četvrtak, 21.12.2006.

To be FREE


Image Hosted by ImageShack.us


Zlatna pravila vikenda ne pišem odavno. Nema vikenda. To je. Ne u onom smislu kako su svi normalni korisnici staromodnijih modela kapitalizma navikli da ih upražnjavaju. (Eh mi staromodni).
Ono petak, toksikacija jedan. Subota blagi mamurluk, i priprema za udarnu detoksikaciju dva. Nedelja već opasan oblik mamurluka, i blagi stres koji oko 18 časova kreće da napada. Jer tad do blaže mamurnog mozga i vrlo punog stomaka počinje da stiže informacija da je sutra ponedeljak. Da to je stariji model. Efikasan i primenjiv čak i u naprednijim zemljama EU. Vid'te severce. Pobogu šta im fali. Sem sunca.

Noviji modeli vikenda (praćeni evolucijom kapitalizma, štampe i drugih infromativnih glasila), oni trandy/IN, uključuju obavezno praktikovanje sporta, šetnje, ah zdravog li života. Valjda posle prepušavanja (napušavanja), jedenja suve rane i ostalih oralnih konzumacija radnim danima, iz dupeta ipak stigne informacija: kreći se, kreći se, kreći se...dupe se opustilo, dupe se opustilo, dupe se opušta, sport, sport, sport, kiseonik, rekreacija, ajde, ajde, ajde, (on English Go Go Go), što je stajalo do sad stajalo je, sad je prilika, vikend, ajmo bazen, ajmo zamah, dva, tri, šetaj, šetaj, lagana hrana!!!
To su ti moderniji vikendi. Kažu moderna glasila.

Ima i onih mix varijanti. Kako ti kad radi savest, ili kako ti kad želudac podnosi toksikaciju. Jednom umreš, a sledeći vikend se oživljavaš. To ide nešto i sa godinama. Nekim ljudima. Ja nisam naučila da pijem, i ako neko savlado tu nauku (sem ono NE PIJ), nek me obavesti.

E sad. Ima i vikend iznenađenja. Ko ovi što organizuju ture za novu godinu sa ovim nekim autobusima po nekim delovima sveta "ne zna se gde ali plati".

I kod tih vikenda iznenađenja se nekako najviše raduješ četvrtkom, jer ne znaš šta će biti u petak!!!
Možda radiš vikend, a možda primeniš neki od ovih kapitalnih-vikend modela nabrojanih gore.
IZNENAĐENJE četvrtka! Neizvesnost! Napetost! Hoću li raditi za vikend i pravila opet izostati, ili ću pronaći smisao života u jednom od nabrojanih pa napisati još po koje Zlatno pravilo.

I kaže, nema se izbora.
Nismo FREE.
Ko kaže?!!!


Kao što se da primetiti, i kapitalizam ima svoj razvojni put. Nije Bore Šnajdera, ali je razvoj. I to kakav.
Bezpravilan. Mutira.
Slobodno ga imenujem u EKONOMSKI LIBERALIZAM!!!

E to je vozić sa kojim se nikad ne kupuje karta u povratnom pravcu. Nema vraćanja na stare modele toksikacije, bar do nove godine. (Sete se ljudi svega što im treba u zadnji čas. Ne znam samo šta će nekima padati na pamet na samrti. Cinična sam? Ooooo daaaaa. Izgovoriće onu staru dobru: A za kad ti treba da umreš? ZA JUČE! No problemo).


Živeo liberalizam!

I sad kako se odbraniti.
Čekati vikend? Ma ko još pobogu čeka bilo šta. Ni laste ove godine ne leteše jadne ko svet. Čekale promene. Ha! Čekati promene?

Evo na primer, četvrtkom se igrati vozića iznenađenja.
Sredom zamisliti da je subota. Šta fali. Oba dana su na S, a posle nekoliko piva ni ne znaš koji je dan.
Za one koji ne vole dane na S, nek ne Seru, nego na trčanje!

Zdravo je!

Zdravo. Zdravo
- 23:15 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


<