Image Hosted by ImageShack.us Želim Vam ugodan boravak na stranici
Tražilica:

Igy-Sportske zanimljivosti

Igy-Sportske zanimljivosti

nedjelja, 29.05.2005.

Pobjeda u velikom stilu

NK SLOGA - NK SLAVEN (1:1) 3:1
Strijelci: (1:1) Jerković 40+', (2:1) Brekalo 62', (3:1) L. Jogun 80+'
NK Sloga: Deša 9, Devčić 9, Banović 9, Zrilić 9, M. Blažević 8,5, Ivanković 9,6, (Pavković 8,5), Mautner 9,5, Spasojević 9, Brekalo 9, Jerković 9, Jogun 8,5 (L. Jogun 9).


U današnjem velikom derbiju NK Sloga je pokazala kako se igra najljepši nogomet lige. Bilo je puno lijepih poteza 4 gola, te kako i priliči derbiju grubih prekršaja i velika napetost među igračima. Po već dobro znanoj tradiciji NK Sloga primila je prvi gol, čini se da im je potrebno primiti jedan ili čak više golova da bi protivnika shvatili ozbiljno i na kraju ih osramotili rezultatom. Danas su domaći igrači briljirali. Derbi je možda malo u sjenu bacila visoka temperatura, ali usprkos tome igrači obje momčadi dale su svoj maksimum. No da nedjeljni dan u Trenkovu bude u maksimalno veseloj atmosferi pobrinuli su se seniori koji su čak s 5:1 svladali NK Slaven koji je gajio nadu za drugo mjesto lige, koje ih vodi u kvalifikacije za ulaz u rang više. Time se seniori i teoretski osvojili ovogodišnji naslov prvaka. Počela je fešta koja daje samo slutiti kakvom se slavlje nadaju i juniori na kraju sezone, kako kažu:"Pit će se do zore." Još je daleko do te fešte jer NK Sloga iduće kolo gostuje kod neugodnog protivnika u Pavlovcima, ali za očekivati je da ovakvu Slogu s ovakvom igrom i angažmanom teško mogu zaustaviti Pavlovci za osvajanje 1. mjesta.

- 22:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

NK Sloga (Trenkovo) - NK Slaven (Gradac)

29. svibanj 2005.
20. kolo 2. Županijske nogometne lige
Stadion: Park-Trenkovo
JUNIORI: 15:30 h
SENIORI: 17:30 h

ULAZ:
sjever - 10,00 kn
istok - 20,00 kn
jug - (gostujući navijači) 10,00 kn
zapad - 20,00 kn
zapad natkriveno 30,00 kn
žene i djeca besplatno

Nogometaš D. Krip nije uspio naći zajednički jezik s upravom klupa te otišao na transfer listu. Moguć je njegov povratak u matični klub NK Croatiju iz Mihaljevaca. Oporavljeni od ozlijede su Ivan Jerković i Matej Blažević koji će danas biti spremni za utakmicu. Trener Jogun najavio je na konferenciji za novinare u četvrtak slijedeći sastav: Deša - Zrilić, Banović, Devčić - Spasojević, Ivanković, Brekalo, Mautner, M. Blažević - Jerković, I. Jogun.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.05.2005.

Sloga prvi put bez pobjede u drugom dijelu prvenstva

Nogometaši juniora NK Sloge odigrali su nerješeno 2:2 protiv NK Hr.Dragovoljca iz Drenovca i time doveli u pitanje osvajanje prvenstva. Domaćini su imali čak i mogućnost za pobjedom nakon što nisu realizirali najstrožu priliku, sajajni vratar Trenkovčana Deša je izvrsno reagirao. Golove za Slogu postigao je Jerković i Ivanešić, ali to nije bilo dovoljno za održavanje prednosti od 6 bodova ispred Slavonije. Nogometaši Slavonije slavili su s visokih 12:0 u Biškupcima. Nogometaše NK Sloge u nedjelju čeka neugodat protivnik iz Gradca NK Slaven.
Nogometaši iz Trenkova ne smiju kiksati ukoliko žele prvenstvo. Još ih čeka gostovanje u Pavlovcim i domaća utakmica protiv Dobrovca. Sve je zasada još u rukama Sloge. Seniori su izgubili u Drenovcu 1:0.

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.05.2005.

PORTUGAL: Pet nogometaša sletjelo sa ceste

Pet je nogometasa stradalo u prometnoj nezgodi na sjeveru Portugala, ali nitko nije ozbiljnije ozlijedjen. Nesreca se dogodila u ponedjeljak u jedan sat iza pola noci na autoputu A4, a skrivio ju je vozac, nogometas FC Porto Jose Bosingwa, koji je pri velikoj brzini na klizavom putu izgubio kontrolu nad vozilom.

- 21:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.05.2005.

NK Sloga - NK Slavonija (0:2) 5:2

Za Slogu su igrali:
Deša, Banović, Pilić, Devčić, Mautner, Zrilić, Spasojević, Ivanešić, Brekalo, Biberović, Golik, još su igrali: Ivanković i Bilanović.
Strijelci: Devčić (AG) (0:1), Pilić (AG) (0:2), Biberović (1:2), Brekalo (2:2), Biberović (3:2), Golik (4:2), Golik (5:2).

Najveći derbi sezone završio na veoma specifičan i neobičan način. Oba kluba imala se imperativ pobjede i osvajanja prvaka lige. Domaćini su u prvom poluvremenu igrali kvalitetnije i s više prilika, ali su gosti došli do prednosti od dva gola autogolovima domaćih igrača. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Domaćini su bili svijesni da bi izgubljenom utakmicom izgubili nadu za osvajanjem 1. mjesta. U drugo poluvrijeme ušli su mnogo odlučnije i stvarali mnogo prilika koje također nisu bile realizirane, zahvaljujući izvrsnom gostujućem vrataru. Slavonija ipak nije uspjela izdržati pritisak i na kraju su uvjerljivo izgubili od NK Sloge, koja tom pobjedom ima velike izglede osvojiti naslov prvak 2.ŽNL 2004/2005.
Čestitke domaćim igračima na velikom trudi i zalaganju i u konačnici uvjerljivoj pobjedi. Seniori su uvjerljivo pobijedili ekipu Slavonije s visokim 7:0. Iduće kolo NK Sloga gostuje u B. Drenovcu protiv NK Hrvatskog Dragovoljca.

- 21:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Parovi za nedjelju

Club Brugge - Anderlecht 1 (2,30)
Lecce - Milan 2 (1,60)
WBA - Porsmouth 1 (1,65)
Villarreal - Albacete 1 (1,25)
Lyon - Bordeaux 1 (1,65)
Waalwijk - Den Bosch 1 (2,10)
Genk - Charleroi 1 (1,65)
---------------------------
TEČAJ: 43,39

- 11:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Barcelona novi prvak

Barcelona je golom Samuela Eto'a nadoknadila gol minusa na gostovanju kod Levantea i sa 1:1 remijem je dva kola prije kraja osigurala prvi naslov prvaka nakon pet godina i 17. ukupno.

Levante je poveo preciznim udarcem sa 16 metara Alberta Rivere u 36. minuti, dok je Eto'o izjednačio nakon sat vremena igre pogotkom glavom iz blizine.

Barca je tim rezultatom dva kola prije kraja ostvarila nedostižnih šest bodova prednosti ispred Real Madrida, a ukoliko Katalonci i izgube obje utakmice do kraja više ne mogu ispustiti prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.


- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bochum i Hansa Rostock ispadaju u 2. Bundesligu

Nakon odigranog pretposljednjeg 33. kola njemačkog prvenstva poznata su i dva preostala putnika u niži rang. Uz davno otpisani Freiburg sljedeće će sezone u 2. Bundesligi igrati i Bochum i Hansa. Zahuktala se borba za 2. i 3. mjesto koje vodi u Ligu prvaka i za te dvije pozicije konkuriraju 4 kluba između kojih je razmak samo 4 boda.

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.05.2005.

NK Sloga uoči velikog derbija

Zasigurno da je predahnula ekipa NK Sloge kad je saznala rezultat prošloga kola iz Bekteža gdje je gostovala NK Slavonija. Ekipa iz Prekopakre na gostovanju uspjela je osvojiti samo 1 bod rezultatom 5:5. To će sigurno smanjiti pritisak Trenkovčana u nedjeljnoj utakmici. Sve je bliža NK Sloga osvajanju juniorskog prvaka 2.ŽNL. Ekipa seniora već je i teoretski blizu prvaku s čak 9 bodova prednosti pred drugoplasiranim NK Graničarom iz B. Drenovca. Zanimljivo je napomenuti da Trenkovo u drugom dijelu prvenstva bilježi samo pobjede, što se tiče juniora i senira. Derbi se igra i u 1. HNL gdje u obližnju Veliku stiže NK Dinamo i Kamen Ingrad bi pobjedom zadržao 1. mjesto u ligi za opstanak.
U nedjelju NK SLOGA & NK SLAVONIJA igraju na stadionu "Park", u Trenkvou s početkom u 15h. To je utakmica koja nije dugo viđena u Trenkovu za juniorski uzrast.

- 21:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2005.

Trenkovo

Ovo je OŠ V. Nazora u Trenkovu u koju sam išao 8 godina niti kriv niti dužan, ali je ipak bilo dobro!!!

- 21:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nk Sloga uoči derbija sezone...

Nk Sloga prešla je još jednu prepreku prije utakmice sa Nk Slavonijom (Prekopakra), u Biškupcima su pobijedili domaćina Nk BSK s 2:1. Golove su dali I.Jogun i Olujić. gosti su gol dobili iz prvog napada ali su se uspjeli izvuči i dati 2 gola te zadržati tu prednost do kraja. Igrali su: Deša, Banović, Olujić, Pilić, Ivanković, M.Blažević, Olujić, Spasojević, Brekalo, Repinac, I.Jogun. Sloga je trenutno na 1. mjestu bodom prednosti nad Nk Slavonijom koja ima i utakmicu manje. Svi se slažu s tvrdnjom da će prvak postati onaj koji pobijedi u velikom derbiju, dok bi nerješeni rezultat ostavio otvorena vrata za prvaka. Očekuje se i podrška iz gledališta domaćim igračima i kako domaćini govore sigurna pobjeda i naslov prvaka.

- 21:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Dado pršo potvrdio ostanak na Ibroxu

Hrvatski reprezentativac Dado Prso potvrdio je u intervjuu na web - stranici Glasgow Rangersa da ce i slijedece sezone igrati za klub sa Ibroxa.
- Godi mi zanimanje drugih klubova za mene, ali ja nikada nisam razmisljao o odlasku iz Rangersa. U Glasgowu sam zadovoljan, obitelj takodjer i moja odluka je konacna, sto znaci da ostajem u Glasgow Rangersu - kazao je Dado Prso.

- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2005.

Odbijen zahtjev Parme

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odbila je zahtjev Parme da se uzvratni dvoboj polufinala Kupa UEFA između CSKA i Parme registrira rezultatom 3:0 za talijansku momčad zbog divljanja domaćih navijača.

Talijani su uputili prosvjed jer je u 10. minuti utakmice Parmin vratar Luca Bucci pogođen petardom u glavu, zbog čega je napustio teren te je noć proveo u moskovskoj bolnici s lakšim potresom mozga.

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.05.2005.

Sporting zabio u 120. za finale

Sporting je u dramatičnim produžecima polufinala Kupa UEFA pogotkom Miguela Garcie u 120. minuti izbacio AZ Alkmaar zbog 'gola u gostima' i sa ukupnim rezultatom 4:4 je izborio finale na svom terenu protiv ruskog CSKA.

Ruska momčad je bez većih problema, s Ivicom Olićem u početnih 11, svladala talijansku Parmu, a Portugalci su na gostovanju u Nizozemskoj AZ Alkmaaru priredili veliko razočaranje izborivši finale golom u posljednjoj, drugoj minuti sudačke nadoknade produžetaka

- 22:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2005.

Portugalska 1.liga -

Belenenses - Nac. Funchal 1(1,80)
Boavista - Braga x2 (1,52)
Penafiel - Benfica 2 (1,55)
Rio Ave - Mar. Funchal dg2 (gol daje samo jedna ekipa ili nijedna) (2,00)
Leiria - Setabul x (3,10)
Estoril - Gil Vicente x2 (1,40)
Beira Mar - Acad. Caimbra x2 (1,45)
Moreirense - FC Porto 2 (1,50)

AZ Alkmar - Sporting Lisabon 1 (2,45)

- 16:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Liverpool - Milan u Istanbulu

Iako se mislilo kako će Abramović sve napraviti kako bi osvojio Ligu prvaka, to ipak nije uspio. Zaustavljen je u polufinalu od čvrstog Liverpoola u kojem igra i naš nesuđeni reprezentativac Igor Bišćan. Jednini gol u oba susreta postigao je Luis Garcia u 3. minuti. U dramatičnoj drugoj utakmici polufinala, PSV ipak nije uspio izbaciti iz najelitnijeg klubsokog natjecanja Milan koji igrom nije bio bolji od domaćina. 3:1 ipak nije bilo dovoljno PSV-u da izbaci Milana iako su u oba susreta Milanovci gol dali u 90. minuti.
Sreća je ipak htjela susret Liverpoola i Milana u finalu u Istanbulu.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Igoru Bišćanu finale Lige prvaka poklon za 27. rođendan

Igor Biscan odigrao je 8 od 14 europskih utakmica za Liverpool ove sezone ili 32 od ukupno 56 u svim natjecanjima (pritom je zabio 2 pogodka). Igor je sinoc bio u udarnoj postavi Redsa na polufinalnoj utakmici protiv Chelseaja i dao je ogroman doprinos pobjedi svoje momcadi i plasmanu u finale Lige prvaka.

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK Ovčare-NK Sloga 0:1 (junioru)

Nogometaši Trenkova još su jednom pokazali svoju snagu i kavalitetu i bez polovice svojih standardnih igrača. U utakmici koja je bila možda i najteža ovog drugog dijela sezone pobijedili su jaku ekipu Ovčara koja se nalaz na trećem mjestu. Ovčare su se nadali prvom mjestu, ali nakon ovoga poraza sve nade su im potonule u vodu. U "mrtvoj utrci" za prvaka ostala je Slavonija iz Prekopakre i Sloga iz Trenkova. Gol za pobjedu Sloge postigao je Jogun. Iako su Ovčare bile opasnije i s više prilika, gosti su igrali povučenije i tražili su svoju priliku iz kontre. I dočekali je 15. minuta prije kraja utakmice. Za Slogu su igrali: Čakarić, Banović, Olujić, Brekalo, M.Blažević, Ivanković, Zrilić, Spasojević, Pavković, I. Jogun, D. Blažević. Igrali su još: L. Jogun i Marčinković. Seniori Sloge su slavili s 2:0 i time se približili i teoretski prvaku.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #