Hotel u Zagrebu

< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

22.11.2012., četvrtak

Hoteli u Zagrebu spremni za predblagdansko vrijeme

blagdani Turistička sezona u Hrvatskoj ove je godine premašila sva očekivanja, a s obzirom da još nije završena, očekuje se da će brojke biti još i bolje. Posljednji podaci Ministarstva turizma pokazuju da je u postsezoni, odnosno ovom još uvijek jesenskom razdoblju zabilježeno gotovo milijun noćenja više nego lani. Porast bilježi i Zagreb i to za devet posto, odnosno bilo je 1,1 milijun više noćenja u prvih 10 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
A da će rezultati biti još i bolji, potvrđuju podaci za listopad, prema kojima je hrvatsku metropolu posjetilo 67.012 gostiju, koji su ostvarili 120.661 noćenje. U dolascima je to porast od 13 posto, odnosno u noćenjima 11 posto. To je dokaz da je Zagreb i u redovito slabijoj postsezoni primamljiv turistima i posjetiteljima te da ima sadržaje kojima ih privlači na dolazak. U tome uvelike pomaže i ponuda koju imaju hoteli u Zagrebu

Raznovrsna ponuda za sve prilike

Prednost je što se ona prilagođava događajima koji su pred nama, tako da su atraktivne ponude i posebni aranžmani i paketi česti primjer kako hoteli u Zagrebu održavaju popunjenost svojih smještajnih kapaciteta.
Tako je sada aktualno ovo predbožićno, odnosno adventsko vrijeme u kojem su već pripremljene jedinstvene ponude za one koji planiraju rezervirati svoj smještaj u Zagrebu. Naime, radi se o akcijskim cijenama i popustima za noćenje, povoljnijim wellness paketima za opuštanje i odmor, a osim toga, u restoranima su izdvojeni posebni blagdanski specijaliteti, poput bakalara, tradicionalne ribe ili purice, prigodni božićni objedi i slastice domaće izrade, te neizostavno kuhano vino. Uz kavu se serviraju kolači poput kroštula, fritula, bečkog kuglofa i slično, a osim toga, kako bi ugođaj bio što je moguće ljepši, mnogi će doživljaj zimske čarolije upotpuniti i božićnim pjesmama.

Hoteli u Zagrebu preporučaju posjet Muzeju za umjetnost i obrt

Posebni adventski jelovnici i povoljnije cijene noćenja, nisu jedino što hoteli u Zagrebu nude u ovo predblagdansko vrijeme. Naime, i oni će svoje goste znati dobro uputiti što i gdje posjetiti i kako najbolje iskoristiti posjet hrvatskoj metropoli. Mjesto koje bi zasigurno trebalo biti na listi prioriteta je Muzej za umjetnost i obrt, koji se nalazi u užem središtu grada, preko puta Hrvatskog narodnog kazališta. Tek dvije tramvajske stanice od Trga bana Josipa Jelačića ili nekoliko desetaka minuta lagane šetnje prema zapadu.

Naime, i tamo je priređen poseban adventski program. Radi se o izložbi božićnog nakita i ukrasa, koja se otvara 2. prosinca i posvećena je tradiciji proslave božićnih blagdana u obiteljskom okruženju i podsjeća na Advent i božićno doba kakvo je nekad bilo. Tako se mogu razgledati starinske čestitke, ukrasi za bor, saonice te različite dječje igračke.

Radionice za izradu božićnih čestitki i kolača

Osim toga, održavaju se i prigodne kreativne radionice na kojima se od raznih materijala i tehnika može naučiti kako izraditi čestitku, adventski kalendar, ukrase, jaslice, kutije za darove i slično, a posjetitelji će u određenom vremenskom razdoblju imati prilike sudjelovati i u slatkim radionicama izrade božićnih kolača.
Također, izvodit će se i posebni glazbeni program tradicionalnih hrvatskih božićnih napjeva i pjesama, a moći će se kupiti i unikatni pokloni i čestitke hrvatskih dizajnera.

To je samo dio ponude koja je pripremljena u Zagrebu, a ako se tome pridodaju i neizostavni blagdanski sajmovi na svim većim trgovima, bogati popratni glazbeni i zabavni programi, veseli božićni tramvaji, ukrašeni izlozi i pročelja zgrada, fontana i ulica, u ovom razdoblju nikako ne smijete zaobići hrvatsku metropolu.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2012., utorak

Rezervirajte konferencijske dvorane i posjetite Zagreb

konferencijaHrvatska metropola i u ovim kasnim jesenskim mjesecima nastoji privući što više stranih gostiju i posjetitelja, kako turista, tako i poslovnih gostiju. I oni, baš kao i svi ostali, na raspolaganju imaju mnoštvo toga što mogu posjetiti i razgledati ako i samo nakratko dođu u Zagreb. No, najvažnije od svega je što im je osiguran kvalitetan smještaj i boravak jer hoteli u Zagrebune nude samo noćenje, nego i posebne pakete za poslovne sastanke za što su predviđene konferencijske dvorane.

Vrlo su prigodne za organizaciju raznih međunarodnih i domaćih konferencija, okruglih stolova, gospodarskih i poduzetničkih susreta, sastanaka, briefinga, seminara, stoga će vam znatno olakšati organizaciju okupljanja poslovnih suradnika i klijenata.

Konferencijske dvorane nude kompletnu uslugu

Prednost je što na jednom mjestu možete dobiti kompletnu uslugu jer gotovo svi hoteli u Zagrebu u svojoj ponudi imaju izdvojene pakete za takvu vrstu događanja u koju su uključeni najam konferencijske dvorane, kompletna tehnička oprema i podrška potrebna za održavanje seminara ili predavanja, ručak ili neki manji obrok, osvježenje u vidu toplih i hladnih napitaka po dogovoru, dekoracija i prilagođavanje prostora potrebama sastanka i okupljanja, visokokvalitetna usluga osoblja, a po dogovoru se može organizirati i noćenje, ako se radi o dvodnevnoj ili višednevnoj konferenciji.

Upravo zbog toga što je istodobno osigurana puna usluga i sve potrebno za zadovoljstvo vaših suradnika, konferencijske dvorane idealan su izbor s kojim nećete pogriješiti ako organizirate neki poslovni događaj. Hoteli u Zagrebu imaju i do nekoliko takvih posebnih prostora, a važno je voditi računa o tome koliki će biti broj sudionika, koliko će sastanak ili konferencija trajati te što želite ponuditi svojim gostima. Nakon što to definirate, treba odlučiti što odabrati.

Razmišljajte i o lokaciji

U izboru se nikako ne smije zapostaviti lokacija okupljanja. Naime, nije isto dovedete li ugledne američke ili japanske kolege u konferencijske dvorane na industrijskom ili zapadnom dijelu grada ili negdje bliže središtu, gdje ćete neformalni dio druženja lako i bez utroška puno vremena moći nastaviti razgledavanjem Zagreba i upoznavanjem s glavnim znamenitostima. Poslovni ljudi nerijetko nemaju previše slobodnog vremena, zbog toga ga, kako bi posjet ostao u što ljepšem sjećanju, a i dao pozitivne poslovne rezultate i uspjehe, treba maksimalno iskoristiti.

Tako se savjetuje da nakon što obavite posao i odradite zadane sastanke, konferencijske dvorane zamijenite nekim kvalitetnim restoranom u kojem ćete suradnike upoznati s autohtonim hrvatskim jelima i gastronomijom.

Budite spremni pokazati im i noćni život

Nakon što ih oduševite hranom, nemojte se ustručavati odvesti ih u kratku šetnju užim središtem Zagreba, pokažite im najvažnije spomenike kulturne baštine, a za tu prigodu možete zatražiti i pomoć nekih od gradskih vodiča, koji već imaju točno zadane rute i lokacije obilaska, a možete ih angažirati i na samo nekoliko sati, ovisno o tome koliko imate vremena na raspolaganju. Također, ako mislite da će im odgovarati, pokažite im i bogatu ponudu noćnih klubova hrvatske metropole.

Izbor mjesta i lokacija koje ćete obići sa svojim poslovnim partnerima ovisit će prije svega, iz kojih dijelova svijeta dolaze, kakvog su profila i dobi. Tako da morate biti spremni prilagoditi se njihovim običajima, preferencijama i zahtjevima jer nije isto na koji ćete način ugostiti kolege iz skandinavskih zemalja, istočnih krajeva ili s balkanskog područja.

Zbog toga je vrlo važna dobra i pravovremena priprema i malo istraživanje najboljih opcija i mogućnosti, što će zasigurno rezultirati kvalitetno i uspješno organiziranom poslovnom okupljanju, koji će donijeti i priželjkivane poslovne uspjehe.


- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2012., utorak

Hoteli u Zagrebu spremni za proslavu Martinja

vino Kasna jesen i početak studenog u znaku su vina i maslina. Hrvatski maslinari diljem Dalmacije i Jadrana kreću s berbom ove ukusne i višenamjenske namirnice, a vinari duž cijele Hrvatske proslavljaju pretvaranje mošta u novo vino. To se posebno obilježava 11. studenog, na dan Svetog Martina, u narodu poznatijeg kao zaštitnika vinara. Na taj se dan, mlado vino, odnosno mošt, krsti i u brojnim vinogradima i vinskim podrumima pripremaju se velike proslave i zabave.

No, nije veselo samo u zagorskim i slavonskim krajevima sjeverozapadne Lijepe naše. Naime, s popularizacijom ovog „vinskog praznika“, Martinje se slavi i na mjestima u kojima se ne proizvodi ovaj napitak od grožđa. Jednostavno, riječ je o dugoj tradiciji i pučkom narodnom običaju kojeg koriste i ugostitelji i to za organizaciju prigodnih proslava i večera, a poseban program imaju i neki hoteli u Zagrebu.

Hoteli u Zagrebu
pripremili su posebne aranžmane


U ponudi su ne samo večernji obrok uz živu glazbu, nego i vikend aranžmani s jednim ili dva noćenja, kako nakon pokoje čašice vina ipak ne bi sjeli za volan automobila. Kvaliteta i raznolikost ponude ovisi od hotela do hotela, pa je najbolje informirati se putem internetskih stranica koje imaju svi hoteli u Zagrebu ili jednostavno, putem telefona.

Jedno je sigurno, hoteli u Zagrebu spremni su mnogima ovaj vrlo omiljen praznik učiniti veselijim i ugodnijim, a upravo zbog velike vjerojatnosti da će posjetitelji kušati razna vrsta vina, pa i novo mlado koje se krsti, glavni savjet vozačima je da obavezno organiziraju prijevoz ili smještaj. Neki hoteli u Zagrebu za to će ponuditi i povoljnije cijene noćenja, a ako se uzme u obzir sigurnost na prometnicama i pojačane policijske kontrole koje su uobičajene za drugi vikend mjeseca studenog, onda je jasno da je najbolje rješenje prespavati na lokaciji proslave ili osigurati prijevoz do mjesta na kojem se može noćiti.

Slavi se Martinje?

No, zbog čega je ljubiteljima vina toliko važan ovaj takozvani praznik? Popularno zvan Martinje, dan je kada se mošt, odnosno sok koji se dobiva cijeđenjem gnječenog grožđa, vrenjem, odnosno alkoholnom fermentacijom, pretvara u vino. Na konačan proizvod utječu prirodni uvjeti poput temperature, dnevne i druge svjetlosti, sastav mikroflore mošta, sadržaj ugljičnog dioksida, pritisak u bačvi i slično.

Zbog ovisnosti o doista puno faktora, među kojima su između ostalog i rodnost te kvaliteta samog grožda na što su velik utjecaj ostavili i vremenski uvjeti, jaka kiša i temperature, svi s nestrpljenjem iščekuju kakvog će okusa biti jedno od najstarijih i najpopularnijih alkoholnih pića kojim se bavi čak i jedna znanstvena disciplina – enologija.

Osim prigodnog kušanja mladog vina, koje u vinograde dolazi krstiti svećenik, priprema se i posebna zakuska, koja ovisi od kraja do kraja. Uglavnom se radi o posebnim domaćim specijalitetima, a jedno od takvih je pečena guska koja je prema legendi ulovljena i ispečena za kaznu jer je svojim gakanjem otkrila Svetog Martina koji se sakrio u grmlje jer zbog svoje skromnosti nije želio postati biskup.

Tko je bio Sveti Martin?

Inače, Sveti Martin je biskup i prvi svetac koji nije bio mučenik i koji je prema narodnoj predaji bio vrlo skroman i omiljen jer je brinuo o siromašnima i progonjenima, a i navodno je ukinuo zabranu proslave sazrijevanja vina. Preminuo je 8. studenog 397. godine, u periodu kada se pilo mlado vino. Mnogi su jako žalili za odlaskom jednog od najvećih francuskih biskupa, pa je tako, tri dana nakon njegove smrti, 11. studeni proglašen blagdanom Svetog Martina, a vinorodni krajevi odlučili su da se tada slavi, krsti i pije mlado vino.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.