Autohtona - Hrvatska stranka prava / Koprivnica

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (6)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (9)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (9)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Politika

Photobucket

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

31.12.2008., srijeda

Đapić glumi siromaha, a odmara na Sejšelima


Photobucket


Slobodna Dalmacija30.12.2008. | 16:22

DRAŽEN KELEMINEC, PREDSJEDNIK HRVATSKOGA PRAVAŠKOG POKRETA, PODNIO KAZNENU PRIJAVU USKOK-u I DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU PROTIV ŠEFA HSP-a:

Zar Đapić stvarno misli da smo svi mi ludi, tvrdi Keleminec, koji kaže kako Đapić laže da je naslijedio kuću na Viru

PIŠE ANITA BELAK-KRILE / EPEHA


Dok Đapić pokušava smršavjeti, protivnici ga rastežu na sve strane
Vlado Kos / CROPIX
Državno odvjetništvo u ponedjeljak je zaprimilo i treću kaznenu prijavu protiv Ante Đapića. Podnio ju je Dražen Keleminec, predsjednik Hrvatskoga pravaškog pokreta, koji je zatražio od DORH-a i USKOK-a da hitno istraže “način na koji je stečeno carstvo Ante Đapića”.

Državno odvjetništvo i USKOK do sada su, postupajući po druge dvije kaznene prijave, poslali na stručno vještačenje sporni Ugovor o poslovnoj suradnji između šefa HSP-a Ante Đapića i Vlade Zeca, a također su zatražili od Porezne uprave podatke o financijskim transakcijama “Kamen Ingrada”, kako bi se utvrdilo je li doista požeški tajkun potpuno skućio Antu Đapića, a ovaj mu zauzvrat isposlovao ponovno otvaranje kamenoloma i otpisivanje dugova.

‘Ispoštovao obećanja’
Iz Odvjetništva su nam potvrdili kako stručno vještačenje autentičnosti Ugovora još nije gotovo, a isto tako, još nije stiglo ni izvješće Porezne uprave o transakcijama. Dražen Keleminec, koji je inače i autor knjige “Politički slom Ante Đapića”, u svojoj kaznenoj prijavi navodi da je Đapić ispoštovao sva obećanja dana Zecu, budući da je Zec bio nositelj županijske liste HSP-a, a također je uspio svojim lobiranjem isposlovati da mu Vlada prepolovi dug za kamenolom. Neposredno prije odlaska iz Vlade i Andrija Hebrang kao zamjenik predsjednika Vladina Povjerenstva za imovinu, potpisao je dva ugovora kojima su se posrnulom “Kamen Ingradu” otvorile svjetlije perspektive.

Keleminec u kaznenoj prijavi navodi kako je dio dogovora sa Zecom odradio i Pero Kovačević, koji sad o tome šuti. On je, prema Keleminčevim tvrdnjama, kao tajnik Kabineta državnog inspektora Branka Jordanića isposlovao da se otvori kamenolom “Kamen Ingrada”, a zauzvrat ga je Đapić nagradio foteljom saborskog zastupnika. Pero Kovačević, koji se u međuvremenu razišao sa Đapićem i danas radi u Bandićevu Zagrebačkom Holdingu, uvjerava kako Keleminec ne govori istinu. Dražen Keleminec upozorava da supruga Ante Đapića ima novi renault lagunu, a po Zagrebu vozi i novi terenac, dok kćerka studentica vozi hyundai santa fe.

- Đapić laže da je kuću na Viru naslijedio, naslijedio je samo pola kuće u Kaštel Starom. Priznaje da otplaćuje kredit za stan na Jarunu od 12.000 kuna te da ima ušteđevinu. Budući da ima plaću od 16.000 kuna, a supruga 5000 kuna, znači da mu za hranu, režije i sav luksuz ostaje 9000 kuna mjesečno. Kako je onda kupio tri automobila? Uz to s gospođom Angelinom putuje na Sejšele, Maldive i u Dubai. Zar on stvarno misli da smo svi ludi? - pita Keleminec i traži da USKOK i DORH istraže otkud Đapiću nekretnine, zemlja i automobili. Kovačević: Zabrana nije bila ukinuta
Rješenjima Inspektorata nismo ukidali zabranu o radu kamenoloma, nego smo samo dozvoljavali da se zbog autocesta kamenolomi privremeno i dalje eksploatiraju. Međutim, svaka tvrtka koja ih je eksploatirala, i dalje se vodila kao nelegalni eksploatator - objašnjava Kovačević, kojemu nimalo nije sporna Đapićeva imovina.



- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2008., subota

Kaznena prijava protiv Ante Đapića

Photobucket

Hrvatski pravaši – Hrvatski pravaški pokret
Zagreb, Ilica 31
www.hrvatskipravasi.hr
hphpp@net.hr

Zagreb, 27. 12. 2008.

- Državno odvjetništvo – Zagreb
- Uskok – Zagreb

Predmet: Kaznena prijava



Anto Đapić još do prije četri godine živio je u podstanarskom stanu u Zagrebu. Financijski uspon Ante Đapića počinje sa završetkom izborne kampanje 2003. godine. Na tim izborima HSP-a je ostvarila sedam madata i Đapić ojačao svoju poziciju. Danas Anto Đapić posjeduje stan na Jarunu od 105 kvadrata, stan u Osijeku 60 kvadrata, zemljište u Osjeku od 1.200 kvadrata, vikendicu u Baranji, kuću na Viru i milijun kuna ušteđevine ( javno rekao ). Supruga Ante Đapića vozi novi Renault Lagunu, a po Zagrebu vozi i novi terenac, kćerka studentica vozi Hyundai Santa Fe. Ante Đapić laže da je kuću na Viru nasljedio, nasljedio je pola kuće u Kaštel Starom. Đapić priznaje da otplaćuje kredit za stan na Jarunu u iznosu od 12.000 kuna. Đapić priznaje da ima plaću 16.000 kuna i supruga 5.000 kuna. Znači mjesećno njemu i supruzi ostaje 9.000 kuna. Zar Đapić misli da smo svi ludi ? Neka Đapić kaže od kuda mu onda ostale nekretnine, zemlja i auti ? Sa ostalih 9.000 tisuća kuna to nije mogao kupiti, a da ne govorimo da se moraju plaćati režije i kupovati hrana.
Što se tiče ugovora između Ante Đapića i Vlade Zeca potpisan 30. siječnja 2004. godine izjasnio se suspendirani Robert Petrovečki koji je kao bivši zamjenik ravnatelja USKOKA-a u svom dopisu obrazložio da je dokumenat vjerodostojan ali da prijavljeno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.
- Đapić se u ugovoru obvezao postaviti Vladu Zeca na položaj unutar HSP-a. Đapić je to ispoštovao i Vlado Zec je bio nositelj županijske liste i ušao u Županijsku skupštinu kao vijećnik.
- Đapić se u ugovoru obvezao rješavanju problema vezanih uz kamenolome “Kamen Ingrada”. Đapić je to ispoštovao i preko Pere Kovačevića kamenolom je ponovno otvoren. Pero Kovačević je inače bio tajnik kabineta državnog inspektora Branka Jordanića.
- Đapić se u ugovoru obvezao politički utjecati i lobirati kod Vlade RH za rješavanje duga “Kamen Ingrada” prema državi. Đapić je uspio isposlovati svojim lobiranjem i Vlada je prepolovila dug , a taj prepolovljeni dug Vlado Zec nije ispoštovao i sada se nalazi u zatvoru.
Ante Đapić mora objasniti od kuda mu toliko carstvo i s kojim financijskom sredstvima se može ove godine odmarati na Sejšelima, a prije na Maldivima i Dubau. Sjetimo se samo afere gradnje rukometne dvorane gdje je Đapić htio proneveriti 500 milijuna kuna iz gradskog proračuna Osijeka. Sjetimo se kako je neslavno završio njegov prepisivački magistarski rad. Zagrebačke ceste je HSP držao pod kontrolom dogovorom Đapić – Bandić. Iz Zagrebačkih cesta od 350 milijuna kuna samo u jednoj godini nestalo 170 milijuna kuna, a Rađenović premlaćen. U gradu Osjeku, Đapić kontrolira četri gradska poduzeća. Prije par tjedana u Osjeku je otkrivena jedna od najvećih prijevara u Hrvatskoj, “afera kiosci” U pritvoru se nalazi direktor gradskog poduzeća, gradskog prijevoza i član HSP-a Darko Marković. Danas se u Osjeku dodjeljuju milijunski iznosi izravnim pogodbma bez javnih natječaja. Zna se tko vlada Osjekom, “Anto Đapić”. Pozivamo Državno odvjetništvo i USKOK da hitno, objektivno i istinito istraži stečeno carstvo Ante Đapića.

Bog i Hrvati !

Hrvatski pravaši –
Hrvatski pravaški pokret
predsjednik
Dražen Keleminec

- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.12.2008., petak

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova 2009. godina.

Photobucket
- 16:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Photobucket


Glas Slavonije25. prosinac 2008
Objavljeno: 23.12.2008

Keleminec: HSP se bavi organiziranim kriminalom


OSIJEK - Dražen Keleminec, predsjednik HP-HPP-a i autor knjige “Politički slom Ante Đapića” te Božidar Lujanac, vijećnik Skupštine Požeško-slavonske županije nazočili su jučerašnjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća te u pauzi novinarima iznijeli niz teških optužbi na Đapićev račun. Lujanac je poručio kako je ugovor između Đapića i Vlade Zeca vjerodostojan, te ustvrdio tvrdnju kako je Đapić sukrivac što je Požeško-slavonska županija danas dužna više od 100 milijuna kuna. “Đapić kroz infrastrukurne projekte financira kampanje. Odgovorno tvrdim da su građani Požeško-slavonske županije financirali Đapićevu kampanju 2005. u Osijeku”, poručio je Lujanac.
Dvojac je, inače, došao u pratnji zaštitara. Keleminec je podsjetio kako su obojica bila napadnuta, Lujanac nakon što je otkrio ugovor sa Zecom, a njega je, kaže, 2005. u Osijeku napao Đapićev vozač Franjo Gavran. “HSP danas vode ljudi koji brinu samo za svoje osobne interese, a preko politike se bave organiziranim kriminalnom,” rekao je Keleminec te kao primjer naveo Zagrebačke ceste iz kojih je “nestalo 180 milijuna kuna”.(M.Mi.)


Stegovni postupak24. prosinac 2008
zbog odbacivanja kaznene prijave protiv Đapića

Objavljeno u Nacionalu

Robert Petrovečki, bivši zamjenik ravnatelja USKOK-a a danas državni odvjetnik u Zlataru, uskoro bi mogao stegovno odgovarati jer je odbacio kaznenu prijavu protiv šefa Hrvatske stranke prava Ante Đapića.Iako je u javnosti nedavno objavljeno da je USKOK oslobodio Đapića kaznene odgovornosti, Nacionalovi izvori ističu da to ipak nije točno.
Naime, sumnjive poslovne dealove Đapića i Vlade Zeca, direktora tvrtke Kamen Ingrad, već dulje vrijeme istraživala su dva državna odvjetnika, ne znajući jedan za drugoga. Iako je Robert Petrovečki odbacio prijavu protiv Đapića, on u tom trenutku nije bio svjestan da je jedan njegov kolega mnogo dublje istražio sumnjive Đapićeve poslove.
Kad je nedavno za sve to saznao glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, pregledao je oba spisa i zaključio da bi protiv Petrovečkog trebalo provesti stegovni postupak zbog nesavjesnog rada.

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2008., utorak

Skup pravaša

Photobucket


Photobucket

U subotu 20. prosinca 2008.godine u Koprivnici je održan skup Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta. Na skupu su govorili dr. Vladimir Bedeković iz Koprivnice, Erika Čilog dopredsjednica Glavnog stožera stranke iz Čačinaca, Milan Bingula nositelj Županijske liste Koprivničko - križevačke županije i Dražen Keleminec predsjednik HP-HPP-a.Na skupu je prozvana sluganska politika vladajuće stranke prema Europskoj uniji. Sanacija brodogradilišta u iznosu od 6,8 milijuna kuna, a kasnije sanirana prodati strancima za 1 kunu osuđujuća. Šta će biti sa 12 tisuća radnika koji će ostat će bez radnih mjesta ? Oni i njihove obitelji postat će socijalni slučaji. Radnici nisu krivi za stanje u brodogradilištu koja su opljačkana od ljudi koje je imenovala Vlada. Pozivamo radnike brodogradnje da se obrane od okupatora iz Brisela. Da se vodi sluganska politika vidljivo je i u zakonu o golf terenima.Vlada će strancima prodati poljoprivredno zemjište koje je jeftinije i na tome zemljištu izgradit će golf terene i hotele koje će koristiti bogataši iz Europske unije. U Hrvatskoj se danas vodi okupacijski tihi rat kapitalom. Mi smo sve siromašniji je se samo uvozi , a izvoz je pao na samo 15 %. Proizvodnje nema već se samo otvaraju trgovački centri sa stranom robom.Vidjet ćete da će se Hrvatski narod uskoro dići na ustanak jer neće moći izdržati sve veće siromaštvo. Vidite da je u proračunu za 2009. godinu veći izdatak od prihoda. To je zato što je Vlada prodala naše vlasništvo i bogatstvo ( INU, PLIVU, BANKE itd ). Pozivamo Hrvatski narod da su izbori jedini u kojima se može promjeniti stanje i zato osuđujemo sve parlamentrane stranke koji su vas dovele do ovog teškog stanja. Bog i Hrvati !
- 21:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.12.2008., petak

Poziv

pravašima na osnivački zbor ogranka HP-HPP Vinica , dana 20. 12. 2008. godine ( subota ) s početkom od 18, 00 sati u Društvenom domu na Vinici u Koprivnici.

Nakon zbora Gradska organizacija Koprivnica organizira domjenak.
Očekuje se dolazak 200 pravaša.

Bog i Hrvati !
Za Dom Spremni !

HP-HPP Koprivnica
predsjednik
Franjo Pobi
- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.