Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Prisutstvo Illuminata u modernoj kulturi

(Hvala Pablonu za ideju!)

Jeste li ikada čuli za Illuminate? To je jedno tajno društvo, koje je djelovalo na temelju prosvjetiteljstva, osnovano od 1776. od Adama Weishaupta, bavarskog filozofa. Jedno od mnogih ciljeva njih je stvoriti jednu vladu, koja će vladati svijetom. U početku djelovanja, cilj Illuminata je bio srušiti kraljeve raznih monarhija širom Europe, ne bi li došli na vlast. Ne možemo cilj shvatiti tako uspješno, jer je oko 1784. grupa prestala postojati, zbog zabrane djelovanja. Ipak, mnogi ljudi danas vjeruju da Illuminati postaju u modernoj kulturi, zato zbog sve te histerije koja se počela širiti, su počele kružiti i razne sprdnje, kao recimo ove slike.



Ali, šalu na stranu, Illuminati jesu ostavili trag na društvo onda, jer se sumnjalo da je Johann Wolfgang Goethe postao jedan od njih. Zapravo, mnogi uglednici su postali članovi Illuminata. Prilično se širila želja za njima, bez obzira jesu li oni bili tajno društvo ili ne. No, nakon ukinuća, Illuminati se nisu spominjali kakvih 200 godina. Ili do dolaska interneta, takoreći. Onda je on otkrio razne prljave trikove kojim se oglašivači služe. No, ne samo to, otkrio je kako je većina svjetskih moćnika tamo. E, sad, vjerujete li u to? Ja iskreno ne, ja si uvijek postavim nekvu granicu, a ovo mi definitivno prelazi nju. Tako se isto govori da je tu kraljica Elizabeta jedna od njih, pa većina američkih demokrata, republikanaca, liberala i ostalih političara. Zato je opet tu pala histerija, gdje je 13 svijeća gorjelo iza Baracka Obame.



No, ne prelazi samo preko njega, prelazi i preko mnogih svjetskih moćnika poput samih Papa, od Ivana Pavla II. do Franje. No, ovdje mi je već previše. Iskreno, ne vjerujem da bi čovjek koji mora voditi RIMOKATOLIČKU crkvu morao postati jedan od ILLUMINATA. Ovo su dvije čiste suprotnosti, no ne znam koji vičkrefti su ovo, da i njih tako optužuju.



(Poznato kao sotonski pozdrav, no za to se i govori da je to pozdrav s Italije, koji uopće nema veze s tim.)



(Ništa čudno na prvi pogled, ali za to se govori da je to masonski znak, znak društva koje je vrlo usko povezano s Illuminatima. Ta ruka u kaputu, to jest.)

Nekad teoretičari zavjere odu predaleko. Primjer su definitivno ove slike s papama. No, nisu samo svjetski moćnici u pitanju. Tu je i Disney, kompanija koja je najviše optužena da stavlja simbole sotonizma, Illuminata i slobodnih zidara u svoje crtiće. Tu još kreatori, redatelji i što već tih Disney crtića imaju štošta za objasniti.



Spužva Bob je također poznat po simbolizmu Illuminata. Prilično očiti znakovi se nalaze u jednoj od epizoda. Možda je bila njihova parodija, tko zna.



Za Illuminate se govorka da su prisutni i u glazbenoj industriji. Zato se tako govori za Eminema, glavnu pozornicu na Glastonburyu, Lady Gagu...








I nemojmo zaboraviti poruke koje se dobe unatrag kad počinjete premotavati pjesme...no, o tome kasnije...ili u drugom dijelu?

Post je objavljen 23.07.2014. u 07:42 sati.