Ljeto, prijatelji, druženje, hrana, piće!!! Posvećujem ovaj postić svojim želučanim sponzorima i dobročiniteljima.
Slike govore tisuću riječi...
1. Na domaćem mojitu kod Whiteflesh i Sida.
recept za 2 osobe:
U svaku čašu staviti žličicu i pol smeđeg šećera i sok od pola limete.
Nasjeckati i zgnječiti svježu metvicu (dobar rukohvat) pa staviti u čaše, a može i malo sjeckane limete, dodati led (dosta) i deci nejeftinog bijelog ruma (Havana club, npr.) zatim 2 deci tonika. Miješ-miješ, sluuurp.
Voila:
Znam, fino je, ali nemojte pretjerati poput nekih:
2. Fina večerica kod Gastronomada. Ne meniju: pečena koljenica boškarina.
recept: pitati Grgu Gastronomada.
Oglodana nogica:
Nogica na tanjuru:
3. Paprikaš od zeca iliti najbolji hazenfefer na svijetu kod Dekija.
recept: mislim da će ga Deki odnijeti u grob
Uz hazenfefer kao Cigi i silikon sljubile su se moje (i Ivanine) prve zeml-knedle:
recept:
Nascjeckati na kocke stari kruh. Zagrijati 2 deci mlijeka pa preliti preko kruha da omekša. Na malo ulja popirjati glavicu luka. Dodati kruhu, a zatim i jaje, sol, papar, peršin i vlasac. Još malo brašna pa zamijesiti da bude fino kompaktno. Mokrim rukama oblikovati kugle veličine između golf loptice i teniske loptice. Kuhati 10-15 minuta u kipućoj vodi, dok ne isplivaju. Onda svaku još malo popržiti u tavi na ulju da dobije bojicu ko da se kvarcala.
4. Djevojačka ljetna večerica kod Jeksi.
Zlatnoruka domaćica se stvarno potrudila. Otrpilike tzatziki, salata od paradajza, fete i koječega, tapenada od pečenih paprika i crnih maslina (kalamata, molit ću lijepo), punjene tikvice, parmigiano reggiano, torta od sira i marelica, friški višnjevac...
Da se punjene tikvice moraju slikati za osobnu, to bi ovako izgledalo:
recept: pitati Jeksi
Svima veliko burp, hvala, najte kaj zameriti i imajte me opet!
Post je objavljen 25.07.2010. u 21:41 sati.