Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

nedjelja, 25.07.2010.

Jedem po kućama 1

Ljeto, prijatelji, druženje, hrana, piće!!! Posvećujem ovaj postić svojim želučanim sponzorima i dobročiniteljima.
Slike govore tisuću riječi...

1. Na domaćem mojitu kod Whiteflesh i Sida.

recept za 2 osobe:

U svaku čašu staviti žličicu i pol smeđeg šećera i sok od pola limete.
Nasjeckati i zgnječiti svježu metvicu (dobar rukohvat) pa staviti u čaše, a može i malo sjeckane limete, dodati led (dosta) i deci nejeftinog bijelog ruma (Havana club, npr.) zatim 2 deci tonika. Miješ-miješ, sluuurp.
Voila:

Photobucket

Znam, fino je, ali nemojte pretjerati poput nekih:

Photobucket

2. Fina večerica kod Gastronomada. Ne meniju: pečena koljenica boškarina.

recept: pitati Grgu Gastronomada.

Oglodana nogica:

Photobucket

Nogica na tanjuru:

Photobucket

3. Paprikaš od zeca iliti najbolji hazenfefer na svijetu kod Dekija.

recept: mislim da će ga Deki odnijeti u grob

Photobucket

Uz hazenfefer kao Cigi i silikon sljubile su se moje (i Ivanine) prve zeml-knedle:

Photobucket

recept:

Nascjeckati na kocke stari kruh. Zagrijati 2 deci mlijeka pa preliti preko kruha da omekša. Na malo ulja popirjati glavicu luka. Dodati kruhu, a zatim i jaje, sol, papar, peršin i vlasac. Još malo brašna pa zamijesiti da bude fino kompaktno. Mokrim rukama oblikovati kugle veličine između golf loptice i teniske loptice. Kuhati 10-15 minuta u kipućoj vodi, dok ne isplivaju. Onda svaku još malo popržiti u tavi na ulju da dobije bojicu ko da se kvarcala.

4. Djevojačka ljetna večerica kod Jeksi.

Photobucket

Zlatnoruka domaćica se stvarno potrudila. Otrpilike tzatziki, salata od paradajza, fete i koječega, tapenada od pečenih paprika i crnih maslina (kalamata, molit ću lijepo), punjene tikvice, parmigiano reggiano, torta od sira i marelica, friški višnjevac...

Da se punjene tikvice moraju slikati za osobnu, to bi ovako izgledalo:

Photobucket

recept: pitati Jeksi

Svima veliko burp, hvala, najte kaj zameriti i imajte me opet!

25.07.2010. u 21:41 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters