Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hphppkoprivnica

Marketing

Kaznena prijava protiv Ante Đapića

Photobucket

Hrvatski pravaši – Hrvatski pravaški pokret
Zagreb, Ilica 31
www.hrvatskipravasi.hr
hphpp@net.hr

Zagreb, 27. 12. 2008.

- Državno odvjetništvo – Zagreb
- Uskok – Zagreb

Predmet: Kaznena prijava



Anto Đapić još do prije četri godine živio je u podstanarskom stanu u Zagrebu. Financijski uspon Ante Đapića počinje sa završetkom izborne kampanje 2003. godine. Na tim izborima HSP-a je ostvarila sedam madata i Đapić ojačao svoju poziciju. Danas Anto Đapić posjeduje stan na Jarunu od 105 kvadrata, stan u Osijeku 60 kvadrata, zemljište u Osjeku od 1.200 kvadrata, vikendicu u Baranji, kuću na Viru i milijun kuna ušteđevine ( javno rekao ). Supruga Ante Đapića vozi novi Renault Lagunu, a po Zagrebu vozi i novi terenac, kćerka studentica vozi Hyundai Santa Fe. Ante Đapić laže da je kuću na Viru nasljedio, nasljedio je pola kuće u Kaštel Starom. Đapić priznaje da otplaćuje kredit za stan na Jarunu u iznosu od 12.000 kuna. Đapić priznaje da ima plaću 16.000 kuna i supruga 5.000 kuna. Znači mjesećno njemu i supruzi ostaje 9.000 kuna. Zar Đapić misli da smo svi ludi ? Neka Đapić kaže od kuda mu onda ostale nekretnine, zemlja i auti ? Sa ostalih 9.000 tisuća kuna to nije mogao kupiti, a da ne govorimo da se moraju plaćati režije i kupovati hrana.
Što se tiče ugovora između Ante Đapića i Vlade Zeca potpisan 30. siječnja 2004. godine izjasnio se suspendirani Robert Petrovečki koji je kao bivši zamjenik ravnatelja USKOKA-a u svom dopisu obrazložio da je dokumenat vjerodostojan ali da prijavljeno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.
- Đapić se u ugovoru obvezao postaviti Vladu Zeca na položaj unutar HSP-a. Đapić je to ispoštovao i Vlado Zec je bio nositelj županijske liste i ušao u Županijsku skupštinu kao vijećnik.
- Đapić se u ugovoru obvezao rješavanju problema vezanih uz kamenolome “Kamen Ingrada”. Đapić je to ispoštovao i preko Pere Kovačevića kamenolom je ponovno otvoren. Pero Kovačević je inače bio tajnik kabineta državnog inspektora Branka Jordanića.
- Đapić se u ugovoru obvezao politički utjecati i lobirati kod Vlade RH za rješavanje duga “Kamen Ingrada” prema državi. Đapić je uspio isposlovati svojim lobiranjem i Vlada je prepolovila dug , a taj prepolovljeni dug Vlado Zec nije ispoštovao i sada se nalazi u zatvoru.
Ante Đapić mora objasniti od kuda mu toliko carstvo i s kojim financijskom sredstvima se može ove godine odmarati na Sejšelima, a prije na Maldivima i Dubau. Sjetimo se samo afere gradnje rukometne dvorane gdje je Đapić htio proneveriti 500 milijuna kuna iz gradskog proračuna Osijeka. Sjetimo se kako je neslavno završio njegov prepisivački magistarski rad. Zagrebačke ceste je HSP držao pod kontrolom dogovorom Đapić – Bandić. Iz Zagrebačkih cesta od 350 milijuna kuna samo u jednoj godini nestalo 170 milijuna kuna, a Rađenović premlaćen. U gradu Osjeku, Đapić kontrolira četri gradska poduzeća. Prije par tjedana u Osjeku je otkrivena jedna od najvećih prijevara u Hrvatskoj, “afera kiosci” U pritvoru se nalazi direktor gradskog poduzeća, gradskog prijevoza i član HSP-a Darko Marković. Danas se u Osjeku dodjeljuju milijunski iznosi izravnim pogodbma bez javnih natječaja. Zna se tko vlada Osjekom, “Anto Đapić”. Pozivamo Državno odvjetništvo i USKOK da hitno, objektivno i istinito istraži stečeno carstvo Ante Đapića.

Bog i Hrvati !

Hrvatski pravaši –
Hrvatski pravaški pokret
predsjednik
Dražen Keleminec


Post je objavljen 27.12.2008. u 23:08 sati.