orion68

petak, 28.11.2014.

Kapitalizam..

Kapitalizam je najbolje drustveno uredjenje, sto je covijek ikad u svojoj povijesti smislio i zamislio. Znam da mogi ne dijele isto misljenje samnom ali.........
U njemu se stvara novi zivot i poticaj na stvaranje produktiviteta i izgradnje necega sto je na korist svih zemljana ove zemaljske zajednice u svemiru.

Stvarno najbolje rijesenje za covijeka, znam iz iskustva, iskusila sam i socijalizam, i komunizam i kapitalizam. Ovaj zadnji je najbolji za covjeka, ali.....

Sve dotle dok ne pocne da prerasta u Feudalizam. Kako? Kako se to desava?
I to mogu da opisem iz prve ruke:

Tako sto ljudi koji su rodjeni Kapitalisti i stvaratelji zivota pocnu da mutiraju u zivotinje, koje prerastaju u zvijeri, koje opet zaboravljaju da su ljudi.
Tu Kapitalizam gubi.
Prvobitni stvaratelji i nositelji zivota i svega sto stvara isto, gube se u moci. Misle da su Bogovi. Bogovi da, ali prerastaju u Zvijer. Zvijer koja NE SLAVI ZIVOT I STVARANJE nego slavi moc nad nejaci i manjinom.
Naprimjer, moja sefica , dobra dusa, kapitalist generacijama,500 godina njena obitelj bavi se stvaranjem, bila je stvaratelj radnih mjesta i zivota. U zadnje vrijeme pocinjem promatrati Zvijer u njoj. Budi se. DA!
Zvijer se budi!
I
Postaje prava Feudalisticka sila , koja ne mari za ostali zivot i ljude , nego gleda samo na vlastiti dobitak koji granici s ludoscu. Tako ona, ta moja sefica, mjesto da ulaze dalje u poboljsanje radnih uvijeta, da stvara nova radna mjesta, ona se je okrenula ego centricnosti i ulaze u materiju stvaranja Boga na zemlji,odnosno nje same kao prezentanta boga zivucega.
Tu se kupuju raznorazne slike i namjestaj koji se povezuje sa ono vremenskim Feudalistima. ZAO MI JE TO GLEDATI;
Kako to zaustaviti. To nevalja. Ja i moje kolege zaposlene kod nje trebamo povisicu plate, trebamo nove kolege koje ce nam pomoci u ionako previse uskom i teskom uvijetu rada. Dok ona, ona kupuje stilski namjestaj i nada se da ce postati zivuci bog.
I nezna da se iz takvog okruzenja AUTOMATSKI stvara novi oblik zivota.
SoCijalizam i Komunizam.
Ne Ona nevidi to!

- 15:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 11.11.2014.

Insomnia

Sanjala sam nocas da te nemam.
Da lezim sama u postelji od snijega.
I tiho, tiho neka druga zena.
Tvoje ime doziva kroz noc;

Ruzan san!

Sanjala sam nocas lljiljan bijeli.
Crne konje i svatove bez ceste!
I tiho bez glasa, odlaze nekud,
Neki dragi ljudi. Gdje a gdje?

Ruzan san!

Hej noci, stani zora nek stane!

Samo za tebe od mene......

https://www.youtube.com/watch?v=dPiH6om5ju8

- 10:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.