Heroji Webera

23.10.2008., četvrtak

wtf?......zanimljivost

Fotografije na kojima divovski pauk proždire pticu u australskom vrtu šokirale su znanstvenike. Na slikama se jasno vidi kako pauk s dugim crnim nogama obvija pticu u namjeri da je pojede

Fotografije su snimljene u australskoj državi Queensland blizu tropskog sjevera. Ubrzo nakon što ih je objavio jedan tamošnji lokalni list krenula je njihova distribucija putem e-maila. Unatoč neobičnosti izgleda da se ne radi o podvali i da su fotografije stvarne, potvrdili su stručnjaci za životinjski svijet.
Image and video hosting by TinyPic

Joel Shakespeare, stručnjak iz Australskog parka za reptile, kaže kako nije neuobičajeno da ta vrsta pauka toliko naraste, a ponekad se znaju hraniti manjim pticama.
Image and video hosting by TinyPic

Ptica je bila nesmotrena, kaže, i ulovila se u njegovu mrežu, jer je vrlo čvrsta. On je ipak neće moći cijelu pojesti. Pticu ne napada dok ne oslabi u mreži. Pauk mrežu postavlja radi lova na insekte koji su mu glavna hrana, ali kad je već naletjela ptica…

.....copy/paste s tportala

11.10.2008., subota

zanimljivost :P


GADGET TJEDNA

Pivski memorijski štapić
Spoj dvaju ili više različitih uređaja ili proizvoda ne mora uvijek biti uspješan, no u ovom slučaju, kombinirajući podatkovni prostor i pivo, on to definitivno jest

Image and video hosting by TinyPic

Ovo je definitivno najbolji i najsimpatičniji USB memorijski štapić na koji smo ikada nabasali. Osim podatkovnog prostora, koji nam je neophodan kako bismo naokolo prenosili gomile digitalnog materijala, uređaj sadrži i određenu količinu piva, jednog od naših omiljenih napitaka.

Što se tehničkih karakteristika i prodajne cijene tiče, one su u ovom slučaju definitivno zanemarive, a ako vas baš i zanima nešto više, upućujemo vas da kliknete na ovaj link.

.........by novak :D

08.10.2008., srijeda

Mladi tehnicari xDDDDDDDDD

U okviru Zajednice tehničke kulture Sisačko-moslavačke zupanije pokrenut je postupak osnivanja županijske udruge inovatora. Prva aktivnost udruge inovatora u osnivanju je bila organizirano sudjelovanje na ARCI 2008 - Međunarodnom sajmu inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija koji je održan od 16. do 21. rujna 2008. u okviru Jesenskog zagrebackog velesajma.

Nastupilo je ukupno šest inovatora od kojih su dva mlada inovatora . Riječ je bilo o mladom inovatoru Tomislavu Štercu iz Tehničke škole Sisak koji je izložio svoj termogenerator i mladom inovatoru Leonu Pejnoviću iz Tehničke škole Sisak koji je izložio solarnu rasvjetu.

Uz njih su na ARCI nastupili Borislav Kostić i Darko Janić sa robotom za inspekciju i čišćenje kanalizacije, Toni Brajdić je izložio heksafonu piezo zvučnicu, Branko Đermanović svoje nove proizvode od plastike dok je Vanja Krnjaić izložio svoj CNC stroj za rezanje stiropora.

Ovaj prvi sisački nastup je bio vrlo uspješan te je na njihovom štandu prošlo preko 200 osoba različitih struka i dobi.

Prvo izlaganje je i donijelo odlične rezultate i to zlatnu plaketu koja je pripala Borislavu Kostiću za robota za nadzor i čišćenje kanalizacije, srebrnu plaketu je za termo generator dobio Tomislav Šterc dok je brončanu plaketu dobio Toni Brajdić za heksafonu piezo zvučnicu.

07.10.2008., utorak

pitanja iz SPP-a

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>