Farmasi Crystal Hair Serum

petak , 07.11.2014.



Danas sam pripremila recenziju jednog proizvoda koji me u kratkom roku '' zadivio '' do maksimuma.
Jedva sam cekala da s vama podijelim dojmove o Farmasi Crystal Hair Serum :)



Ovo ulje dolazi u staklenoj ambalaži na pumpicu koja izgleda luksuzno i posjeća na skuplje proizvode za njegu kose.
Sadrži 30 ml proizvoda,cijena mu je oko 12.60 km u redivnoj prodaji.
Ono što trebam napisati je nekoliko riječi o mojoj kosi.
Ona je rijetka,tanka i finih vlasi. Nije sklona oštećivanju i lomljenju,elastična je i odporna.
Nakon pranja i sušenja je već jednim dijelom ravna ali na vrhovima se uvija i izgleda '' čupvo'',što osobito dolazi do izražaja zbog moje frizure koja je jako stepenasta.
Kosu uvijek sušim fenom i nakon sušenja peglam kako bi izravnala te uvijene vrhove.
Koristim i dosta proizvoda za stiliziranje ( pjena,prah za volumen,lak).
U zadnjih nekoliko mjeseci sam je bojila u više navrata,uključujući i blajhanje ( dva puta), a sada je nakon crne obojena u smeđu.
Zbog svijetlije nijanse se moj gore spomenuti problem sa uvijanjem na vrhovima još više primjećuje.


Farmasi Crystal Hair Serum je uskočio kao savršeno rješenje za moj problem.
Kombinacija Jobinog ulja odgovara mojoj kosi koja je nakon korištenja mekana i padna.
Ovaj se proizvod u potpunosti upije u kosu, ne ostavlja je teškom ni masnom ( to mi je bio problem s nekim uljima i serumima koje sam prethodno isprobala).Nanosila sam ga nakon pranja kose na mokru kosu,koju sam prethodno presušila ručnikom,a zatim sam i pred kraj sušenja istisnula jednu dozu na dlanove i prošla po kosi,zadržavajući se na vrhovima.



Sve u svemu, ja sam ovim proizvodom oduševljena. Sviđa mi se omjer cijene, kvalitete i funkcionalnosti. Svakako bih ga preporučila svima koji traže pristupačan proizvod za njegu kose, osobito ako ima problema sa vlasima koje strše i djeluju neuredno.wave




FARMASI Matte Lipstick 5 - Dark Peach

srijeda , 29.10.2014.




FARMASI Matte Lipstick 5, je još jedan ruž iz Farmasi matte linije, u katalogu kažu da je Dark Peach, ali ova boja nema ništa od dark, i ova boja ide više na neonsku vrišteću pink.
Matte Lipstick je posebno pigmentiran dugotrajan ruž za usne pružit će vam matt boju u jednom potezu,dok će vitamin E hidratizirati iznutra :)

I naravno, ako ste pogledali novi katalog, FARMASI Matte Lipstick ima dvije- tri nove boje :) ja sam već naručila jednu, pa očekujte i to da vidite uskoro wave

Farmasi Lip pencil- Olovke za usne

ponedjeljak , 27.10.2014.



Prije nešto više od 2 mjeseca,čula sam samo pohvale o ovim olovkama za usne,i naravno nisam mogla odoljeti, a da bar jednu ne kupim.Pošto u posljednje vrijeme često nosim smeđe nijanse na usnama, pored 10 nijansi, izbor je pao na boju 201.
Za one djevojke koje nisu upoznate sa Farmasi kozmetikom riječ je o Turskom brendu koji na našem tržištu ima katalošku prodaju.
Mnogi njihovi proizvodi,nedvojbeno su se pokazali kao vrlo dobri,kako cijenom tako i kvalitetom,tako da i ja u svom neseseru imam veću količinu njihovih proizvoda.

AMBALAŽA:
Olovka je drvena, a njen čep plastični koji je izuzetno čvrst,tako da je sušenje olovke minimalno.
Sadrži 1g,što je standardna količina olovaka za usne, dok su nijanse olovaka označene brojevima.
Na samom vrhu olovke,nalazi se jedan dio koji je obojen približno boji same olovke,tako da ne morate svaki put otvarati olovku da bi ste vidjele o kojoj boji je riječ :)
Što se tiče samog '' oštrenja '' olovke,tu moram da kažem da je i više nego odlična,pokušala sam je ''oštriri'' sa različitim šiljalima i rezultat je uvijek bio pozitivan.

TEKSTURA I MOJE MIŠLJENJE:
Ova olovka nije ni izuzetno mekana, a ni jako tvrda,tako da je nanošenje super :)
Ja olovke nanosim na cijele usne, nakon nanošenja daje neki matt izgled.
U koliko olovku nanosite na ispucale usne, mislim da nećete u potpunosti biti zadovoljne.
Dakle iscrtavanje usana,odlično ce ova olovka odraditi svoj posao i teško da će dopustiti ružu da se razlije :)

ROK TRAJANJA: Prema naznaci proizvođača, olovka poslije prvog otvaranja traje 24 mjeseca. Moglo bih se reći da je to solidan period, pogotovo ako je češće koristite. Trenutna cijena u katalogu 3.9 km :)

Flormar Fixing Powder

nedjelja , 26.10.2014.

Drage moje,.
Skoro sam bila u potrazi za fiksatorom šminke u spreju,ali nikako nisam uspela da pronadjem odgovarajući.
U nedostatku toga riješila sam da probam fiksator u prahu,.
Naišla sam na Flormar puder za fiksiranje.Ovaj puder prvenstveno služi za fiksiranje njihove kamuflaže,kako bi postala vodootporna,medjutim ja ga koristim drugačije.



Meni ovaj puder služi za fiksiranje podloge. Ujednaci mi divno ten i ostavlja lep finiš. Dolazi u praktičnom pakovanju,ima 18 grama i fin sundjerčić za nanošenje. Nisam neki ljubitelj "praškaste" šminke ali ovo iskreno volim. U početku nisam bila toliko spretna ali se polako snalazim.
Ovaj puder je bele-bež boje ali se na koži ne primećuje niti menja boju pudera koji je ispod njega. Nemojte da vas uplaši boja ovog praha,kao što je mene.


Kupila sam ga kod kolegice koja se bavi prodajom Flormara kozmetike,. fb profila '' Stvarčice Mostar '' :) za nekih 10'setak KM

Čime vi fiksirate šminku ?

Oznake: njega lica

NHY-Gelovi u Boji :)

subota , 25.10.2014.

Godinama sam plaćala mjesečno geliranje noktiju,a tek sam se nedavno sjetila da bi to i sama mogla probati,naravno i uz pomoć moje drage sestre :)
Mislim da je ključni trenutak odluke bio zahtjev za prijateljstvo na facebooku pod imenom '' Materijal Za Nadogradnju Noktiju''.
Prvo sam pogledala ponudu te se na kraju javila curi i sve naručila kod nje,a moram napomenuti da prije toga baš ništa nisam imala.
Uzela sam paket od svih stvari koje su mi potrebne za početak,a za početak vam je potrebno: lampa za nokte,bruslica,

kistovi za gel( ja sam uzela prozirni 3u1,i rozi cover),alkohol,(ali ovog puta ne za piti ;)),maramice za skidanje viška gela,polir blok,turpije,ukrasi,.
Ponuda je stvarno neograničena,ja sam odmah odabrala i par gelova u boji i onda naknadno svako malo kupovala neke dodatke.
Uz prilog imam i par sličica,kako sve to izgleda :)

NHY gelovi u boji u pakovanju od 36 komada u bočicama od po 5ml. . . Boje su jako pigmentisane tako da su dovoljana dva sloja s gela i iste su kao na priloženoj paleti boja. . . Srednje su gustine tako da su laki za nanošenje,.
Za one koje žele da budu vjerne svojoj omiljenoj boji,stalna boja traje čak i do 6 nedelja :) Takođe garantovano sušenje u UV lampi,laka aplikacija,boja otporna na grebanje i što je najbitnije visok intenzitet boje..

I uz prilog ide i par sličica sa mojim noktićima poslje tretmana sretan

Ostatak možete vidjeti na fb stranici ''Materijal za nadogradnju''kiss

Sviđa li vam se ovaj post? Razmišljate li, ili ste možda već i probale o samostalnom geliranju i uređivanju svojih noktiju??
Ukoliko sam nešto zaboravila ili preskočila, a zanima vas, slobodno me pitajte ;)
Svaki savjet i kritika su dobrodošli, ipak sam i ja početnik još wave






FARMASI HAPPY FACE-puder u kamenu

petak , 24.10.2014.

Ćao drage moje,ili bolje da napišem drage naše? :)
Ono o čemu vam danas pišem je još jedan Farmasi proizvod,tačnije FARMASI HAPPY FACE PUDER U KAMENU.


PAKOVANJE;
Plastična crna kutijica,al ono najbitnije do sada mi se nije desilo da mi je pukla ili slično.
Unutar kutijice nalazi se mali klasični-spužvica aplikator za nanošenje pudera.Rijetko ga koristim,ali u situacijama kada sam napolju dobro posluži :) Što se tiče količine sadrži 14 g, ola la !!

TEKSTURA;
Ima standardnu teksturu pudera u kamenu, lako prijanja na kožu, izuzetno malo se truši, s obzirom da je riječ o kamenom puderu. U koliko ga nanosite kistom, skoro pa da i neće biti vidljiv na koži, nego daje taj neki natural touch.

NIJANSE: Odmah ovdje ću da naglasim da nijanse nisu poredane od najsvjetlije ka najtamnijoj u što sam se tek nedavno uvjerila. U katalogu možete da birate između 6 nijansi i moj savjet vam je da dobro pogledate boje. Izbor je slijedeći: 01- PORCELLAN, 02- LIGHT SAND, 03-BEIGE, 04- ULTRA LIGHT (imala sam priliku da je vidim, to je bukvalno bijeli puder u kamenu), 05- NATURAL (ovo je boja koja odgovara većini djevojaka) i 06- DARK BEIGE (nijansa u katalogu djeluje svjetlije nego li 03 :S)


MIŠLJENJE;
Ovim puderom sam toliko oduševljena da ga naručujem već duže vrijeme.Do sada sam uvijek koristila nijansu 05,koja je bila idealna za moju boju kože,međutim kasa se bliži ljeto i koža dobije malo bolje od sunca :)
Da se vratim na sami puder...Koristim ga već duže vrijeme,što govori o tome koliko sam oduševljena i svaki put ga potrošim do samih ivica..Ono čime me na prvu kupio ovaj puder,bio je svilenkasti osjećaj koji ostavlja na koži.
Takođe jako dugo ostaje na licu bez naknadnih korekcija.Nije mi stvarao iritacije ili bilo kakve negativne posljedice na licu.
Vjerujem da možda na tržištu ima i boljih pudera u kamenu,naročito po pitanju nijansi,ali meni ovaj stvarno odgovara,tako da će za sada biti u mojoj stalnoj postavi u neseseru :)
Meni je tek prvi pri kraju,ali narudžba je ponovljena.Ranije sam koristila Max Factor Creme Puff,ali sada definitivno prelazim na Farmasi.Inače puder u kamenu koristim preko tekućeg pudera,za onaj završni touch i davanje matt izgleda licu,tako da nisam primjetila osobitu razliku između ova dva pudera,a još kada uporedimo cijenu,Farmasi odnosi titulu pobjednika.
Jedina mana koju bi navela,je označavanje nijansi,ali 05 sam vidjela uživo i sigurno ćemo se mi još dugo,dugo družiti.


CIJENA:
Regularna cijena ovog pudera je,3.90 KM,tako da sam počela cijenu od 3.90 KM smatrati standardnom cijenom :)




MOJI MAKE UP KISTOVI ZA SVAKODNEVNU UPOTREBU

četvrtak , 23.10.2014.

Do prije nekoliko godina make-up kistovi su bili nešto o čemu sam mogla samo maštati, jer su bili preskupi i teško dostupni. No, na našu sreću, ekonomija čini svoje i napokon su se na tržištu počeli pojavljivati kistovi pristupačnih cijena , a odlične kvalitete.

U ovom postu ću vam pokazati svoje kistove koje svakodnevno koristim već neko vrijeme i jako sam zadovoljna. Cjenovno su prihvatljivi , a kvaliteta im je "peri-deri", dakle odlična :)


Moram napomenuti da ja nisam nikakva vizažistica , ne šminkam druge , tako da je moj broj kistova uglavnom ograničen . Nemam potrebe imati njih 10 iste vrste, a ovo je najuži krug koji svakodnevno koristim.


Sve ove kistove održavam sa Farmasi tekućinom :)

I to je to od mojih svakodnevnih kistova koje koristim, te s kojima sam jako zadovoljna. Najbolje od svega je što traju već duže vrijeme, a dlake ne opadaju . Cijena je pristupačna, jedini minus je njihova pristupačnost i to što se moraju (uglavnom) preko interneta naručiti.
Koristite li Vi make-up kistove? Slobodno u komentarima preporučite još neke koji su vama dobri, rado ću ih imati na WL :)
Hvalla na čitanju,
Pozdravčeg od Hanne kiss

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.