Hal 9000

02.12.2005., petak

Ne okreći se Duje

Inače o sportu ne pišem, jer ga i ne pratim previše. Ipak, ono malo što pogledam nije podložno favoriziranju vrste sporta. Podjednako mi je važan uspjeh Ljubičića, Filipovića, Draganje, Šivolije ili nogometaša (ako se radi i istom plasmanu).
Niti danas zapravo neću pisati o sportu, već o Antunu Vrdoljaku, svojedobnom predsjedniku HOO-a. Naime, do danas sam o tom čovjeku imao kakvo-takvo mišljenje, uglavnom zbog redateljskog talenta, ali od danas je on za mene jedno najobičnije egocentrično smeće.
U današnjem interwievu koji se dade pročitati u Sportskim Novostima, a vezanom uz odlazak Duje Draganje u Katar, dotični je otkrio svoje pravo gnjusno lice. Citirati ću samo najbitniji dio teksta: «Stvarno mislim da nije pristojno više gledati u Duju. Mene više zanima profesionalno-znanstvena karijera Gordana Kožulja. Zanima me hoće li Boban doktorirati iz povijesti, a njegova je karijera grandiozna i neusporediva sa Draganjinom. I konačno, pa ajmo opet malo iskreno. Ljudima je važniji i više ih zanima jedan derbi Dinamo-Hajduk nego sve Dujine medalje
Zar se zaista može svojatati nečiji talent. Što je Vrdoljak pričao dok je Draganja bio naš? Da li je lagao tada ili laže sada? Kakvim je to licemjerima i dvoličnim sebičnjacima prepuštena briga o hrvatskom sportu.
1.Bobanov doktorat iz povijesti? Zanima me samo gdje će ga steći i pod kojim uvijetima. I Drug Tito je bio Doktor vojnih znanosti – pa ne mislite valjda da se školovao za to i polagao testove. Sjećam se interwieva sa Bobanom od prije 10-tak godina u kojem je rekao što žali za tim što nije upisao fakultet, ali da će to učiniti po završetku karijere. Osobno cijenim tu nakanu i smatram da je Boban jedan od rijetkih nogometaša koji su inteligentni i žedni znanja. Njegove su ambicije uistinu pozitivne, ali nemojmo se zavaravati da će Boban u akademskoj zajednici ikada postići ono što je Draganja olimpijskoj. S druge pak strane treba li značiti da to što je Bobanova karijera možda glamuroznija da na Draganju treba pljunuti, a ne biti ponosan. Uz ovakvo omalovažavanje medalja od strane mjerodavnih osoba u sportu, imamo zaista enormno mnogo uspjeha.
2. Derbi Dinamo-Hajduk vrijedi više od svih Dujinih medalja? Vrijedi, ali kome. Vrijedi Torcidašima, BBB-ima i ostalim «presvučenim Skinheadsima». Zar bi ocjena huligana trebala biti relevantna pri prosudbi kvalitete pojedinog sportaša? Draganja je osvojio olimpijsko srebro, a od nogometa se još dugo neće moći tako nešto očekivati. Ipak, u isto vrijeme nogometaši tih klubčića zarađuju višestruko više od Draganje, ali to nije sporno.

Ovakav ton prema nekome tko je zaslužan za jednu od malobrojnih Hrvatskih olimpijskih medalja je nevjerovatan. Dragi naš Duje, i neka si otišao, jer smatram da će te u toj tuđoj zemlji mnogo više cijeniti nego ovdje, što očito neće biti teško – samo se nemoj utopiti u bazenu.

- 22:59 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico