hrvatsko - japanski centar

subota, 05.03.2016.

Događanja koja dolaze :)


Trendovi robotike u Japanu - oblikovanje budućnosti kroz kulturu i tehnologiju sadašnjost


Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje „Trendovi robotike u
Japanu - oblikovanje budućnosti kroz kulturu i tehnologiju sadašnjosti“,
poznatog japanskog robotičara prof. Tomotake Takahashija.







Dragi prijatelji,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje „Trendovi robotike u Japanu - oblikovanje budućnosti kroz kulturu i tehnologiju sadašnjosti“, poznatog japanskog robotičara prof. Tomotake Takahashija.

Predavanja će se održati u Splitu, Rijeci i Zagrebu prema sljedećem rasporedu:

7. ožujka 2016., SPLIT
vrijeme: 15:00 sati
mjesto: Sveučilišna knjižnica Split, Sjeverni toranj, Multimedijalna dvorana

8. ožujka 2016., RIJEKA
vrijeme: 14:00
mjesto: Tehnički fakultet, Vukovarska 58, Rijeka

9. ožujka 2016., ZAGREB
vrijeme: 12:00 sati
mjesto: Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu (Unska 3, dvorana D1).

Kao uvod predavanju studenti FER-a održat će kratko predavanje pod naslovom „Istraživanja u području robotike na FER-u“.

Kada se govori o komunikacijskim robotima, u trenutnoj utrci u razvoju robotike koja se odvija na svjetskoj razini Japan ima veliku tehničku i kulturnu prednost zahvaljujući specifičnom spoju japanskih tehnologija, mangi, animacije i igara.

Stoga i prof. Tomotaka Takahashi, kao član Vladinog Odbora za strateško promicanje pod nazivom Cool Japan, aktivno radi na promociji uloge Japana u području robotike u budućnosti. Tako je nastupao kao glavni govornik na Svjetskom kongresu o mobilnim tehnologijama, u muzeju Smithsonianu, Japan Society, Kennedy Centru, a preko veleposlanstava Japana nastupio je i u više desetaka zemalja u cijelom svijetu.
Japan nastavlja s vodećom ulogom na polju komunikacijskih robota i želi doprinijeti razvoju suradnje lokalnih tvrtki s japanskim tvrtkama i sveučilištima u svrhu daljnjeg razvoja robotike u svijetu.
Uz demonstraciju nekoliko robota cilj predavanja je prenijeti odnos robotike, tržišta i kulture Japana.

O predavaču:Prof. Tomotaka Takahashi je osnivač i predsjednik uprave tvrtke Robo Garage, znanstveni suradnik istraživač na Sveučilištu u Tokiju, i gostujući profesor na Sveučilištu za elektrokomunikacije u Osaki. Samostalno istražuje, razvija, dizajnira i proizvodi humanoidne robote. Do sada je razvio niz robota od kojih su najpoznatiji Kirobo, RoBoHon, Robi, Ropid, Chroino, FT, Evolta, Tachikoma i Vision.
Dobitnik je mnogih nagrada od kojih možemo izdvojiti sljedeće: „Coolest Invention 2004“ (časopis TIME ), 33 Persons Changing the Future (časopis Popular Science), 3 Guinnesova rekorda za robote Evolta i Kirobo, prvo mjesto na Robo-Cup 2004-2008.
Njegov Kirobo postao je 21. kolovoza 2013. prvi komunikacijski robot u svemiru, a pametni telefon - robot RoBoHon predstavljen je javnosti u listopadu 2015.










Japan - Hrvatska, ekonomski odnosi





Pozivamo Vas na tribinu u seriji Europa u Zagrebu u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb. Naš gost bit će veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj

Nj. E. g. Keiji Ide

Tema predavanja JAPAN - HRVATSKA, ekonomski odnosi

u srijedu 9. ožujka 2016. u 18:00 sati

Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/I

Predavanje će biti na engleskom jeziku.


Dobrodošli !










Tjedan japanske kulture u hotelu Westin u Zagrebu

od 11. do 20. ožujka 2016. godine









Radujemo se svakom Vašem dolasku :D






- 18:15 - Komento o nokoshite kudasai (0) - Isprintaj - #