Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hphppkoprivnica

Marketing

Đapić glumi siromaha, a odmara na Sejšelima


Photobucket


Slobodna Dalmacija30.12.2008. | 16:22

DRAŽEN KELEMINEC, PREDSJEDNIK HRVATSKOGA PRAVAŠKOG POKRETA, PODNIO KAZNENU PRIJAVU USKOK-u I DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU PROTIV ŠEFA HSP-a:

Zar Đapić stvarno misli da smo svi mi ludi, tvrdi Keleminec, koji kaže kako Đapić laže da je naslijedio kuću na Viru

PIŠE ANITA BELAK-KRILE / EPEHA


Dok Đapić pokušava smršavjeti, protivnici ga rastežu na sve strane
Vlado Kos / CROPIX
Državno odvjetništvo u ponedjeljak je zaprimilo i treću kaznenu prijavu protiv Ante Đapića. Podnio ju je Dražen Keleminec, predsjednik Hrvatskoga pravaškog pokreta, koji je zatražio od DORH-a i USKOK-a da hitno istraže “način na koji je stečeno carstvo Ante Đapića”.

Državno odvjetništvo i USKOK do sada su, postupajući po druge dvije kaznene prijave, poslali na stručno vještačenje sporni Ugovor o poslovnoj suradnji između šefa HSP-a Ante Đapića i Vlade Zeca, a također su zatražili od Porezne uprave podatke o financijskim transakcijama “Kamen Ingrada”, kako bi se utvrdilo je li doista požeški tajkun potpuno skućio Antu Đapića, a ovaj mu zauzvrat isposlovao ponovno otvaranje kamenoloma i otpisivanje dugova.

‘Ispoštovao obećanja’
Iz Odvjetništva su nam potvrdili kako stručno vještačenje autentičnosti Ugovora još nije gotovo, a isto tako, još nije stiglo ni izvješće Porezne uprave o transakcijama. Dražen Keleminec, koji je inače i autor knjige “Politički slom Ante Đapića”, u svojoj kaznenoj prijavi navodi da je Đapić ispoštovao sva obećanja dana Zecu, budući da je Zec bio nositelj županijske liste HSP-a, a također je uspio svojim lobiranjem isposlovati da mu Vlada prepolovi dug za kamenolom. Neposredno prije odlaska iz Vlade i Andrija Hebrang kao zamjenik predsjednika Vladina Povjerenstva za imovinu, potpisao je dva ugovora kojima su se posrnulom “Kamen Ingradu” otvorile svjetlije perspektive.

Keleminec u kaznenoj prijavi navodi kako je dio dogovora sa Zecom odradio i Pero Kovačević, koji sad o tome šuti. On je, prema Keleminčevim tvrdnjama, kao tajnik Kabineta državnog inspektora Branka Jordanića isposlovao da se otvori kamenolom “Kamen Ingrada”, a zauzvrat ga je Đapić nagradio foteljom saborskog zastupnika. Pero Kovačević, koji se u međuvremenu razišao sa Đapićem i danas radi u Bandićevu Zagrebačkom Holdingu, uvjerava kako Keleminec ne govori istinu. Dražen Keleminec upozorava da supruga Ante Đapića ima novi renault lagunu, a po Zagrebu vozi i novi terenac, dok kćerka studentica vozi hyundai santa fe.

- Đapić laže da je kuću na Viru naslijedio, naslijedio je samo pola kuće u Kaštel Starom. Priznaje da otplaćuje kredit za stan na Jarunu od 12.000 kuna te da ima ušteđevinu. Budući da ima plaću od 16.000 kuna, a supruga 5000 kuna, znači da mu za hranu, režije i sav luksuz ostaje 9000 kuna mjesečno. Kako je onda kupio tri automobila? Uz to s gospođom Angelinom putuje na Sejšele, Maldive i u Dubai. Zar on stvarno misli da smo svi ludi? - pita Keleminec i traži da USKOK i DORH istraže otkud Đapiću nekretnine, zemlja i automobili. Kovačević: Zabrana nije bila ukinuta
Rješenjima Inspektorata nismo ukidali zabranu o radu kamenoloma, nego smo samo dozvoljavali da se zbog autocesta kamenolomi privremeno i dalje eksploatiraju. Međutim, svaka tvrtka koja ih je eksploatirala, i dalje se vodila kao nelegalni eksploatator - objašnjava Kovačević, kojemu nimalo nije sporna Đapićeva imovina.




Post je objavljen 31.12.2008. u 14:01 sati.