< | ožujak, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Španske ptice
- 13:17 - Ispeklo pa reklo (10) - Tisak - # - On/Off
- 13:17 - Ispeklo pa reklo (10) - Tisak - # - On/Off
Rižoto - svinjetina u sojinu umaku s povrćem
- 17:54 -
Ispeklo pa reklo (10) -
Tisak -
# -
On/Off
I opet nam se pridružila Vedrana s (navodno) izvrsnim recpetom: Sastojci za dvoje: svinjetina (mi smo dobili komad od mame, tako da ne znam koliko toga je bilo) malo više od pola šalice riže (dobro bi bilo skuhati prije priopreme jela) od povrća što se već ima u frižideru- ja sam imala kupus, karfiol, luk, smrznute mahune, mrkvu i krompir umak od soje sol, biber, peršin, češnjak i žličica vegete Najprije se svinjetina izreže na kockice, stavi u posudu i polije sa nekoliko žlica umaka od soje - pa odstoji poklopljeno u frižideru 24 sata. Sastojci U loncu je juha, u tanjuru pečena svinjetina Pirjanje U tavi (ili woku, ali ja nemam wok) na malo ulja se ispržite kockice svinjetine. Kada je svinjetina gotova, izvadite ju van i na ulju koje je u tavi ostalo ispržite povrće - od tvrđeg prema mekanom. Kada je i to gotovo, vratite meso u tavu ubacite kuhanu rižu, podlijte sa žlicom umaka od soje i malo vode ako treba, začinite, još malo neka se krčka - i gotovo! Gotovo! Uz ovaj rižoto jeli smo juhu od gljiva iz vrećice (neka jeftina iz Kauflanda, ali ok je) i zelenu salatu začinjenu solju, maslinovim uljem i acetom balsamicom. Mljac! |
Portugalska salata na Penellopin način
- 15:13 -
Ispeklo pa reklo (13) -
Tisak -
# -
On/Off
Neke od sastojaka sam znala otprije, neke sam ideje skupila čitajući forume i stranice namijenjene receptima. Može li se to nazvati portugalskom salatom ili ne, prepuštam dežurnim kritičarima. Sastojci (za dvije osobe, za dva dana): Recept: U zasoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu na srednju vatru oko 9 minuta. Kad se skuha, gurnete je nakratko pod hladnu vodu. Ne radim to uvijek jer nije potrebno, ali rekoše mi da je za tjesteninu koja se koristi za salatu to dobro napraviti. Narežete sir na kockice. Narežete krastavce, papriku i luk na kockice Usitnite šaku svježeg peršina. Izgnječite tunu i sardine vilicom. U veliku posudu (koristim plastičnu, najveću što imam) ubacite sve narezano, zajedno s kukuruzom, maslinama i skuhanom tjesteninom. Dobro promiješate. Otvorite majoneze i vrhnje i sve ih isipate na smjesu. Dobro pobiberite, malo posolite. Opet dobro promiješajte. Probajte je li fino. Još malo pobiberite. Opet probajte. Sad je odlično. Premjestite ipak u malo ljepšu posudu i uživajte. Dobar tek vam želi Penellope :-) |