hrvatskaHrvatska

srijeda, 12.01.2011.

Lakoćom iskusnog majstora

Šetajući psa tijekom današnjeg mračnog i vlažnog jutra začuo sam samrtne krikove zaklane svinje iz daljeg susjedstva. Odvratno!
To me je podsjetilo na stravu nekoliko kolinja kojima sam nekada davno prisustvovao.
Osjećao sam se isto kao i nakon jučerašnjeg intervjua izvjesnog ministra gospodarstva RH Đure Popijaća na Novoj TV povodom najnovijeg vala otpuštanja i poskupljenja naftnih derivata. Odvratno.
Lakoćom iskusnog majstora, bez imalo srama, ljudskosti i odgovornosti za katastrofalno stanje Hrvatske, u maniru Šeksa, Sanadera i Kosorice, ta individua u ljudskom obliku, priča o nekakvim „izvanrednim dostignućima u novom zapošljavanju u Hrvatskoj, željama Vlade i njega osobno u skoroj budućnosti, divljanje cijene naftnih derivata neće se odraziti negativno na gospodarstvo Hrvatske“, a hrvatska i dalje tone i tone... A nezaposlenost vrtoglavo raste i procjene su relevantnih stručnjaka da će i dalje vrtoglavo rasti. Govori ležerno kao da se radi o stvarima, a ne o desetcima tisuća ljudskih sudbina, njihovoj sadašnjosti i katastrofalnoj budućnosti.
Obuzeo me strašan bijes. Bez kontrole. Pa zar je moguće da našu budućnost kroje takve mizerije i neljudi......?

I u glasu novinarskog dua osjetila se nevjerica i zapanjenost.

A oni i dalje kradu, kradu i kradu i traže nove puteve za nove krađe i krađe i krađe ... kao da tome nema kraja.

Krajnje je vrijeme da se nešto hitno pokrene.



U nastavku evo jednog članka skinutog sa index.hr. novinara J.C. Čak nas i dobronamjerni englez upozorava (što bi svaki normalni građanin ove države trebao sam shvatiti nakon ovih 20 godina divljaštva) što je Europska Unija i što će nam se desiti u skoroj budućnosti.


Engleski političar:
Hrvati, ne treba vam Europska unija!

KLJUČNI PODACI
• Bloom tvrdi da je Engleska pogriješila ulaskom u EU
• Kaže da bi Hrvatskoj bilo bolje da odustane od članstva


ČLANSTVO u Europskoj uniji Hrvatskoj neće omogućiti ni gospodarski ni demokratski napredak, tvrdi Godfrey Bloom, zastupnik britanske Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva u Europskom parlamentu. Bloom je u Europskom domu održao predavanje na temu "Hrvatska u EU - prednosti i opasnosti" u kojem je Hrvatima poručio da im je bolje da ne ulaze u Europu.
Što će nam EU?
Bloom poručuje kako je za Hrvatsku puno isplativije ostati izvan EU i uživati u partnerstvu s Unijom utemeljenom na ugovoru o slobodnoj trgovini. "Ne treba vam politička unija da bi mogli trgovati, a onaj tko vjeruje u suprotno je ekonomski nepismen", oštar je Bloom koji je Hrvatsku upozorio da bi trebala učiti iz primjera njegove zemlje.
"Ujedinjeno Kraljevstvo je članstvo u EU platilo raširenom korupcijom, nedostatkom demokracije i urušavanjem pravnog sustava", kritičan je Bloom prema Europskoj uniji. Također je napomenuo kako Englezi svaki dan šalju u Bruxelles 45 milijuna funti za popunjavanje europskog proračuna. "Ali nitko ne zna kako se taj novac troši! Bruxelles već 15 godina nije proveo reviziju", kaže Bloom.
Hrvati sve skeptičniji
Čini se da se u ovom trenutku dobar dio hrvatske javnosti slaže s engleskim političarom. Prema istraživanju CRO-demoskop, potpora ulasku u EU pada iz mjeseca u mjesec, prenosi Poslovni dnevnik. Štoviše, da se referendum o pridruženju održava danas, čak 40,8 posto ispitanika glasalo bi protiv! Za ulazak u EU bi, s druge strane, glasalo 49,1 posto ispitanika, što i dalje nije potrebna natpolovična većina, tako da bi se odluka lomila na leđima neodlučnih.

12.01.2011. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Hrvatska

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr