Hal 9000

23.09.2005., petak

Tekovine civilizacije

Znanstvenici su utvrdili da će klimatske promjene koje se očituju u obliku globalnog zatopljenja na planeti najviše pogoditi Afriku. To i nije bilo teško za zaključiti ako znamo da je Afrika globalno najtopliji i najnerazvijeniji kontinent.
Ono što boli svakoga tko je u sebi pronašao zrno ljudskosti, je činjenica da stanovnici tog kontinenta najmanje doprinose tom prirodnom fenomenu. Onaj mali dio emisije «stakleničkih plinova» koji se emitira sa tog kontinenta, potiče zapravo od tvornica u vlasništvu neokolonijalnih veleposjednika i njihovih pristaša.
Bijeli je okupator došao u Afriku kada je ona bila najbogatiji kontinent svijeta. Afrika je bila trijumf evolucije. Ovdje su postojale nebrojene civilizacije prostorno odjeljene prirodnim preprekama. Ovdje su postojale Džungle koje su vrvile raznolikim živim bićima biljnog i životinjskog svijeta, a razna su plemena živjela u skladu sa zakonima jedinog stvoritelja: Prirode. Na ovom je kontinentu prije 150 godina živjelo 6 miliona nosoroga, a danas ih je ostalo dvije tisuće – istrebljeni su ponajviše zbog Kineza koji su vjerovali u ljekovitost roga, što je totalna zabluda. U Africi je 1979 živjelo 1,3 miliona slonova, dok je 1989 bilo 609 tisuća. Dakle bijeli je neokolonijalist u 10 godina prepolovio populaciju najvećeg primjerka kopnene životinje, životinje koja je inteligentna i miroljubiva, a opet golema i snažna. Upravo poput kitova, slonovi su životinje koje su jedan od najvećih uspjeha evolucije, a koji nam mogu biti dobri prijatelji. Problem je u tome što čovjek ne treba prijatelje, već novac. Većina je tih slonova ubijena kako bi neki bogati snobovi bez trunke sluha «svirali» klavire sa tipkama od slonovače.
Ne treba se niti čuditi što su radili životinjama, kada se dobro zna da su i ljude prodavali i ubijali kao i životinje. Starosjedioci prirodno najbogatijeg kontinenta na svijetu danas umiru od gladi. Svaki drugi stanovnik Afrike pati od pothranjenosti.
Kontinent na kojem je do nedavno vladalo evolucijsko slavlje života, danas je pretvoren u tamnicu dostojanstva čovjeka i prirode, a sve su to napravili «Civilizirani ljudi».
Bitno je da se tu umiješala i crkva, pa su jadnici dobili utjehu koju su platili pravom na hranu (da ne sagledavamo druga prava).
Ipak, u svemu će biti neka trunka pravde jer će globalno zatopljenje, prije ili kasnije, pogoditi cijelu planetu. Iako će prvi nastradati oni koji nisu ni najmanje krivi, oni imaju najmanje i za izgubiti – za to se pobrinula «civilizacija».
Svatko će dati svoj dio, a onaj tko ima najviše – najviše će i dati.

- 15:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico