosti, no ne znam koji vičkrefti su ovo, da i njih tako optužuju.



(Poznato kao sotonski pozdrav, no za to se i govori da je to pozdrav s Italije, koji uopće nema veze s tim.)



(Ništa čudno na prvi pogled, ali za to se govori da je to masonski znak, znak društva koje je vrlo usko povezano s Illuminatima. Ta ruka u kaputu, to jest.)

Nekad teoretičari zavjere odu predaleko. Primjer su definitivno ove slike s papama. No, nisu samo svjetski moćnici u pitanju. Tu je i Disney, kompanija koja je najviše optužena da stavlja simbole sotonizma, Illuminata i slobodnih zidara u svoje crtiće. Tu još kreatori, redatelji i što već tih Disney crtića imaju štošta za objasniti.



Spužva Bob je također poznat po simbolizmu Illuminata. Prilično očiti znakovi se nalaze u jednoj od epizoda. Možda je bila njihova parodija, tko zna.



Za Illuminate se govorka da su prisutni i u glazbenoj industriji. Zato se tako govori za Eminema, glavnu pozornicu na Glastonburyu, Lady Gagu...








I nemojmo zaboraviti poruke koje se dobe unatrag kad počinjete premotavati pjesme...no, o tome kasnije...ili u drugom dijelu?

Bez ideja

utorak , 22.07.2014.

I što sad, nakon svih ovih mogućih nastavaka? Više ne znam, o čemu i što da pišem.

Možete (zapravo, jako je poželjno) ostaviti komentar imate li nekih ideja o čemu da pišem. Želja će vam biti ispoštovana, dakako.

Hvala puno unaprijed.

Zanimljive stvari na Google Earthu- dio 3.

ponedjeljak , 21.07.2014.

Google Earth je jedan vrlo koristan alat koji vam na jako realističan način pokazuje mjesta gdje želite biti. No, njegove namjere nisu samo isključivo te. Tu ima i mnogo stvari koje su neobjašnjive, a ja ću vam ih bar probati objasniti.



Na ovoj slici vidimo crnu rupu. Ona se nalazi oko 60 kilometara od Tokya. Google još nije objasnio što je to, no sudeći po svemu, vjerojatno je neka greška satelita, jer 3 godine poslije pronalaženja i stavljanja istoga gore, je skinuto dolje i zamijenjeno novom, slikom, gdje se crna rupa ne može vidjeti. Naravno, teorije zavjere su već počele kružiti.




Veliki Gulliver je zapravo u parku Hunters Hall, u Škotskoj. Dizajnirani 1976. od Jimmya Boylea, zatvorenika koji je služio doživotnu zbog ubojstva, i napravljen od nezaposlenih odraslih i mladih, Gulliver je postao najveća skulptura u Škotskoj.




Gdje je Waldo? Pa očito na krovu jedne zgrade u Vancouveru. Ne zna se puno o ovom djelu, osim da je ovo napravila Melanie Coles s učenicima jedne škole u Vancouveru.

Evo jedna slika s drukčije perspektive.






Zapravo, možete naći enormno puno labrinata, no ovaj je zanimljiviji, jer kaže godinu izrade. Zato znamo da je labirint tu već 93 godine.




Ovi trokuti i različite maštarije američke vojske se mogu naći u Nevadi i u Arizoni. Za oaj trokut se pretpostavlja da je to bila meta za spuštanje bomba u 2. svjetskom ratu, no ništa još nije potvrđeno.


Evo još nekih zanimljivosti za koje se još ne zna što su, gdje su ili bilo što o njima.


Šokantne, smiješne, interesantne, ovakve i onakve činjenice - dio 6.

nedjelja , 20.07.2014.

Evo, donosim i 6. dio činjenica koje (ne) morate znati. Ovo je još jedan dio, i bit će ih još...podosta.

Albert Einstein nikad nije nosio čarape.



Trebali bi popušiti 680 kilograma marihuane u 15 minuta da biste doživjeli predoziranje.


Prvi čovjek koji je rekao riječ "goddamn" se morao okrenuti od publike.


Svinje su neprijatelji u "Angry Birds" igri jer je svinjska gripa u vrijeme stvaranja igrice bila popularna.


Nutella je morala platiti 3 miljuna dolara i sudske troškove jer je izgubila borbu s društvom potrošača, koji su optužili nju da ima krive nutricionističke podatke.


James Jameson, jedan šef viskija Jameson je 1888. kupio 11-godišnju djevojčicu i dao je kanibalima, samo da bi mogao nacrtati kako je oni jedu.




Prvi pobjednik američkog Miljunaša je iskoristio samo poziv cijelu igru, i to na pitanju za miljun. Onda je nazvao tatu i rekao da će dobiti miljun dolara.




Lincolnov tajnik se zvao Kennedy.



Jupiter je planet koji se najbrže okreće u Solarnom sistemu.

Što gledam?

subota , 19.07.2014.

Ne gledam puno filmova, no neki su mi jako dorasli srcu, pa ću njih navesti. Većina njih koji mi se svide ih pogledam više puta. Zato ću ovdje reći, koji svi filmovi su mi se jednostavno svidjeli, pa sam ih pogledao i više puta, ovisi o tome koliko su ih nacionalne televizije puta stavile na reprizu.

One stvarno mogu imati dosadne i neprobavljive filmove, no neki su vrhunac, a to dokazuju nagrade koji je taj film dobio. No, ja ne sudim po tome koliko nagrada je taj određeni film dobio. Ja sudim po tome koliko mi je taj film dobar, i koliko su osnove filma dobre, to jest, je li film razumljive razrade, ima li sam film uopće smisla, ili što već. Najbolji filmovi su mi definitivno komedije, i glazbeni dokumentarci. Pod glazbeni dokumentarci mislim "It Might Get Loud", koji ću kasnije spomenuti, a ne kao High School Musical, koji je, za mene samo film očajne utopije. Ne sviđaju mi se horori, za mene su to samo očajni filmovi puni izmasakariranih prikaza, i mnogo krvi. Boli producente briga kakav je njihov film, bitno da to publiku poput 13-godišnjaka koji su spremni za uzbuđenje, prestraši i impresionira. Ja gledam ima li film smisla, no licima punim ožiljaka, krvi, i konstantnog urlanja, je li očito da taj film nema smisla, ili vam moram napomenuti to? Zato ću početi s nabrajanjem mojih najomiljenijih filmova. Dobro, možda neki nemaju smisla, možda neki nisu tako dobri vama kao što su meni, ali, kako sam nabrojio u glazbi, tako ću nabrojiti i ovdje.

Pa, krenimo.

Definitvno najbolji film od 2011. mi je "Forrest Gump". Prvo, ima toliko povijesnih događaja, čiji sam obožavatelj, a i ima doista realističan pogled Amerike na 50'te, 60'te, 70'te tj. doba Hippija, borbe za mir, rata u Vijetnamu. No, isto, kao što je i film pun povijesnih događaja, isto tako je i vrhunska komedija, a prije svega, ljubavna priča. I to savršena ljubavna priča. Inače ne volim romantiku u filmovima, no ovo mi je definitivno iznimka. A, kraj, kraj filma je postao jedini događaj u bilo kojem filmu koji me doveo do suza.





Onda je tu još jedan film koji mi se sviđa, romantičan je, a sve je to samo zbog komičnih događaja koji su prošarani kroz cijeli film. Ovo mi je također jedno od boljih filmova.





Još mi se sviđa i serijal "Brzi i žestoki", svi su mi filmovi podjednako dobri, osim onog..."Prebrzi i prežestoki", nema Paula Walkera, a, i, malo rasistički rečeno, ne sviđa mi se što je radnja filma u Japanu.




Onda je tu i, definitivno najbolji dokumentarac, barem meni, jer ima 3 poznata gitarista, koji su obilježili svijet gitare i glazbe općenito. A vidjeti izraz Edgea i Whitea kad Page počinje svirati "Whole Lotta Love"...neprocjenjivo...




Onda je tu fascinantan dokumetarac White Stripesa, "Uned Great White Northern Lights", kojeg također obožavam, jer otkriva onu stranu koju su Stripesi od početka svojeg djelovanja držali u tajnosti. Ona profesionalnost, i ona ludost Jacka Whitea kad zavlada pozornicom...također je neprocjenjivo gledati to.

(i prvi put čujemo Meg White kako razgovara)




Obožavam i animirane filmove, je to malo djetinjasto, ali koliko je računalna tehnologija uznapredovala u 15 godina pravljenja animiranih filmova je nevjerojatno. Definitivno najbolji animirani film su mi "Štrumpfovi". Uvođenje Štrumpfova u modernu tehnologiju je komedija koja se rijetko viđa.

(+ Hivesi sviraju u ovom traileru)




I tu su, na kraju dijelovi filma "Povratak u Budućnost"...

Što slušam? - srpanj 2014.

petak , 18.07.2014.

Ovo je nešto što nema puno veze s činjenicama i stvarima koje obično radim, ovo je nešto što je "baš moje". To jest, nešto što je baš osobno, ono što ja mislim. Ovaj put je ono što ja slušam.

Ja mislim da imam puno drugačiji, različitiji, i donekle, možda malo i egoistično, bolji glazbeni ukus. Jer što drugi slušaju danas, to jest, moja generacija. A to je dubstep, boy-bandovi i one gluposti o kojima se ne treba mučiti za napraviti glazbu. samo je stvar što ta glazba nije kvalitetna. Naravno, to su meni gluposti, možda vama nisu, ali Skrillex, One Drection, Justin Bieber, Ke$ha i ostali su po meni jednostavno najgori "umjetnici" 21. stoljeća. I dolje. (Za stariju publiku, pogledajte neke njihove "pjesme" i usporedite ih s onim što ste već slušali u mladosti; bilo to Beatlesi, Byrdsi, Yardbirdsi, ABBA, Quiet Riot, Motorhead...govorim napamet). Velika razlika. E, zato jer je novo doba doba gluposti od glazbe (ne nužno, postoji toliko dobrih bendova koje diskografske kuće poput EMI-ja, Polydora, RCA-ja ne žele potpisati jer su sasvim zadovoljni količinom novaca i pažnje koje dobivaju od glazbenika kojima je najčešće sredstvo i umjetnost- autotune (onaj robotski glas, koji čujete skoro na svakoj pjesmi iz novog doba. Ako nije rock, metal, jazz ili bilo koji žanr koji nije popularan u novoj glazbi, naravno.)

Nego, ovo je što slušam u srpnju 2014. Da, jesu neke nove pjesme, no u nikom nije autotune, po meni su unutra prilično dobre gitarske i bas-dionice, a sve to upotpunjavaju bubnjevi. I većina njih je indie rock, tako da koriste gitare, basove i bubnjeve kao instrumente, ne sokovnike i usisavače (vidite pod: dubstep).

Pa, krenimo s prvom pjesmom koja mi se sviđa, a to je legendarni Radiohead. Poznat kao jedan od rijetkih glazbenika koji je doživio proboj u Engleskoj za vrijeme britpopa, a nije bio Britpop. Ovdje je jedna vrhunska skladba, izvedena na showu Joolsa Hollanda 1995. Svi članovi bendova mi se sviđaju, no moram istaknuti mozgove ove grupe: Thom Yorke i Jonny Greenwood. Oni su pokretači, jednostavno osjećam da su više napravili od Selwaya, O'Briena i drugog Greenwooda. Posebno mi se sviđaju nježni vokali Yorkea i agresivnom načinu sviranja gitare Greenwooda. I nemojmo zaboraviti ono što mi se najviše sviđa: njegovi jednostavne gitarske solaže, koje, kako god, razvaljuju te daju bolji zvuk Radioheadu.




Sljedeća mi je jedna pjesma koja je od istog izvođača, no ova pjesma je više za opuštanje, za mir, makar ima jako značenje, jako anti-političko značenje. Ovo nam i otkriva dio teksta.

"Bring down the government, they don't speak for us.

Ovdje ne vidimo puno od Greenwooda i ostatka benda, no uspjeli su napraviti da pjesma bude opuštajuća, da si jednostavno možete zamisliti kako slušate tu pjesmu i pokušate zaspati na otoku Bora-Bora uz Sunce puno radijacije.



Tu su još i manje poznati indie rock bendovi, koji su, nažalost, propali te, barem ja neću moći uživati u vrhunskoj glazbi njih. Ovdje je u pitanju Aberdeen City, indie rock bend koji je propao 2009.



Ovdje je i jedan bend čudnog imena- MIXALYDIA. Velški bend, još mlad, no velikih ambicija. Ovo je mješavina indie rocka i funka, ili barem tako meni zvuči. Kako god, ovo mi je jedna od omiljenijih pjesama.



I na kraju, Futureheadsi. Na kraju indie rocka, to jest. Neki kažu da je to post-grunge, no opet...kako god. Evo njih kako nastupaju na showu Joolsa Hollanda. Na tom showu mi pojedini izvođači imaju daleko najbolje izvedbe. Zato ću i tu izdvojiti nekoliko izvođača koji su nastupali na Hollandovom showu, jer kod njega izvođači daju 100% od sebe.




Onda je tu i faboulous Britpop. Jedno od najboljih bendova Britpopa, oni koji su obilježili jedno desteljeće engleske glazbe. Zato, teško je izabrati neke koji su mi omiljene od njih, ali ovo su mi neke od najboljih.







I daleko najbolji cover po mojem izboru. Liam Gallagher nije mogao pjevati zbog upale grla, pa ga je u ovom showu Joolsa Hollanda u vokalima zamijenio njegov brat Noel. Mislim da je Oasis mogao ići dalje i bez Liama. Noel zna fantastično svirati gitaru, piše fantastične pjesme, i ima fantastične vokale.




Ovdje negdje trebam i spomenuti lude Šveđane, jedan od mojih najomiljenijih bendova- The Hives.





Bend koji je energičan, koji je nevjerojatan na bini, koji razvaljuje, koji je agresivan, a i odlično je prihvaćen od strane publike.






Onda je tu i čovjek koji je uspio izgraditi solo karijeru i uspješnu karijeru s sva tri benda- Jack White.









(ne sviđa mi se Dead Weather)




Ili legendarni Zeppelini koji su ostavili ogroman trag u povijesti glazbe.







Live verzije su im uvijek bolje od studio verzije. To mi se sviđa kod bendova.


Ili Foo Fightersi, koji su, barem meni, ekvivalentni s Nirvanom. Doduše, ne po glazbenom stilu i svemu, meni se jednostavno sviđaju isto kao i Nirvana.








I nevjerojatne svirke koje se događaju kada se udruže najveći iz rock scene.








Ovo je vjerojatno sve što mi je najbolje, što slušam u srpnju ove godine.

Ekstremno glupi zakoni- dio 4.

četvrtak , 17.07.2014.

Svijet oduvijek donosi neka pravila pridržavanja (zakone, to jest), kako bi omogućio svima nama bolji život na planetu. No, nisu baš svi kako treba. Neki ne pridonose baš ničemu, ili možda nekim rigoroznim situacijama kojima su šanse da se to dogode manje od toga da Franjo Tuđman uskrsne u započne rap-karijeru.



E, pa danas donosim i 4. turu njih.

U Aljaskoj je zabranjeno voziti auto s psom na krovu.

U Tajlandu je obavezno voziti s majicom na sebi.

U Nacionalnom parku Table Mountain, u Južnoafričkoj Republici, vozač prije vožnje mora pogledati ima li pingvina ispod njega ili u njemu.

Ako ugrizete osobu zubima u Louisiani, to će se smatrati kao "laganim, jednostavnim napadom na osobu", no ako ugrizete osobu protezom, to će se smatrati kao "oružanim napadom na osobu".

U Los Angelesu je zabranjeno bilo kojem konobaru da mušteriji kaže "Oprostite, ali ja sam zapravo glumac".

U gradu Sedoni, u Arizoni, zabranjeno je lagati kad je u pitanju horoskopski znak.

U Montani je zabranjeno potrgati telefonski imenik.

U Miamiju je zabranjeno impersonirati životinje.

U Južnoj Dakoti je zabranjeno zaspati u tvornici sira.

U Salvadoru, pijani vozači mogu biti streljani.

Ako policajci u Tajlandu prekrše zakon, morat će nositi Hello Kitty povez za ruku.

"Encyclopedia Britannica" je zabranjena u Texasu jer sadrži formulu za proizvodnju piva kod kuće.

Minnesota je dozvolila vožnju tenkom. Ako imate rođendan, a dozvolili su i razbijanje automobila. I ako imate tenk, naravno.

U Ohiou je zabranjeno napiti ribu.

Ako nekome čestitate rođendan na krivi dan, možete dobiti kaznu od 3,500 kuna u Arkansasu.

Engleska je zabranila taksijima da prevoze bijesne pse i mrtva tijela.

U Veneciji je zabranjeno hraniti golubove.

Pennsylvania ima zakon kojim zabranjuje spavanje na frižideru vani.

U Trentonu, gradu u New Jerseyu, zabranjeno je bacati pokvarene krastavce na cestu.

Na njemačkim autocestama je zabranjeno ostati bez goriva.

U gradu Paldingu, u Ohiu, policajac može ugristi psa, kako bi ga umirio.

Zabranjeno je uvoziti poljske krumpire u Englesku ili Wales.

U Islandu je bilo zabranjeno imati psa kao kućnog ljubimca.

Zabranjeno se presvlačiti u autu, u Delawareu.

U Indiani je pi broj 3, ne 3.14.



Najčudniji načini za švercanje

srijeda , 16.07.2014.

Švercanje je ilegalno. Ali ipak donosi zaradu. Zato se policija pokušava upoznati s najnovijim metodama švercanja, dok ih kriminalci probaju pronaći što više njih. Ovo su bile najčudnije, no neuspješne.

Pada s aviona.



Mnogi dileri droge su koristili način da pređu granicu helikopterom ili avionom, te da onda bace pošiljku droge. No, ne ide sve u redu uvijek. Naime, 2003. se helikopter u Guatemali srušio s 760 kilograma heroina.


Brodom.



2012. američka mornarica je uspjela uloviti dilere u Tihom oceanu kraj Kolumbije. Prevozili su čak 300 kilograma marihuane, i 500 kilograma kokaina. To je sve rezultat operacije Martillo, koja se zalagala za prestanak švercanja droge preko mora i oceana.



Preko voća.



Da, i preko njih je moguće švercati droge. Avokado se često koristi kao voće u koje je moguće staviti najviše droge.


Konzerve voćnog soka



Uspijevaju i to napraviti. Naprave jednu rupu na vrhu konzerve, iscijede voćni sok, stave kokain ii stave etiketu na tu rupu. Često im uspijeva, no ne uvijek.


Gospodin Krumpiroglavac



Škotski kralj droge je pokazao kako švercati ecstasy. No, na mnoge načine koje je koristio, ovaj mu jedini nije uspio. Još se ne zna koje načine on koristi.


Koristiti kao jaknu.



Nepoznati tinejdžer je bio uhvaćen s više od 20 kg droge zalijepljenim na njegovim leđima. Nije prošao kontrolu, jer se počeo čudno ponašati s teškim bolovima u leđima.


Sakrivati u pekarskim proizvodima.



U Južnoj Americi je popularna metoda švercanja alkohola tako da ga uspiju sakriti u pekarske proizvode. Zato je u kruh moguće sakriti šljivovicu (priloženo ovdje).


Kozmetički proizvodi.



Metoda koja je popularna po cijelom svijetu. Tako se šverca alkohol najčešće. Ili kokain, ako se šverca u bočicama za puder. Vrlo efektivna metoda.

Zanimljivosti o državama širom svijeta- dio 3.

utorak , 15.07.2014.

U svijetu je mnogo teritorija, a svaki od njih imaju svoju kulturu, svoj jezik, svoje sve. I po tome se oni razlikuju. Te razlike donosim ovdje. Doduše, kao zanimljivosti o njima. Pa, evo, donosim ih.


Nauru je država s najvećim postotkom pretilosti. Čak 95% ljudi je pretilo na ovom otoku.




Guam ima asfalt izražen od mješavine koralja i ulja.




Papua Nova Gvineja je država u kojoj se govori najviše jezika. Čak 820, ili 12% svih svjetskih jezika se govori tamo.




Rusija posjeduje čak 21,000 tenkova.




Namibija je, začuđujuće, jedna od jedinih zemalja u Africi u kojoj nema malarije.




Andora je poznata po proizvodnji duhana, i švercu cigareta.




Istočni Timor ima BDP od samo 400 dolara po stanovniku.




Svaki 5. čovjek na svijetu je Indijac.




Žene iz Slovačke se žene najmlađe. Prosjek je 24. godina.




Rumunjska je vlasnik papirnatog novca koji je najmanji među svim novčanicama.

Glazbeni rekordi

ponedjeljak , 14.07.2014.

Glazba je melem za uši. Glazba je Božji dar. Tako bar govore mnoga dubokoumna mišljenja o njoj. No, što kada se netko potpuno posveti njoj, i počinje praviti rekorde u njoj? E, to je tema današnjeg posta. Glazbeni rekordi!

Najkraći koncert ikada- White Stripes, Newfoundland, 2007.



Daleko najkraći koncert ikada, poznatiji i kao "One note show" su izveli White Stripesi 2007. Naime, na taj koncert je trajao nekoliko sekundi, a odsvirali su samo jednu notu. Koncert je bio besplatan, a istu večer su svirali još jedan set, ovaj put od sat i pol.


Bend koji je odsvirao najviše koncerata- Cheap Trick, između 1974. i 2010.



Još uvijek sviraju, i tako već 40 godina. Napravili su 16 albuma, i poznati su po svojim dugim turnejama. Zato su u periodu od 36 godina svirali na 5,000 koncerta, a nismo uzeli u obzir i one kasnije.


Prvi platinasti album- The Eagles- Their Greatest Hits



Uzeo sam u obzir, kad su platinaste naklade počele postojati. Zato je prva platinasta ploča, priznata od društva RIAA (Record Industry Association of America), bila kompilacija Eaglesa- "Their Greatest Hits". U Americi je kasnije čak 29 puta bila platinasta, a u Australiji 8 puta.


Prvi bend ikada- Original Dixieland Jass Band



Često prihvaćeni kao prvi bend u modernoj glazbi, Jass Band je osnovan 1916. i svirao je isključivo jazz, zbog razloga jer su oni iz New Orleansa, svjetske prijestolnice jazza. Postali su vrlo popularni za jednu jazz grupu, no raspali su se 1925. Ponovno su se okupili samo za jedan koncert 1936.



Bend koji je najduže na glazbenoj sceni- Golden Earring



Prvi put su počeli nastupati 1961. prije 53 godine. Ostali su zapamćeni kao najdugovječniji bend ikada, koji još nije nijednom prekinuo. Tako da, nisu Rolling Stonesi najdugovječniji, oni su odmah iza Golden Earringa.


Prvi glazbeni CD ikada izdan- ABBA, The Visitors



S obzirom da je Phillips imao prste u rađenju prvih CD-ova, ovo je bio službeno prvi album ikad izdan na CD-u. ABBA-ini "Visitorsi" su postali prvi koji su došli u svijet CD-ova. Njih je radio Phillips u jednoj tvornici u Njemačkoj.


Album koji se prodao u najviše primjeraka- Michael Jackson- Thriller



Vjerojatno najpopularniji album svih vremena se prodao u rangu od 51-65 miljuna primjeraka. Ovo je ostao najprodavaniji album već 30 godina.


Stvari koje su obilježile Svjetsko prvenstvo 2014.

nedjelja , 13.07.2014.

Kao i obično, sva svjetska prenstva su zanimljiva i svatko bodri svoj tim. No, mnoga zanimljiva događanja smo vidjeli, i to je vjerojatno osporilo za državu koju smo navijali da pobijedi. Najčešće su to bila potkradanja od sudaca. Pa ćemo se osvrnuti na trenutke koji su obilježili ovo svjetsko prvenstvo...

Prvo je počelo s potkradanjem japanskog suca Nishimure...a ovo su montaže napravljene po...vjerojatno istinitom događaju.








...i autogol Marcela...



(Prijevod: prvi gol u Svjetskom prvenstvu)







(Prijevod: Reakcija na Marcelov autogol...)



Nemojmo i zaboraviti Suarezov ugriz Chiellinija.



(Prijevod: Treba više soli.)










Ili pobjedu Njemačke nad Brazilom 7-1.



(Prijevod: Nijemci uvijek plaćaju svoje dugove.)




...ili Reklama Neymara za gazirano piće 7Up.












Zato je tu Van Persiejev pogodak glavom s 15 metara.




...ili Nizozemska genralno kao momčad je postala predmet slika...




Neočekivano rano ispadanje Španjolske je također dočekano...



Onda su tu i dosadne performanse Južne Koreje i Rusije...



...ili nastup Pitbulla na ceremoniji otvaranja.




...i naš svemogući stručni kadar u studiju HRT-a.








Zanimljivosti o državama širom svijeta- dio 2.

subota , 12.07.2014.

Evo, donosim još nekoliko zanimljivosti o teritorijima koji nas okružuju i onima koji nas ne okružuju. Uvijek je dobro znati par stvari o nekoj državi. Možda vas tamo jednom odvede put.

Pa, ako ne pakirate kofere, krenimo!


U namjeri da zaustave ptičju gripu, stanovnici Hong Konga su 1997. ubili 1,2 miljuna ptica.




Oko 7% kućanstava u Afganistanu ima zahod. Ali zato 19% njih ima televizor.




Ilegalno je u Turskoj postati pilot ako imate više od 80 godina.




U nekim dijelovima Australije je potrebno imati vlastitoga električara da vam promijeni žarulju.




Prosječni Švicarac pojede 10 kilograma čokolade na godinu.




Indija ima više od 100,000 poštanskih ureda, više od bilo koje zemlje na svijetu.




Čak 7% Amerikanaca dnevno jede u McDonalds'u. Samo njemu. Nismo još ubrojili pokraj koliko njih jede u KFC-u, Burger Kingu, Wendy's....

Pa ra pa pa pa - America!




Island je prva zemlja koja je legalizirala abortus. Taj zakon je doveden 1935.




Italija i Francuska zajedno proizvode oko 40% vina. Samo one dvije, protiv cijelog svijeta.




Japan je treći najveći potrošač kave.




Ukrajina je država kojoj najviše pada natalitet, odnosno raste mortalitet. Do 2050. se predviđa da će Ukrajina izgubiti 30% svoje populacije.




91% Surinama je džungla.

Države širom svijeta- zanimljivosti o njima, to jest

petak , 11.07.2014.

Danas je moj rođendan. No, jer ga ne slavim posebno, uvijek probam naći vrijeme da napišem post. Pa, evo i još jedne nove teme za blog- zanimljivosti o državama širom svijeta.

Svaka država ima svoju kulturu, svoju glazbu, svoje uređenje, a danas donosim- što je tako zanimljivo o njima? Pa, krećemo.

Nogometna reprezentacija Grenlanda ne može se učlaniti u FIFU, jer imaju područja s premalo trave.




U Irskoj postoji selo zvano Muckanaghederdauhaulia.




Urugvaj vjerojatno ima najpoštenijega predsjednika na svijetu. Od 12,500 dolara, koliko je njegova plaća, 90% ide u humanitarne svrhe, a njegov službeni auto? Ovo je fotografija kako on izlazi iz svojeg službenog auta.




Najpoznatije ime za psa u Poljskoj je "Burek".




Čile je poznat po tome jer svaki čovjek ima dva prezimena. Prvo je obično očevo, a drugo majčino ime.




U Solomonskim Otocima, stopa nezaposlenosti je 50%. Ipak uspiju preživjeti, i nemaju velikih problema s siromasima. Kako?




Već 35 godina u Kanadi poštari ne donose poštu subotom.

(nemojte mi zamjeriti američku poštu na ovoj slici)




Demokratska Republika Kongo je najveći širitelj spolnih bolesti.




Sahara pokriva 80% Alžira.



U Americi, 38% doktora, 34% zapolenika Microsofta, 12% znanstvenika je indijskog podrijetla.




Tango? Izumljen? U Argentini naravno. (sjetio sam se Argentine, jer mi ventilator dolazi iz te države)




Po svakom čovjeku u Nizozemskoj se broji 1 bicikl.




Šokantne, smiješne, interesantne, ovakve i onakve činjenice - dio 5.

četvrtak , 10.07.2014.

Danas donosim i po peti put činjenice koje će vas šokirati...ili što već. Svijet uvijek proizvodi na desetke i desetke mnogih činjenica, a neke od njih ću pokušati zabilježiti na ovom postu. Pa, evo i njih.

Oko 1,000 ptica na godinu umire zbog zabijanja u prozore.




Ako 3 put izgovorite Bloody Mary pred ogledalom u 3 ujutro, netko iz vaše obitelji će vas natjerati za zašutite i da idete u krevet.




Al Capone je zaradio preko 105 miljuna dolara reketarenjem (prosječno).




U 80-ima, jedan tinejdžer s OKP-om (opsesivno-kompulzivnim poremećajem), je pokušao samoubojstvo. Pucao je u glavu, i to mu je razorilo dio mozga koji je bio odgovoran za OKP. Zato je nakon oporavka postao normalan student.




Walt Disney je imao fobije od miševa.




Na svakom kontinentu postoji grad Rim.




U Bangladešu djeca mogu dobiti zatvorsku kaznu ako prepisuju na testu.




Prosječni Amerikanac pojede 5 kilograma žitarica godišnje.




Američka pošta preuzima 43% pošte cijeloga svijeta.




Puž ima 25,000 zubiju.




Postoje 293 načina kako razmijeniti dolar.




Postoje priče koje govore da se duh Abrahama Lincolna nalazi u Bijeloj Kući.




Adolf Hitler je bio vegetarijanac.

Najveći...

srijeda , 09.07.2014.

S obzirom da se Brazil žestoko osramotio na svjetskom prvenstvu, donosim vam i novu temu za ovaj blog, "Najveći" Po tome i mislim da je Brazil doživio najviši poraz u povijesti postojanja njegovog nogometnog savjeta.

Tu ću govoriti o svemu što je bilo najveće u postojanju toga predmeta, stvari ili što već. Vidjet ćete u postu, nisam baš najbolje objasnio samu temu, ali razumjeti ćete.


Najveći poraz/pobjeda- Australija: Američka Samoa, 31:0



11. travnja 2001. za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, igrali su Australija i Američka Samoa. Australija je, očekivano, pobijedila, no nitko se nije nadao da će biti baš 31 gol u mreži Američke Samoe. Archie Thompson, australski reprezentativac je dao 13 golova u toj utakmici, te je tu srušio rekord najviše postignutih pogodaka u jednoj utakmici. Prije ove utakmice, rekord je držao Kuvajt, koji je 2000. pobijedio Butan 20:0.



Najveći koncert na svijetu/koncert s najviše posjetitelja- Rod Stewart, plaža Copacabana, 3,5 miljuna posjetitelja



Često ljudi misle da je koncert Rolling Stonesa bio koncert s najviše posjetitelja. No, nije. Štoviše, čak 6 drugih koncerata ih drži između njih. Na Novu Godinu 1994. Rod Stewart je održao koncert, koji već 20 godina drži rekord. Neki pak kažu da je na tom koncertu bilo 4,2 miljuna posjetitelja.


Najveći brod na svijetu- Seawise Giant



Tanker koji je u službi bio punih 30 godina, je proglašen najvećim brodom na svijetu. No, taj rekord će srušiti Prelude, brod koji će biti u uporabi od 2017. godine. Tako dugo dok taj brod ne počinje biti u službi, ne priznajem ga najvećim. Seawise Giant je dugačak 458 metara, bez tereta težak oko 81,000 tona, s teretom i do 640,000 tona. Postiže brzinu od 30 kilometara na sat. Kao maksimalna.


Najveći televizor na svijetu- Titan



Televizor, širok 9 metara, je napravljen od engleske tvrtke Titan, a moguće ga je kupiti za 10 miljuna kuna. Uzmite u obzir da je on u najmodernijoj, 4k rezoluciji, a ugradnju ne plaćaju, a vidite na slici, kako bi on trebao izgledati.


Najveća slika na svijetu- "Predivna duša Kine"



Djelo umjetnika po imenu Sun Lei, djelo se prostire na 22,000 četvornih metara. Slikao je djelo od 1987. do 1995. i tako je srušio još jedan rekord- djelo koje se najduže izrađivalo.


Najveći vinil na svijetu- "Hotel California"



Stadion košarkaške momčadi "Los Angeles Lakers" na krovu ima ploču "Eaglesa". Može izrdržati vjetrove u brzini od 130 kilometara na sat. A kako bi se vidjelo iz zraka, za to su koristili 15,000 LED svjetala.


Najveći glazbeni instrument na svijetu- orgulje u Atlantic Cityu, SAD-u



Najveće orgulje na svijetu, prostiru se na 13,000 četvornih metara. Napravljene između 1929. i 1932. one su već 82 godine najveći instrument na svijetu.

Ekstremno glupi zakoni- dio 3.

utorak , 08.07.2014.

Evo, donosim i 3. dio glupih zakona.

Zakoni nekad mogu jako dobri, prihvaćeni od strane javnosti. No, ovi jednostavno nisu bili prihaćeni, a bili su i toliko glupi da zaslužuju imati mjesta u ovome postu.

Danas, po 3. put donosim glupe zakone.


U Minnesotti je zabranjeno proći granicu te države s patkom na glavi.

U Oklahomi je zabranjeno zagristi tuđi hamburger.

Škakljanje žena je zabranjeno u Virginiji.

Zabranjeno je u Alabami otvoriti kišobran na ulici, zato jer bi to prestrašilo konje.

U Marshalltownu, gradiću u saveznoj državi Iowi, je konjima zabranjeno jesti hidrante.

U Illinoisu je zabranjeno govoriti engleski. Službeni jezik tamo je "američki". - jedno od žešće glupljih

U Ohiu je zabranjeno prodavati žitarice u nedjelju.

Maine ima zakon kojim se zabranjuje kotrljanje po cesti i sviranje violine istovremeno.

U Michiganu, zubari se svrstavaju pod zanimanje mehaničara, ne doktora.

U Texasu je zabranjeno pucati na bivole s drugog kata hotela.

U Zapadnoj Virginiji je legalno imati spolni odnos s životinjom koja ima manje od 18 kilograma.

U Indoneziji vam mogu odrubiti glavu zbog masturbacije.

Velšanima je zabranjeno ući u grad Chester prije zore.

U gradu Eureka, u SAD-u, zabranjeno je brkatim muškarcima da poljube ženu.

U Cipru je zabranjeno piti vodu tijekom vožnje.

U Guamu, teritoriju SAD-a, zabranjeno je udavanje djevica.

U Alabami je zabranjeno igrati se dominama u nedjelju.

U američkom Connecticutu je zabranjeno trenirati pse. Vjerojatno se boje onoga da psi dolaze na vlast.

U Grčkoj je zabranjeno je nositi visoke pete.

U Engleskoj je zabranjeno umrijeti u Parlamentu.

U Califoriniji i Tennessee-u je zabranjeno upucati bilo koju životinju iz auta. Osim ako je ona kit.

U San Franciscu je zabranjeno brisati svoj auto s korištenim donjim rubljem.

U Long Beachu, gradu u Californiji je zabranjeno psovati na poligonu za mini-golf.

U New Yorku, zabranjeno je baciti nekome loptu u glavu za zabavu.

Ovo su bili glupi zakoni, najčešće dolaze iz SAD-a, zemlje velikih umova. Pogotovo kad vidim slike kao što je ova.

(Prijevod: Ne trebam zdravstveno, imam Isusa) (Rimokatolik sam, no ovo je jednostavno glupo)

Dobre stvari koje su slavni učinili

ponedjeljak , 07.07.2014.

Da, mnogi slavni su često omraženi, jer je slava iz njih napravila to što je. No, neki od njih su zadržali svoj karakter, i ostali hladni prema svoj omraženosti koja ih svakodnevno okružuje. Danas donosim par stvari koje su dobre, a učinjene od ruke slavnih.

Paul Walker



Oduvijek se posvećivao humanitarnim akcijama, a pogotovo je radio na pomoći ljudima koji su stradali u prirodnim katastrofama. Zato je osnovao grupu ReachOut WorldWide, tim vatrogasaca, medicinskih sestara, doktora, spasioca, koji su već pomogli u mnogim prirodnim katastrofama, a pogotovo u uraganu Sally. O svome timu je rekao:

Oni su tu za sve. Da vam pomognu izbjeći kaos, tragediju i uništenje.

A želja za pridruživanjem grupi se sve više i više širi, pa se pokazalo da Walker nije kreten prema svojim radnicima. Oni su bili oduševljeni njim.



Christian Bale



Nakon pucanja u kazalištu Aurora, tijekom prikazanja filma "Batman: The Dark Kinight Rises", "Batman" je došao u bolnicu gdje su bile žrtve pucanja i dao je krv za njih. Još ih je posjetio i razgovarao s njima. I to dugo.



Ryan Gosling



Često se borio protiv brutalnog mučenja životinja, zapravo metode ubijanja životinja koje koriste KFC i McDonald's, i postao je ambasador PETA-e. Spasio je ženu, kojoj je malo falilo da je ne udari taksi, pomogao je New Orleansu, koji je bio sravnjen sa zemljom, a i pomogao je mnogim afričkim zemljama tj. Kongu i Južnoafričkoj Republici.


George Clooney



Najpoznatiji je po tome što je organizirao humanitarni program "Nada za Haiti", gdje je pomogao žrtvama Haitija, koje su stradale u potresu 2010. A i često je viđen kako beskućnicima dijeli novac.



Bono



Vjerojatno najpoznatiji humanitarac u rock glazbi, donirao je miljune i miljune za sprječavanje širenja AIDS-a, promicao je opasnost od zaraze u Africi, a još je i snimao mnoge pjesme s slavnima, kako bi od njihove prodaje sve išlo unesrećenima, u jednom slučaju u uraganu Katrini. "The Saints are Coming" je pjesma koju je napravio s Green Dayem, a prihodi su išli onima koji su stradali u uraganu Katrini.



Elton John



Također je napravio svoj program, "Elton John AIDS Foundation" koji je sakupio 1,5 miljardi kuna za žrtve AIDS-a. Mnoge zabave koje održi su humanitarne, te novac šalje u humanitarne svrhe, pogotovo za Afriku tj. žrtve bolesti koje vrebaju tamo.


Jake Gyllenhaal



Ne da je baš poznat po humanitarstvu, ali je vrijedno spomenuti da je, kad je vidio da vrijeme istječe ljudima, koji su parkirali svoj auto, ubacivao je kovanice da im produži vrijeme. I tako je napravio za 120 automobila.


Šokantne, smiješne, interesantne, ovakve i onakve činjenice - dio 4.

nedjelja , 06.07.2014.

Evo, opet vam donosim činjenice, koje sigurno niste znali. Ili? Evo i dijela 4. Bit će ih još, tako dugo dok svijet ne prestaje proizvoditi ove vrijedne-za spomenuti činjenice.

Sudeći po Staljinu, jedina stvar koja mu je omekšala srce jest smrt njegove prve žene 1907. Njegova izjava: "Ona je jedino biće koje je omekšala moje kameno srce."




Elvis Presley je uvijek imao trojku iz glazbenoga.




Facebook je plave boje jer njegov tvorac, Mark Zuckerberg, ne vidi crvenu i zelenu boju, a najbolje vidi plavu boju.




Jim Carrey je 2Pacu pisao smiješna pisma dok je on bio u zatvoru, kako bi mu malo podigao raspoloženje.




Bazen s najvećom dubinom vode se nalazi u belgijskom Brusselu. Dubok je čak 33 metara.




Slijepi ljudi vide samo u snovima. Sanjaju snove u crnoj i bijeloj boji.




Barack Obama je kao tinejdžer konzumirao kokain i marihuanu.




Biblija je prevedena i na klingonski!




Borovnice pomažu pri dobrom pamćenju.




Zatvori u Indiani omogućavaju zatvorenicima da posvoje mačke.




Hitler je jednom svom vojniku dao medalju jer se Hitler nasmijao na šalu koju je vojnik rekao.




U Kini se događaju 274 prosvjeda na dan.

Zanimljivosti o...filmu

subota , 05.07.2014.

Danas donosim nekoliko zanimljivosti o filmu. On je obilježio čovječanstvo, pa zato i zaslužuje mjesto u postovima koje objavljujem.

Pa, evo i njih- zanimljivosti.

Bollywood napravi najviše filmova na godinu. Čak 800 njih na godinu. Hollywood napravi samo 400 njih. Bollywood je dosadan. Barem tako ja mislim.




"Willy Wonka i tvornica čokolade" nije dobio treći nastavak jer je pisac knjige po kojem je nastalo djelo bio razočaran nastavkom iz 2005.




"Zameo ih vjetar" je postao film koji je koristio najviše glumica na audiciji. Čak 1400, kako bi našli glumicu koja će glumiti dio gdje je Scarlett O'Hara.




U nekoliko filmova Harry Pottera, pojavljuje se Shirley Henderson, glumica koja glumi duha koji ima 11 godina. Glumica je 2002. u "Harry Potter i Odaja Tajni" imala 37 godina.




U filmu "Čarobnjak iz Oza", pas Toto je dobivao 125 dolara po tjednu. Uzmimo u obzir da su dolari prije vrijedili više nego danas.




Predsjednik Ronald Reagan se pojavio u filmu "Očajničko Putovanje". On je imao i filmsku karijeru, prije nego što je postao predsjednik SAD-a.




Najduži poljubac se dogodio u filmu "You're In The Army Now". Trajao je 3 minute i 3 sekunde.




U filmu Scarface riječ fuck je izrečena 226 puta.


Šokantne, smiješne, interesantne, ovakve i onakve činjenice- evo i dijela trećeg

petak , 04.07.2014.

Na početku, hvala puno svima za podršku, mnogo mi znači što podosta vas čita ovaj blog i piše svoje mišljenje o njemu. Puno vam hvala!

Svoje želje što želite vidjeti u idućem postu, i naravno mišljenja, slobodno napišite u čarobne komentare.

Da, evo i dijela trećeg, to su činjenice koje će vas (možda, kako tko reagira na njih) šokirati, nasmijati, zainteresirati ili vas ostaviti kompletno ravnodušnima.

Kako god, evo svježih činjenica.


Ernest Hemingway je preživio anemiju, malariju, rak kože, frakturu lubanje, rupturirani bubreg, zdrobljenu vertebru, hepatitis, anemiju, upalu pluća, dizenteriju, antraks, rupturirana jetra, visoki tlak i dvije avionske nesreće. Da bi se na kraju ubio sam. Hemingway.




Ako je cura viša od dečka, šanse su 10% da će ta veza opstati. Ali, ozbiljno, tko radi ova istraživanja?




James Verone je 2011. iz banke ukrao 1 dolar, kako bi završio u zatvoru, jer nije želio postati beskućnik.




Prosječan hamburger u McDonaldsu ima samo 15% govedine. Ovih ostalih 85% su različiti aditivi koji mogu prouzrokovati rak.




U armenskim školama, od 6. godine je obavezno učiti šah. Čak ga imaju kao predmet u školi.




U Sjevernoj Koreji imaju drukčiji sistem godina. Oni broje godine od rođenja Kim-Il-Sunga, pa je sada kod njih 102. godina.




Pokušajte se sjetiti što ste jučer radili. Vjerojatno se nećete sjetiti 40% toga.




Mahatma Gandhi je jednom prijatelju napisao da ne ide u rat. Taj prijatelj je bio Adolf Hitler.

Evo i slike pisma.




Sve što kažete programu Siri, kojeg mogu imati korisnici iPhonea, se snima u Appleu.




U Sahari je 1979. padao snijeg čak pola sata.




U Kini možete unajmiti curu. Za 150 kuna po tjednu.




Utipkajte ovaj broj u Google. 241543903. I iznenadite se.

Zanimljive stvari na Google Earthu- dio 2.

četvrtak , 03.07.2014.

Danas donosim zanimljivosti koje možete naći na Google Earthu. Prvi dio možete naći u postovima koji se nisu našli u javnosti tj. nisam znao da treba komentirati kako bi se post vidio na "fresh" listi. Tako da, danas je dio 2. Pošto nemam više ideja što bi više stavio na svoj blog, molio bi vas da stavite svoje želje u komentare.

(za t.f, moju vjernu komentatoricu- ispostavilo se da sretne ljude treba malo duže tražiti)

Pa, krećemo.

Groblje aviona u Tucsonu, SAD

(koordinate: 32 08’59.963 N, 110 50’09.033W)- stavite ih u tražilicu i odvest će vas tamo



Poznato kao i dvorište "avionskih kostura", ovakvo groblje aviona je uvjerljivo najveće u svijetu. Avioni se ovdje "pokapaju" od 1946. a neki od njih (zapravo, većina) ide u staro željezo. U tom groblju nalazi se preko 4400 aviona i ostalih živina koje lete.

Par slika, tek toliko da razbijemo samo zračni pogled...









"Dah Pustinje"

(koordinate: 27° 222 523 N, 33° 382 03 E)



Ova skulptura je pobudila mnoga zanimanja ufologa, te su već počele pretpostavke kako je to djelo izvanzemaljaca. No, nije to ostalo dugo. Ovo je djelo troje umjetnika: kipara Danaa Stratoua, Alexandre Stratou, i arhitekta Stelle Constantinides. Radili su ovo od 1995. do ožujka 1997. Ovo djelo se prostire na čak 100,000 četvornih metara. Za 200 do 300 godina, ovo djelo će nestati.


Zračna baza Volkel

(koordinate 51° 392 263 N, 5° 412 273 E)



Kada počnete tražiti ovu nizozemsku zračnu bazu, vidjet ćete da je sve prekriveno. Vjerojatno zbog privatnosti, s obzirom da se tamo čuvaju dosta opasna oružja, mnoge bombe, još iz 2. svjetskog rata. No, što Volkel ne želi da mi to ne vidimo? Vjerojatno nećemo saznati. Barem u skorije vrijeme. No, nije to jedino područje pikselizirano. U Nizozemskoj ima čak 18 njih.

Ipak, nije nemoguće naći sliku koja nije pikselizirana.







Firefoxov logo u polju



2006. u američkom Oregonu, grupa studenata je napravila logo Mozille Firefox, kako bi proslavila 50 miljuna korisnika koji korist e Firefox. Ovo je također kratki video, koji govori u uspješnom rađenju toga projekta.

https://www.youtube.com/watch?v=l_KXhf1BI-k



Znak Batmana

(koordinate: 26.357896, 127.783809)



Ovo je znak u japanskom gradu Okinawi. Točnije, u jednom vojnom aerodromu koji je upravljan od američke vojske. A jedna eskadrila, koja je ovdje, 44. eskadrila boraca, njihov znak je šišmiš.




Crkva u obliku...



U američkom gradu Dixonu, postoji jedna kršćanska crkva koja je u obliku... pa, vidite već čega. Nakon što je Google Earth pokazao ovu zgradu, nastale su mnoge kontroverzije, a oglasio se i arhitekt Scott Shepherd, koji je ispočetka rekao da je crkva trebala biti u obliku lista, a kasnije, da uopće nisu planirali kako će izgledati s zračnog pogleda. Trenutno nemaju planova maskirati neugodan oblik crkve.

Ovako ona izgleda s pogleda prema dolje.



Evo, to je bilo sve. Hvala na čitanju mojeg, jubilarnog 50. posta!

Ekstremno čudne i apsurdne vijesti- dio 2.

srijeda , 02.07.2014.

Ova tema mi se također sviđa, prvenstveno jer govori s kim ja dijelim kisik (nažalost), i kako glupa ljudska rasa može biti. Pa, danas donosim čudne i apsurdne vijesti- dio 2. samo da nažalost, podsjetim da ovakve gluposti nisu u manjini.

Piletina (2013.)



Dva bandita iz američke savezne države Georgije su uhićena, nakon što su priznali da su ukrali piletinu u vrijednosti od 350,000 kuna. Koristili su samo kamion za prijevoz. Pušteni su, uz 10,000 kuna jamčevine za svakog.


Walmart i okrutnost (2013.)



Netko je učinio nezabavnu šalu na jednoj gospođi u Walmartu. Naime, netko je prije nje stavio superljepilo na školjku, pa se ona sjela na nju. I onda su počeli problemi. Da, i gospođa je kasnije tužila Walmart zbog duševnih boli, no nije joj uspjelo. 45 minuta je sjedila, zaljepljena za školjku. Ako ništa drugo, bar je reklama za Loctite uspjela!


Farmville (2010.)



Gary A. Veldhuizen, je 2010. u američkom Ferndaleu silovao kozu. Vjerno je govorio kako ga je Farmville inspirirao da to učini. A njegova obitelj je i pozvala policiju, nakon što ga je vidjela kako to radi. Dobio je, smiješan, 1 mjesec zatvora.



Francuski ključ (2012.)



U engleskom Rossendaleu. Elisa Sampson, model, je došla kući, i zatekla je kako njezina najbolja prijateljica i njezin prijatelj imaju spolni odnos. Najbolja prijateljica je bila uzrujana (jer je Elisa vikala što oni imaju raditi ovdje), te joj je bacila francuski ključ, ravno u oko. Zato joj je sada vid na lijevo oko oslabljen za 20%. Prijateljica je dobila 2 godine zatvora zbog teškog ozlijeđivanja, i 2 godine zabrane prilaska.


Buket (2009.)



Bacanje buketa u talijanskom gradiću Suveretu je završilo kobno. Naime, avion je letio vrlo nisko, ne bi li se spustio u obližnjem Livornu. Mladenka je u međuvremenu bacila buket, a motor aviona ga je "usisao", i na kraju eksplodirao zbog buketa. Avion se zaletio u hostel, no nije hotel doživio nikakva velika oštećenja. Svih 50 putnika i osoblje su preživjeli, jedino je jedan putnik dobio ozljedu glave.


Mini-boksači vs. Lažne prostitutke (2009.)- upravo prošlo 5 godina od tog incidenta



Dva mini-boksača su 2009. u Meksiku otrovana od lažnih prostitutki. Svaka je osuđena na 10 godina zatvora.

Stvari koje su zabranjene u drugim državama- dio 2.

utorak , 01.07.2014.

Već dugo vremena nisam pisao o blesavima stvarima koje su druge države zabranile. Ovo su stvari, koje, ako ih imate ili radite, završavate u zatvoru ili platite novčano.

biti Emo ili Emo odjeća



U Rusiji nikako nije dozvoljeno biti emo. Ruska vlada tako odlučuje smanjiti broj samoubojstva među tinejdžerima. Ovo je zapravo jako, jako dobra ideja. Štoviše, čudna, pa možda zato zaslužuje mjesto na ovoj listi.


Claire Danes



Popularna američka glumica nije dobila bogzna kakvu reputaciju u Filipinima. Zato je i rekla za njegov glavni grad Manilu da je čudan i smrdi po žoharima. Manila je zabranila ulazak Claire u grad, a svako pisanje ili bilo kakvo spominjanje u Manili je kažnjivo.


Mobitel



Mobitel je zabranjeno imati u Kubi. Doduše, samo srednji stalež ne smije imati, i niži stalež. Samo političari na visokoj nozi smiju koristiti mobitele.


Ketchup



U namjeri da zaštite svoju francusku kuhinju, Francuska je u restoranima 2011. zabranila posluživanje ketchupom.


Putovanje vremenom



Zabranjeno je spominjati putovanje vremenom, a kamo li putovati vremenom u Kini. Razlog svega toga je jer se putovanje vremenom previše spominjalo u povijesnim i ostalim TV emisijama.


Rječnici



U SAD-u, u većina kalifornijskih škola je zabranjeno školama imati rječnike, jer ima neke pojmove koji nisu primjereni mladeži. Ne razumijem čemu sva ta briga za učenike. Ionako većina kasnije radi u McDonaldsu.


Plastične vrećice



Prije 12 godina, Bangladeš je zabranio korištenje plastičnih vrećica. Njezin primjer slijedile su još Francuska i Tanzanija. Opet, nije ovo blesavo, ali je čudno, zato zaslužuje mjesto na ovoj listi.


Jasmin



U Kini je zabranjeno uzgajati jasmine, jer se vlada plaši da će ih to potaknuti na "revoluciju jasmina", koja se dogodila 2010. U Kini se desio taj prosvjed, i poslije toga je zabranjeno uzgajati ih.


Kinder Surprise



U SAD-u je zabranjeno kupovati i koristiti Kinder Surprise, zbog plastičnih figurica koje se lako mogu progutati. Hvala Bogu, pa su automatske puške poput M4A1 dozvoljene.


Pitbull



U australskoj pokrajini New South Wales, zabranjeno je posjedovati pitbulla. Kratko i jasno.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.