hrvatsko - japanski centar

nedjelja, 22.05.2016.

Rakugo u Hrvatskoj :D








Oznake: Rakugo

- 23:22 - Komento o nokoshite kudasai (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2016.

Događanja u Svibnju















Vedrina japanskog kilta











Obavještavamo sve zainteresirane da će se od 2. do 11. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović održati izložba "Vedrina japanskog kilta"

Izložba Vedrina japanskog kilta do sad je održana u sedam hrvatskih gradova, i to u Opatiji, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Đurđevcu, Bjelovaru i Slatini. Na izložbi će se moći razgledati desetak kiltova i drugih rukotvorina japanskih umjetnica (Midori Kubota, Naomi Nakamura, Shizuko Kuribayashi, Sakae Suzuki i Ekiko Sasabuchi).

mjesto Knjižnica i čitaonica Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5, Zagreb)
vrijeme 2. - 11. svibanj 2016 (službeno otvorenje izložbe će biti 3. svibnja u 15:00 sati)

Ulaz je slobodan

# vidi Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
















Dragi prijatelji,

Od 3. do 6. svibnja Etnografski muzej i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj pozivaju vas na jedinstven program kojim će se zagrebačkoj publici predstaviti Dan dječaka, koji se u Japanu obilježava 5. svibnja.

Početkom svibnja cijelim Japanom vijore vjetrokazi u obliku šarana – koinobori što je znak da se bliži festival pod nazivom Tango-no-Sekku, odnosno Dan dječaka. Domovi se tada ukrašavaju i replikama ratničkog inventara kakvim su se koristili samuraji. Festival potječe iz 17. stoljeća kada se u obiteljima na dan 5. svibnja slavilo rođenje i stasanje sina koji je trebao postati nasljednikom obiteljske loze.

Uz izložene replike ratničkog inventara posjetitelji će moći saznati mnoge zanimljivosti koje se vežu uz ovaj običaj te se upoznati s japanskom borilačkom vještinom i sportom Kendo, prisustvovati radionicama origamija, naučiti poneku japansku riječ te se upoznati s japanskom kuhinjom. Pridružite nam se !

# za one koji žele znati više



























Oznake: japanski jezik, nihongo, japansko moderno slikarstvo, izložba japanskih umjetnika, Dan dječaka

- 23:59 - Komento o nokoshite kudasai (0) - Isprintaj - #