24

petak

kolovoz

2012

Pošto je pao dogovor na „Jugopetrolu“ benzinska na ulazu u Beograd mi krećemo prema njoj, prolazimo pored divno uređenu benzisku koja ima oznake
NIS petrol i baš se pitam zašto se nismo ovdje dogovorili te nastavljam dalje ( Greška Jugopetrol je kupio Gasprom i sad se zove NIS petrol) nakon prometnog kaosa nalazimo benzisku na kojoj piše Jugopetrol i tu se parkiramo te šaljem Bojanu poruku da smo stigli .
Nakon kratkog čekanja stiže i Bojanova poruka mi smo isto tu, ali se benzinska više ne zove Jugopetrol nego NIS petrol . E sad ja šaljem „lako razumljivu kodiranu poruku“ sa našom lokacijom i u tren oka stiže bijela suza i vespa Aljoša i Bojan su nas pronašli J . Slijedi upoznavanje sa Aljošom te pada dogovor da odemo odmah vidjeti Kuću Cvijeća ali Tito nije bio slobodan, pa nas nije primio kao ni talijane koji su došli za nama. Naime ovaj objekt radi samo do 16h.

Vožnja za Aljošom kroz Beograd je bila vrlo interesantna, prolazimo Zvezdin stadion i još par zanimljivih objekata Hram Svetog Save kojeg ćemo i kasnije posjetiti .
U našoj maloj ekspediciji zavladala je velika glad pa nas je odbor za doček odveo na klopu te nas počastio . Nakon dogovora i razgovora kakav nam je plan za dalje Aljoša nam ustupa svoj stan na korištenje te se i ovim putem zahvaljujem na svemu što je Beogradska ekipa učinila za nas . Aljoša sjeda na svoj motor i slijedi razgledavanje Beograda,. Nakon razgledavanja vraćamo se u Aljošin stan na pivicu koja nikad nije sjela ko taj put !

E da ima jedna uzrečica koju srbi koriste, a jako mi se dopala – „ rođen sam u Srbiji, a od toga ću da i umrem „

Budimo se i spremamo za polazak, Aljoša dolazi po nas autom, utrpamo se i gas naš vozač vozi tako da sam morao stavit kacigu – ima i slika !
Preuzimamo motore i pada kavica od 2 neplanirana sata koja će nas poslije koštat !

Nakon oproštaja krećemo po Bojanovom prijedlogu ka Beloj Crkvi i Rumunjskoj !

Aljoša hvala na svemu još jednom , Bojane hvala i na karti poslije je dobro došla usprkos navigaciji !






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.