Heroji Webera

08.10.2008., srijeda

Mladi tehnicari xDDDDDDDDD

U okviru Zajednice tehničke kulture Sisačko-moslavačke zupanije pokrenut je postupak osnivanja županijske udruge inovatora. Prva aktivnost udruge inovatora u osnivanju je bila organizirano sudjelovanje na ARCI 2008 - Međunarodnom sajmu inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija koji je održan od 16. do 21. rujna 2008. u okviru Jesenskog zagrebackog velesajma.

Nastupilo je ukupno šest inovatora od kojih su dva mlada inovatora . Riječ je bilo o mladom inovatoru Tomislavu Štercu iz Tehničke škole Sisak koji je izložio svoj termogenerator i mladom inovatoru Leonu Pejnoviću iz Tehničke škole Sisak koji je izložio solarnu rasvjetu.

Uz njih su na ARCI nastupili Borislav Kostić i Darko Janić sa robotom za inspekciju i čišćenje kanalizacije, Toni Brajdić je izložio heksafonu piezo zvučnicu, Branko Đermanović svoje nove proizvode od plastike dok je Vanja Krnjaić izložio svoj CNC stroj za rezanje stiropora.

Ovaj prvi sisački nastup je bio vrlo uspješan te je na njihovom štandu prošlo preko 200 osoba različitih struka i dobi.

Prvo izlaganje je i donijelo odlične rezultate i to zlatnu plaketu koja je pripala Borislavu Kostiću za robota za nadzor i čišćenje kanalizacije, srebrnu plaketu je za termo generator dobio Tomislav Šterc dok je brončanu plaketu dobio Toni Brajdić za heksafonu piezo zvučnicu.

<< Arhiva >>