ponedjeljak, 04.12.2006.

OKRUŽENJE



"S kim si takav si." - glasi dobra stara narodna umotvorina.
S toga. Deder, da je proverimo.

U ovom slučaju zamenica S KIM se palatuje (novom palatalizacijom by me) u S ČIM.
1. Zelena pepeljara. Komada jedan. S leve strane. Na sredini pepeljare naslikan neki improvizovan cvet čudne boje kojoj se sad ne može ući u trag od količine pikavaca u istoj. Vala je ne prala zarad tog podatka. Bar dok se ne popije postkapitalna kafa. (Iako mi se postkoitalna više dopada).
2. Neka crvena pantljika. Još malo levlje. Na zelenom stolu. Pojma se nema čemu je služila, čemu služi i čemu će služiti. Tako prosto raskrečena po stolu, egzistira bez namere da ima funckiju. Mislim da joj nekim mikronskim delom i zavidim.
3. Narandžaste cvike. Tik do ruke. Uz tastaturu. Da, trebale bi biti na nosu.
4. Raskupusana knjiga preko koje nadvijam svoje laktove. Na strani 141. Nije se raspala, što sam je koristila za ubijanje komaraca ili nešto slično. Ne. Jednostavno se više stvari ne poVEZUJU. Pa ni knjige. Mudrost dobijaš u mekom pakovanju, da ne može mekše. Ko lenor. Oplemenjuje.
5. Panasonic telefon. Na bazi. Tiltuje ona lampica. Recharge u toku. Stiglo do drugog podeoka. Siv. Dosadan. Za pozvati taksi i upomoć odličan. I roditelje. Psovke i intimu deliti u četr' oka. Tu ne jebem tehniku.
6. Neko čudo što se zove modem za adsl. Nikako mesto da mu se nađe. Dve lampice na njemu do jajno konstantno usklađene. Crvena i zelena. Ko semafor, stavljaju do znanja, da sve radi. Nema žutu kao ready mode. Ali i to čudo džidži tu na stolu. Btw, da se ne lažemo. Imam ogroman sto. Ponekad u krajnjoj nuždi može da posluži za tranžiranje osrednjeg praseta, ili eventualno ako se dobije napad igranja stonog tenisa na gajbi. S tim, da imam samo jedan reket.
7. Mobilni telefon marke nokia. Čega se taj nije naslušao. Vibrira do jaja. Bukvalno!
8. Crveni mouse marke A4tech. Toliko izlizan i izjeban, da mu se ne može tačno utvrditi boja. Ali ja to znam da je crven. Stoga crven. Optički. I on baca neke svetlosti oko sebe. Jbt. Sve neke stvari pune energije.
9. Pljuge. Pa well, tu su. To je važno. Lucky 100's uvek nađe svoje mesto na ovim prostorima.
10. Tabla za crtanje. I ona svetli. Da. Magija čista. Taj wacom volim ko brata. Pravi muški saradnik.
11. Monitor. Pa dovoljno velik da vidiš ceo svet (ako oćeš), osvežava bolje nego umivanje nekad. Izvor prihoda za ovaj divno rentirani stan. Sabrat. Oblepljen sa onim stikovima više nego pubertetska soba posterima. Širine filmova, formati papira, izvori typografije, knjige za kupiti, diskovi pozajmljeni. Poseta zubaru. Broj telefona. Pojma nemam čiji je. Kao setiću se. Aha. Da kao i uvek.
12. Stolica. Sa pojma nemam koliko točkića. Voza se do jaja po parketu.
13. Tronski dupetom na njoj sedim. Dobro de. Podvijenih nogu. Dele vožnju oba stopala i dupe. Pa ne može još i glava.

I eto. S TIM sam.

I da. Kafom kojoj se ne zna broj. Gorča. Bez mleka.



I što trinaest, došapnu neki ludi numerolog.
Pa etotako, jbmt znatiželjnog!!!






- 19:57 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


<